SVP - Svařování, pájení, lepení

Archiv předmětů, které se již nevyučují.
Zamčeno
prdelac
Příspěvky: 9
Registrován: 13. červen 2008, 19:56

SVP - Svařování, pájení, lepení

Příspěvek

SVP zkouska 13.5.2010

Zdravim vsechny
Test u prof. Ing. Jiří Dunovský, CSc. IWE probihal tak, ze dal kazdeme papir na nemz byl vypsany otazky (dle zadani na ustavu) s cislama 1 az 18. Pote chodil od lavice k lavici a kazdeme zakrouzkoval jine zadani. Delal to od zacatku do konce, takze kdyz bude sedet jako prvni dostanete zadani 1. jako druhy dostenete zadani 2. atd... Nevim jestli to tak dela pokazde, tentokrat to tak bylo.
Na ustni jsem byl opet u Dunovskyho, ptal se me na neco k testu, na referat ani nedoslo. Je v pohode..
Hodne stesti

prdelac
Příspěvky: 9
Registrován: 13. červen 2008, 19:56

Re: SVP - Svařování, pájení, lepení

Příspěvek

Mnou vypracovanych prvnich 12. otazek.
Přílohy
SVP 1-12.pdf
(2.32 MiB) Staženo 954 x

Uživatelský avatar
svickos
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 12
Registrován: 05. leden 2009, 11:53

Re: SVP - Svařování, pájení, lepení

Příspěvek

moje otázky 13 až 18
Přílohy
spl.pdf
(379.78 KiB) Staženo 780 x

diCarlo
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 40
Registrován: 15. leden 2008, 18:33

Re: SVP - Svařování, pájení, lepení

Příspěvek

ZK 18.5.2010

Tak tentokrát čísla otázek od začátku do konce ani od konce do začátku nešly, byly pěkně zpřeházené :lol: . Čas na vypracování 15min, no to hlavní se tam postihnout dá. Zkoušeli jak prof. Dunovský, tak ing. Kolařík. Co jsem tak postřehl, ptaj se víceméně kolem písemky, čas na člověka 10-20 min. Nejčastější písmenka B,C,D. Nic hroznýho, ale vyhazovat taky uměj.... :shock: Stačí se naučit to co sem dali klučini výše a je to cajk. G. L.

Uživatelský avatar
Hermi
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 49
Registrován: 13. duben 2007, 17:15

Re: SVP - Svařování, pájení, lepení

Příspěvek

ZK 27.5.2010

Probíhalo to úplně stejně, jako už psali lidi vejš. Dunovský přišel, rozdal papíry s otázkama a každýmu řek, jakou má vypracovat. Tentokrát šel odzadu a popořadě je dával...potom 15 minut na vypracování, s hlídánim to rozhodně nepřeháněl;-) Potom si nás odvedli k ústavu a rozdělili na půl-půl k Dunovskýmu, půl ke Kolaříkovi. Já byl u Kolaříka a je to celkem na dlouho...tak 20-30 minut na jednoho, Dunovskýmu to šlo o poznání rychlejc, ale jednoho vyhodil. Kolařík se tak nějak ptá na věci okolo toho tématu, co máte na papíře. Chce vědět takový normální věci, co člověk s trochu logickym myšlenim vymyslí, nic záludnýho, hezky sme pokecali:-). Docela v pohodě zkouška ;-)

funik
Příspěvky: 7
Registrován: 28. červenec 2009, 10:53

Re: SVP - Svařování, pájení, lepení

Příspěvek

učila jsem se z těchto podkladů, je tam to hlavni. jeste se podivejte na refik, co jste delali, pan Profesor Dunovsky ho se mnou probiral.
Přílohy
TMSV-vypracované otázky.pdf
(437.12 KiB) Staženo 849 x
SPL(2).doc
tahacek
(58 KiB) Staženo 655 x

tedik612
Příspěvky: 22
Registrován: 22. březen 2009, 09:22

Re: SVP - Svařování, pájení, lepení

Příspěvek

Termin 11.5. 2011
Otazka se tahala a vypracovavala primo v knihovne. Vytahl jsem si Odporove svarovani. To co je tady na strojari rozhodne nestaci. Chce hodne detaily. Na radu jsem sel v 10,30 a vcetne ustni jsem tam byl bezmala hodinu a to jsem byl sesty z 15, takze predpokladam, ze nekteri tam cekaji jeste ted.

Jinak pan Kolarik ferovej chlap, chce abys tomu proste rozumnel a chce hodne veci okolo. Ja dostal D, predemnou dva vyhodil a ty tri to dali.

Uživatelský avatar
Skotos
Veterán
Veterán
Příspěvky: 82
Registrován: 19. leden 2009, 09:40

Re: SVP - Svařování, pájení, lepení

Příspěvek

Ještě dodám:

Zkouší se opravdu jen těch 15 otázek z ústavu, každý dostane jednu. Potom ale ještě dává často doplňující otázky, na které má speciální balíček papírků, tam už může být naprosto cokoliv.

Časově to vycházelo průměrně tak 30-40 minut na jednoho, takže se můžete spočítat jak dlouhá zkouška to je, když zkouší sám.

