Přijímání na magisterské studium 2010/2011

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
kokos

Přijímání na magisterské studium 2010/2011

Příspěvek

Dnes byly na senátu schváleny podmínky k přijetí na navazující magisterské studium na rok 2010/2011.
Vážený průměr do 2,5 pro 4 leté bakaláře.
Všechny předměty kategorie A pro 3 letý individuální studijní plán.
Mrkňete za několik dní do výhlášky.

sehom
Sponzor
Sponzor

Re: Přijímání na magisterské studium 2010/2011

Příspěvek

O čtyřletém studiu se tam nemluvilo?
Je to boj:-)...uvidí se kdo vyhraje:-)

Mirdak
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

dyk to tam mas napsany, precti si to jeste jednou poradne

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Já nemyslel letošní, ale my co budem příští rok... jen chci vidět někde napsaný to co mi řekl Řezníček

Styxer
Veterán
Veterán

Příspěvek

Ačkové a Béčkové předměty, mají již letošní 4.táci? Nebo to začlo až u letošních 3ťáků...

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

až u nás, letošních třeťáků...

kokos

Příspěvek

Co bude na rok 2011/2012 se přesně neví. Je ovšem velice pravděpodobné, že se stane letos doc. Řezníček prorektorem pro pedagogiku, takže jestli má nějakou představu určitě ji bude prosazovat.

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Tak to bude supr a stane se jen to co mi říkal:-)

Milan
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

A co říkal??

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Tak já jsem to nepsal, jelikož jsem to tu psal snad už dvakrát, ale klidně zopakuji.

Ti co mají všechny zkoušky typu A, jsou automaticky na magisterské studium. Vysvětlil mi to tím, že ti co dělají áčka tak musí umět odvodit to, to a to atd, ale ti co mají béčka, tak ti jen ví, že nějaké odvození existuje a prostě ví, že se ten vzorec dá někde dohledat. Jinak řečeno, ten co má jen béčka, tak nemá dostatečné znalosti na magistra - to samé mi pak jen odkejval ten co s ním je v kanclu, nevím jak se jmenuje:-)

Dále mluvil o tom, že ti co maj béčka (jeden a více předmětů - toto mi často opakoval), tak k magistrovi budou dělat nějaké testy na kompech jako známe z PP1, PP2 atd, ale již ze všech áčkových předmětů...ikdyž tam jmenoval i technologii a už nevím co, ale nějaké co nebyli áčkové.

Mě to příjde vcelku logické a i rozumné

alkie
Veterán
Veterán

Příspěvek

Z toho plyne, ze je to zas o tom se vse ucit nazpamet. K cemu mi je umeni x vzorcu, z kterych 90% bezne nepouzivam a tudiz je nepotrebuji...zato by to spis melo byt o tom, aby clovek umel ten vzorec, ktery potrebuje najit. I vyssi sarze na tehle skole vzorce nazpamet neumi, zato presne vi, kde je najit. Sice je umi odvodit, ale to jim zabere vic casu, nez se zvednout ze zidle, najit knizku a spravnou stranu, kde se vzorec vyskytuje. To je umeni, a ne se to ucit nazpamet...
http://www.speedtest.net/result/1258256262.png - 344 Mbps down, 106 Mbps up ;)

PS: Kdyz neco hledam, pouziju nejdriv fci "hledat" ---> HLEDEJ ZDE a teprve potom neco pisu...
PS2: Pokud neco hledam, co zde nemusi byt, tak hledam zde http://www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/

pepik

Příspěvek

takze ty studujes jen proto, abys vedel, kde mas hledat vzorce? presne dle toho kreda se ridej treba na ustavu fyziky a koukni se, jak silene ty predmety od nich vypadaj. Odvodit vzorec neni jen o tom vedet, jak vzniknul vzorec na vzper, vyparny teplo a podobny picoviny. toho studenta to uci zapojit mozek, coz ocividne spoustu studentu nikdy nezkusilo...to je hlavni prinos. jde o to, propojit naky sirsi znalosti a byt schopen usoudit, na cem je vysledny vztah zavisly, aniz bych si ten vzorec nekde nasel/odvodil. Tot je muj nazor.
Pak jsou samozrejme naprosty extremy -vyucijici vyzadujici prave prepisy nesmyslnych vzorcu atd. ale to uz je jinej pribeh. Koukni se na Reznicka a zpusob jakym on vede svoje hodiny...nuti te zapojit mozek a spousta lidi stim ma ohromny problemy.

