Ubytování na kolejích

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
Simmy

Ubytování na kolejích

Příspěvek

Zdravím, určitě je tu plno čvuťáků, kteří budou ochotní mi poradit. Přijali mě na FS na čvut a musím do 30. hodit přihlášku na koleje ... no na netu jsem trochu hledal, ale názory se dost rozchází a já nechci skončit v nějaké zavšivené díře, ale zároveň asi nebudu chtít platit Masarykovu kolej alá *** hotel :) mohl by teda někdo hodit radu a poreferovat? díky :wink:

..::TV::..
Veterán
Veterán

Re: Ubytování na kolejích

Příspěvek

sinkuleho, kousek od skoly, za cca -1000kč od Masarycky, neco mezi je jeste Dejvicka kolej

pokud je i Sinkuleho draha, muzes zkusit Bubenecskou, ta je taky v Dejvicich :-)

pokud je Bubenec draha... :D vivat SH :D
Co patří do HLAVNÍ DISKUZE? Otázky,odpovědi,ztráty a nálezy,obecné poznatky,shánění referátů apod.
Co patří do ročníkových sekcí? Vše podstatné. Kvalitní informace a soubory, které ostatním pomůžou při studiu.

Simmy

Příspěvek

tak Bubeneč je snad jedna z nejlevnějších, ale taky z těch, na které jsem moc chvály nečetl ... ta sinkuleho na fotkách SUZu nevypadá nejhůř, ale píšou že rekonstrukce byla v roce 2000, což mě děsí, jak to může vypadat po 10 letech obývání dravou zvěří :) co se týče ceny, tak to docela ujde
Dejvická kolej mi přijde docela hodně drahá a co jsem četl, tak přednost mají spíš zahraniční studenti?

Nevíš jak je to v Podolí? Hlavně jak mám rozumět v ceníku tomu uvedení buňkového systému 2+2 ... to je jako jedna buňka (tj. 1 záchod a 1 sprcha) pro dva pokoje a každý po dvou lidech?

Nechci vypadat, že si kdoví jak vymýšlím, ale řekněme, že i na kolejích bych si rád zachoval nějakou životní úroveň, v rámci možností samozřejmě :)

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Ber to takto, Podolí máš nechutně daleko, Sinkuleho hezky blízko jako i Bubeneč, který je teď po menší rekonstrukci WC,koupelen a umýváren, jsou tam nové stoly atd, takže to zas tak hrozné není...mě to tam vcelku vyhovuje, fajn lidi, sice občas nějaká kalba,ale od toho jsou šppunty do uší:-)
Je to boj:-)...uvidí se kdo vyhraje:-)

Veterán
Veterán

Příspěvek

ja jsem na MK bunka 2+2+2 (3x pokoj pro 2 + sprcha a hajzlik pro ty 3 pokoje...) jinak jestli chces novejsi kolej tak je to Orlik...ale ten je taky drazsi..no ani na te MK to neni buh vi jake...rekonstrukce taky v letech xz, ale to je vsude podobne :D

Podoli neznam...tak neporadim
Co patří do HLAVNÍ DISKUZE? Otázky,odpovědi,ztráty a nálezy,obecné poznatky,shánění referátů apod.
Co patří do ročníkových sekcí? Vše podstatné. Kvalitní informace a soubory, které ostatním pomůžou při studiu.

Neo

Příspěvek

Nevim co si predstavujes pod pojmem "nějakou životní úroveň". Za +-2300/mesic v praze bys moh bejt rad. Rozumnej privat za tuhle cenu asi neporidis. Na Podoli to je ok. Nevim jak ostatni bloky, ale 2 sou opraveny uplne a nektery jen vevnitr. Ja si teda rozhodne nestezuju, sem tam kvuli skole, takze ... :D
Z Podoli to je do dejvic 30-35min, na karlak cca 20-25min. Je tam klidek, mne to tam vyhovuje. Ze Strahova musis busem a je to tam obcas ucpany, takze kluci chodili nekdy pozde na hodiny. Ostatni koleje neporadim.

HK-racer
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Asi takhle, když jdeš bydlet na kolej, tak musíš počítat s tim, že ČVUT toho v Praze moc ne úrovni nenabízí, za přijatelný prachy. Stejně jako ty, jdou tam bydlet i tisíce dalších a další tisíce už bydlí, nebo bydleli... Úroveň bydlení taky záleží na tobě samotnym a taky na spoludlícím, ten(ta) to ovlivňujou celkem dost.

Simmy

Příspěvek

jak říkám, nečekám od toho 5* hotel, ale pokud si můžu vybrat, tak raději něco, kde nebudu po dobu studia trpět a pod pojmem "životní úroveň" si představuju používatelné sociální zařízení jako sprchy a záchody, nerad bych se při sprchování denně někde něčeho štítil :)

docela se mi teď zalíbila ta Sinkuleho kolej, je to vážně krásně blízko, cena je únosná, 2L pokoje, je to taková menší kolej, takže by to snad mohla být trošku záruka většího klidu, aspoň z obrázků na SUZ to vypadá obstojně ... ví někdo konkrétně jak to tam doopravdy vypadá? celkově stav a taky stav těch společných sprch a WC? :) děkuji

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Já bych ti to řekl takto, neřeš kolej, ale spíš spolubydlícího. Chytneš nějakého vola a hned máš i v té nejlepší koleji bydlení na dvě věci a raději jsi mimo kolej...moje zkušenost
Je to boj:-)...uvidí se kdo vyhraje:-)

Simmy

Příspěvek

spolubydlícího si tahám vlastního, tak s ním snad problém nebude

tralalala

Příspěvek

Ahoj. Já jsem na Strahově, blok 2 a jsem spokojená. Jsou tu super lidi a všude je to blízko. V okolí areálu je na co si vzpomeneš. Na společné záchody a kuchyňky se dá si zvyknout, pokud nejsi příliš zhýčkaný :-) Navíc bydlím v nejvyšším patře, kde je relativně klid. Takže já Strahov vřele doporučuju, neměnila bych.

Veterán
Veterán

Příspěvek

to je ten opravený blok?

tralalala

Příspěvek

Kdepak. Pokud vím, tak opravený je jen blok 8 a tam jsou buňky. To je trochu jiná finanční skupina. Popravdě bych do buněk ani nechtěla, ztrácí to kouzlo koleje a je to spíš jak byt, akorát že byt seženeš levnějc :-D

Zamčeno

Zpět na „Archiv“