Inventor - tažení ventilu

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
Jendacz
V.I.P.
V.I.P.

Inventor - tažení ventilu

Příspěvek

Ahoj, nevím jestli se do toho letos už nekdo pustil, ale potřeboval bych poradit u tažení ventilu vstupního kanálu. Mám křivku po které se má daný profil (kruh) táhnout, profil mám taky na správné místě, ale bohužel nejde táhnout, jelikož se mi profili vzájemně protínají... mě by to nevadilo, ale inventoru ano. Nemá někdo nějáký nápad jak to obejít nebo jak jinak nejlíp vymodelovat vstupní kanál, celkem nevím jak na něj jinak...

Jizah
V.I.P.
V.I.P.

Re: Inventor - tažení ventilu

Příspěvek

obejít těžko, aspoň u inventoru nevim, že by to nějak šlo. Prostě musíš tu křivku, podel který táhneš profil mít s takovym rádiusem, aby ten vrchní (nejmenší) radius byl větší jak nula. Pokud se tam kvuli tomu nevejdeš, tak zvětši celkovou délku ventilu L
a still more glorious dawn awaits. Not a sunrise, but a galaxy rise. A morning filled with 400 billion suns. The rising of the milkyway

Jendacz
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Bohužel nevyhovující řešení... To by u Pospíchala neprošlo... plejtvání materiálem, že někde bude "zdvojená stěna je menší chyba než že bude ventil delší bohužel... On nějáko říkal že to udělat jde, ale moc jsem nepochopil jak.

Jizah
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

ajaj.. no ale jestli se nepletu, Pospíchal vždycky na cvikách ukazuje ten svuj inventorovej náčrt, kde jenom taháš za čáry a ono ti to stvoří návrh samotnýho kanálu. Nevypujčil si to od něj zase někdo? :)
a still more glorious dawn awaits. Not a sunrise, but a galaxy rise. A morning filled with 400 billion suns. The rising of the milkyway

Jizah
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Případně - co třeba posunout střed křivosti toho oblouku tak, aby byl pod osou samotnýho ventilu? Se tam toho pak vejde víc.
viz obrázek (sry za kavlitu, je to stvořený v malování)
Přílohy
ventil.jpg
(32.52 KiB) Zatím ještě nestaženo

Jendacz
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

No už jsem s těma středama nějáko pohejbal že to snad výjde do toho co po nás chtěl, aby spodek ventilu nebyl níž než příruba, aby sedlo bylo pod osou příruby.... Sice mi tvar moc ideální nepříjde, ale tečné to je tak snad.... stejně by mě, ale zajmalo jak to Pospíchal myslel že to jde udělat :D... díky za rady, už to snad něják zvládnu

ToKr
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Zdravim,
vcera sem se s tim s prominutim sral pekne dlouho, tak sem dam nejake poznatky:

1. figl je v tom ze se netahne celej kruh, ale nahore je to jakoby ukously obdelníkem tak, aby se to nikde vzájemne neprotinalo.

2. pak se dotahne ten ukusek do potrebnyho mista aby to byl kruh (ne cela trajektorie)

3. zprvu mi to takle taky neslo, ale stacilo zatrhnout vytvorit nove teleso a voala, uz to slo.

Netvrdim, ze je to nejspravnejsi postup, ale zatim to vypada ok... muzete si s tim zkusit pohrat a dat kdyz tak vedet...

PS: prikladam i obrazek, ale neni to tam moc videt.
Přílohy
ukazka.jpg
ukazka
(64.66 KiB) Zatím ještě nestaženo
"Jak Vy k My, tak My k Vy"

Jendacz
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Jo to je přesně ono co myslel, mě to v tu chvíli jen nějáko nedošlo... Tak díky za radu, já už to nějáko vymodeloval, aby se to neprotínalo naštěstí....

crteczech

Příspěvek

taky jsem s tim trochu bojoval.. vyresil jsem to tak, ze jsem to tahnul vickrat.. :P tzn. do prvniho mista, kde by mohla nastat tato situace, tam jsem to tipnul a tahnul znova odsud.. chce to pokazdy udelat novy nacrt, ale v danou chvili me nic jineho nenapadlo..

Kdyz uz jsme u toho Pospichala.. nevite, co vsechno mame mit na pristi hodinu.. nemuzu si vzpomenout :oops: , jestli rikal, ze chce cely ventil nebo jen teleso..
Pomalu se do toho dostavam...

Jendacz
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

No po nás snad chtěl jen ten vtokoví kanál a kuželku s kouskem vřetene....

..::TV::..
Veterán
Veterán

Příspěvek

co takhle to nějak zkusit se šablonováním :-)

nevím jestli to jde, ale jestli jo, tak se na inventor vykasli a udelej to ve 2D, ja se sral s inventorem a Slancovi se to furt nelibilo, tak sem musel v pulce semestru stejne udelat kompletni 2D...byl to sasek...

nějaký ten náhled toho šablonování
Přílohy
Výstřižek.JPG
(66.36 KiB) Zatím ještě nestaženo
Výstřižek.JPG
(43.8 KiB) Zatím ještě nestaženo
Výstřižek.JPG
(22.34 KiB) Zatím ještě nestaženo
Výstřižek.JPG
(22.2 KiB) Zatím ještě nestaženo
Co patří do HLAVNÍ DISKUZE? Otázky,odpovědi,ztráty a nálezy,obecné poznatky,shánění referátů apod.
Co patří do ročníkových sekcí? Vše podstatné. Kvalitní informace a soubory, které ostatním pomůžou při studiu.

khamul
Veterán
Veterán

Příspěvek

Nj, Slanec... Zrovna Pospíchal chce nejdřív vidět 3D model a až pak výkresy.

Jendacz
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Nene Pospíchal chce vidět 3d model a k tomu ještě jen orientačně vytisklej řez aktuální částí konstrukce co chce, aby vám do toho mohl čmárat a aby vám řekl co předělat. Podle mě celkem ideální....

..::TV::..
Veterán
Veterán

Příspěvek

no jestli chceš, tak ti to pošlu na mail,...cely ten ventil co mam...případně do SZ mail :-)
Co patří do HLAVNÍ DISKUZE? Otázky,odpovědi,ztráty a nálezy,obecné poznatky,shánění referátů apod.
Co patří do ročníkových sekcí? Vše podstatné. Kvalitní informace a soubory, které ostatním pomůžou při studiu.

Jendacz
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Až budete někdo mít další část konstrukce hotovou nemohli by jste sem hodit fotku modelu pro inspiraci? Celkem se mi z toho už vaří mozek...

ToKr
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Zatim jsem dospel sem. Pokud jde o to co chce pospichal, tak je podle me dulezity dostat to sedlo pod osu toho kanalu, pak nevychazi tak silena ta odtokova elipsa tam.
"Jak Vy k My, tak My k Vy"

Jendacz
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Taj snad už poslední otázka k ventilu, mám trošku problém s kotováním tělesa teda konkrétně by mě zajmalo jestli někdo nevíte jaké všechny detaili chce Pospíchal u toho návarku? Případně kdyby sem někdo hodil ukázku tak bych se určitě nezlobil... :wink:

HK-racer
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

taky jsem měl Pospíchala a tohleto jsem mu tam dal...
Přílohy
teleso.jpg
(51.03 KiB) Zatím ještě nestaženo

FliegenderZirkus
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Já to udělal takhle, ale moc na to nekoukal
Přílohy
Clip_8.png
(36.89 KiB) Zatím ještě nestaženo