alkie
Veterán
Veterán

Příspěvek

Jezis, nepsal sem nic o tom, proc a jak studuju. Proste sem napsal, ze se mi nelibi uceni se nazpamet nejaky vzorce a jiny veci. Overit si to muzes sam v nekterych pisemkach, kde se vykytuje "Napiste vzorec pro..." Proste az v praxi sam poznas jaky vzorce potrebujes a nejaky vzorce pro operatorovy prenos, strojni casy, HRS atd. treba potrebovat vubec nebudes. Reznicek uci dobre, to nepopiram, ale pokud znas Kolovratnika z U12107, tak nekdy zajdi na jeho prednasky ;) A pokud ho neznas, stejne zajdi, prednasky jsou verejne...
http://www.speedtest.net/result/1258256262.png - 344 Mbps down, 106 Mbps up ;)

PS: Kdyz neco hledam, pouziju nejdriv fci "hledat" ---> HLEDEJ ZDE a teprve potom neco pisu...
PS2: Pokud neco hledam, co zde nemusi byt, tak hledam zde http://www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/

cackler
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

sehom píše:Tak já jsem to nepsal, jelikož jsem to tu psal snad už dvakrát, ale klidně zopakuji.
....
Pochopil jsem teda dobře, že ikdyby mi chybělo jedno A, tak budu dělat stejnej test jako ten kdo nemá žádný A ?

kein_nick
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Ja to tak taky chapu :-) Proste se rozlisuje A vsechno nebo nic..
NAVZDY
R.I.P. Lokomotiv Jaroslavl 7.9.2011 & Alexander Galimov 2.5.1985 - 12.9.2011
OFF, tesne pod vrcholem ..

cackler
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Tak to vidim, že asi žačnu dodělávat...

tralalala

Příspěvek

Tak to snad ne!!! Protahuju si bakaláře, takže když jsem začínala žádný B a A zkoušky nebyly. Když to pak zavedli, úroveň zkoušek A byla úroveň zkoušek, kterou jsem já a lidi ze stejného ročníku do té doby skládali. Přesto nám je berou jen jako B a když teď mam něco na druhý zápis na úroveň B, mam to aspoň lehčí, takže mi to nijak nevadilo. Jestli ale zavedou nějaký přiblblý testy na magistra a nepojede se podle průměru, bude to pěkně nefér, ptž jsem fakt nedostala na výběr, jestli chci dělat A nebo B a ještě navíc jsem většinu studia měla zkoušky na stejné úrovni jako A, tak nevim, proč bych měla dělat ty pitomý testy... Takhle měnit pravidla během hry se mi fakt nelíbí!

David

Příspěvek

Hele nemáte někdo na srovnání A a B test třeba z matiky? Docela by mě zajímal ten rozdíl úrovní... Za nás to ještě nebylo :-) Tak by mě zajímalo, jestli naprostá "bezproblémovost" při pokračování na NMS je adekvátní rozdílu oproti "B" verzi :-)

cackler
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

podívej se do ročníkový sekce, tam jsou testy. přijde mi to jako blbost to brát takhle, protože stejně opravdu různý testu jsou jen u tý matiku, u všeho ostatního byl třeba příklad navíc nebo jen rozdíl ve známce, viz třeba fyzika :)

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Zase bych neříkal, v Pružine, mechanice tekutin a termommechanice byla navíc odvozovačka....a hlavně, když jsem dělal Numerickou matiku A tak jsem jí nemoh dát a pak jsem šel na B a ta byla velmi primitivní, že jsem jí měl hned za B...Rozdíl tu bohužel je, co si pamatuji, tak na matice říkali, že toto B mít nebude a tak.
Ale vůči těm co opakovali a museli si dát A to je vel,mi nefér, kdežto u nás co to jedem od začátku to má smysl - aspoň já v tom vidím smysl, když se snažím dělat ty áčka:-)

David

Příspěvek

Takže se dá říct, že "A" jsou řekněme na úrovni dřívejších zkoušek, zatímco "B" jsou jakési "odlehčené verze"?

