Vážení přátelé,už mě docela štvalo že na týhle škole málo lidí skutečně ví pravý důvod toho co to je A a B zkouška. Zeptal jsem se člověka povolaného a to doc. Řezníčka z katedry pružnosti pevnosti který dělá i na studijním tuším. Ale to teď není podstatné.
Proč jsou A i B předměty?
Protože vláda motivuje vysoké školy k tomu ,aby co nejvíce lidí mělo bakalářské vzdělání. Proto existují verze A ,která svou obtížností odpovídá tomu co studují lidé studující od roku 2006 a dřív. A poté je tu obtížnost B,která je o level níž něž varianta A.
Proč jsou teda dvě?
A - těžší,víc kreditů a zaručený postup do magisterského studia(Ing.)
B - lehčí,normál kreditů a předpokládané skončení studia Bc. titulem
Proč je u A varianty víc kreditů něž mají ti dříve studující? V čem je rozdíl?
Aby byla možnost zkrátit dobu studia na 5,5 roku. Neboť student se samými A zkouškami bude mít již v 11 semestru dostatek kreditů na závěrečnou státní zkoušku.
Co znamená zaručený postup do Ing. studia?
U dříve studujících je hodnotícím kritériem pro zaručený postup na magistra studijní průměr jehož hranice je 2,2 +- něco:-)
U lidí kteří nastoupili v roce 2007 a později,je nahrazena problematika studijního průměru,tím že musí mít samé A zkoušky pro bezproblémové přijetí do Mgr. studia
Co když mám samé B a chci na Mgr.?
Pak se vypíší doplňující testy,které jak řekl Řezníček : "Budou i z toho co daný člověk nemá na obížnost B odpřednášené. Musí prostě udělat o lvl víc aby mohli na magistra."
Konečný postoj FS:
Zvýšit počet bakalářů, a zachovat počet kvalitních inženýrů .
Dotazy?