Uživatelský avatar
Marwin
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 25
Registrován: 26. září 2007, 15:20

Re: SVP - Svařování, pájení, lepení

Příspěvek

Tak ano já jsem šel na řadu ve dvě hodiny a po mně šli ještě tři. Ale někdo mu zavolal a přišlo mi že to vzal celkem "hopem" (cca 30minut na jednoho). Já dostal Měkké a Tvrdé pájení. Mno řekl jsem mu to co je tu na strojaři, ale stejně po mně chtěl i věci co byly na přednáškách a na pájení jsem tam zrovna nebyl. Takže se mě ptal jaký se používá pájení kromě kapilárního (tušim že nanášecí), jak se nazývaj nástroje na pájení (pájedla , hrotový transformátorový a jak vypadaj (já si nemohl vzpomenout bo tomu odjakživa řikám pájka, ale to je ten spojovací materiál)), jak můžete pájku tavit (přenosem tepla, odporově, pomocí oblouku, pomocí plamene), jakou má pájka formu (drát, páska, prášek,...). Další otázky byly okolo MIG pájení...

Jinak je to férovej chlapec já dostal Béčko, ikdyž jsem uměl jen to co je na strojaři a ke každý jeho otázce jsem věděl půlku, někdy víc a koktal a páčil to ze mě. Jako tavidlo u měkkýho pájení jsem si nemohl vzpomenout jaký jsou tavidla, tak jsem mu řekl že znám jen kalafunu, protože ji máme doma a pájím s ní a bylo to dobře :).

Žádnou doplňující otázku jsem nedostal.

Jináč ta doba zkoušení byla úmorná. Od osmi do dvou jsem čekal.

maudd
Příspěvky: 13
Registrován: 28. květen 2008, 11:51

Re: SVP - Svařování, pájení, lepení

Příspěvek

já byla 16.5, vždycky si člověk vybral otázku a vypracovával ji, zatímco toho druhého zkoušel. Docela to odsejpalo, cca půl hoďky na jednoho. Kolářík je dobrej, férovej...a hlavně se s váma baví a pokouší se to z vás vypáčit:-) Takže žádný strach.

Uživatelský avatar
Mr. X
Sponzor
Sponzor
Příspěvky: 263
Registrován: 09. prosinec 2007, 21:51

Re: SVP - Svařování, pájení, lepení

Příspěvek

Tak dnešní předtermín probíhal tak, že si každej vylosoval jednu z jedenácti otázek co jsou na webu a napsal co ví. Potom se chodilo po jednom na ústní a jak už je tady psáno, tak to trvá - někdo tam byl i 3/4 hodiny, ale většinou kolem půl hodiny.

Probírá se tam ta otázka, ale není problém se od ní trochu vzdálit i k otázce jiný. A co se podrobností týče, tak se celkem vyptává na ionty, elektrony apod. při svařování. Dostal jsem otázku i k semestrálce.

Nikoho dneska nevyhodil.

Uživatelský avatar
majik8
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 46
Registrován: 01. říjen 2008, 13:32

Re: SVP - Svařování, pájení, lepení

Příspěvek

Ptvrzuji co se tu už píše.

na webu ústavu je 11 okruhů - jeden okruh = cca jedna přednáška :)
u písemky si jeden vylosujete a máte na něj asi půl hoďky. Test s námi psal Vondrouš a povolil jednomu klukovi výměnu otázky, což je pozitivní informace pro ty, kteří si na něco nevěří. Na konci se zeptal jestli někdo píše a nehrotil sbírání, takže pokud někdo nebudete stíhat, určitě vás to nechá dopsat.
k ústní se chodí ke Kolaříkovi po jednom v cca 30 minutových intervalech. Koukne na semestrálku, koukne na test, pokud je něco o čem se chce bavit z toho testu tak se vyptává. Pokud ne, najde si nové téma. Je to naprosto v pohodě, popovídali jsme si, když jsem něco nevěděl nebo něčemu nerozuměl, rád mi to vysvětlil a bavili jsme se dál. Člověk si řekne co si tam bude povídat půl hodiny, ale uteče to jako voda, bez stresu v klídku :). Nakonec se mě ptal na bakalářku, jestli pokračuju na magisterský atd atd.
Je to fakt férová zkouška, myslím že to rozhodně nedává zadarmo, něco člověk vědět musí to je jasný, ale pokud vidí, že tomu rozumíte nebo máte snahu, dá dobrou známku.

Musím říct, že mě učení na to bavilo a učil jsem se dva dny, hlavně z přednášek,, co jsou na webu, je to tam fakt srozumitelný a dobře vysvětlený! Zdá se že toho je hodně, ale ty dva-tři dny na to jsou akorát. Nakonec jsem dostal za A. Šel jsem jako pátý a předemnou byly známky B,A,A,-nevim,....

přeji všem hodně štěstí :)

Uživatelský avatar
R3gi
Admin
Admin
Příspěvky: 484
Registrován: 22. říjen 2012, 12:07

Re: SVP - Svařování, pájení, lepení

Příspěvek

Tento předmět byl nahrazen předmětem „Technologie svařování“.
SPONZORING      V.I.P      PRAVIDLA      ZPĚTNÁ VAZBA

Zamčeno

Zpět na „Staré předměty“