Ad "odvozovačka" - no nevím, jak tu někdo psal, že odvozovačky učí přemýšlet atd. - za nás to bylo tak, že byly přesně dané "odvozovačky", které se tam mohly vyskytnout a leckdo se je učil taky +/- nazpaměť, čili já bych to zase neviděl tak, že student, který je schopen do písemky vyfrknout odvozovačku z předem definované množiny pěti možných "testových", tím prokazuje bůhvíjakou schopnost myslet a kombinovat nabyté znalosti :twisted:

Jinak obecně - nejsem proti, aby zkoušky byly přiměřeně "náročnější", ale tomu by pak taky musel odpovídat kvalita výuky, ne jak to místy stále je teď, že přednášky vede znuděný postarší docent či profesor, co monotonním hlasem vykládá něco do tabule, a cvičení vede mladej doktorand, co si akorát chce honit tričko na lidech o dva roky mladších :twisted:

kein_nick
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Konecne kvalitni nazor :idea: Vystihls to naprosto presne..
Jo a da se rict, ze B je Alite :D
NAVZDY

David

Příspěvek

kein_nick: No že je "B" jakési "A-lite" to je myslím jasné, mě spíš šlo o to, jestli jde A položit na úroveň dřívějších zkoušek, kdy A/B nebylo a všichni měli to samý... Jinak ohledně Bček - ta vznikla mj. proto, aby se zvýšila "průchodnost" obzvláště u některých problematických předmětů... Jinak řečeno, na škole zůstane víc lidí, co by to jinak zabalili kvůli tomu, že nedávaj matiku či další "zabijárny nižších ročníků"... Otázka je, jestli to kromě přínosu financí v horizontu krátkodobém taky v dlouhodobém horizontu nesníží renomé bakalářů, kteří z FS ČVUT budou vycházet a renomé fakulty obecně... No uvidíme, jak se to osvědčí... BTW svým uvažováním nad úrovní "Bček" jsem se rozhodně nechtěl dotknout nikoho, kdo si zkoušky "B" zapisuje... Samozřejmě je to normální a když to škola umožňuje, tak proč by se někdo na vyšší úrovni "drbal" s předmětem který mu nic neříká a nevadí mu skutečnosti z volby "B" úrovní vyplývající :twisted:

tralalala

Příspěvek

Úroveň A je na úrovni zkoušek, kdy ještě A/B nebylo, přesně tak.

Neo

Příspěvek

Jo, A je normalne zkouska jako driv a Bcko je odlehceny ...

kein_nick
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

David: jo clovek to tak myslel, ze A jsou na urovni zkousek driv a ze B je Alite. Mozna to bylo jen spatne napsano.. Sry
BTW: ja treba jedu Becka.. Duvodu je milion, rozebirat je nema cenu.. Uvidime, jaky to bude mit dopad na pripadny pokracovani na inzu.. Ono je vse tak nejak relativni.. At uz je beckovy bakalar "neco min" nez ackovy (tituly jsou stejne ne??), at uz tohle rozdeleni vzniklo z jakychkoliv duvodu.. Kdo vi najisto ze se podminky nezmeni? Nevim, stejne lidi proveri az realita mimo skolni zdi.. Rikam, vse je relativni a kazdy at si zvoli cestu sam ;-)
NAVZDY

doki02

Příspěvek

Chápu tedy dobře,že pro přijetí na magisterský program nyní stačí mít áčkové zkoušky i klidně z nejhorším výsledkem a žádný průměr roli nehraje? Pak bych se ještě chtěl zeptat ohledně druhého zápisu matiky,jestli to půjde,když už mám splněnou úroveň B a chtěl bych i áčko na které mi už nezbyli termíny(pokusy),jestli si ji můžu zapsat podruhý aniž bych o to B přišel,nebo při druhém zápisu ztrácím vše dosažené z daného předmětu?

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Já si zapisoval jen áčkovou Numeriku a tu béčkovou ti to ani nedovolí zapsat, jelikož jí už máš splněnou, tudíž se domluv pak se cvičícím jestli chceš někam chodit, páč tě to nezapíše na cvika

Zamčeno

Zpět na „Archiv“