Informace pro vyučující

Místo, kde mohou učitelé sdílet své materiály se studenty.
Tato sekce je určena přímo učitelům ČVUT pro sdílení oficiálních informací, studijních materiálů a snadnější komunikaci se studenty.
V případě dotazů či problémů prosím kontaktujte některého z členů našeho týmu.
Zamčeno
Uživatelský avatar
R3gi
Admin
Admin
Příspěvky: 484
Registrován: 22. říjen 2012, 12:07

Informace pro vyučující

Příspěvek

Vítejte na Strojaři!

Strojař je studentské fórum provozované studenty FS ČVUT. Jeho hlavním cílem je usnadnit studentům sdílení informací, zkušeností, poznatků, podkladů pro výuku a dalších studijních materiálů. Oproti obdobným fórům jiných škol se může pochlubit tím, že je zcela otevřené. Učitelé, odborníci z praxe, studenti jiných technických škol či jen kolemjdoucí strojaři jsou zde vítáni.

Jelikož jsme sami studenti, máme dobrý přehled o tom, jak probíhá komunikace a výměna podkladů mezi studenty a vyučujícími. Dokumenty jsou sdíleny přes e-maily, cloudová úložiště, systém Moodle, Seps, Studium, jednotlivé webové stránky ústavů, osobní stránky či přes prosté a uživatelsky nepříliš přívětivé FTP servery. Někdy dokonce nejsou dostupné vůbec. Nejednotné, mnohdy nepřehledné, nedůvěryhodné, neefektivní. Oproti tomu Strojaře znají snad všichni studenti, je příjemný na ovládání, je stabilní a vždy dostupný. Proto bychom rádi nabídli prostor zde i vám, učitelům, pro snadnou komunikaci a sdílení podkladů pro výuku. Tato sekce byla vytvořena přímo pro vás, aby byl sdílený obsah odlišen a přístup k němu byl pro vás pohodlnější.

:?: Tohle je studentské fórum provozované studenty. To vám tu nevadí učitelé?
Ne. Strojař byl vždy přístupný všem a přesto jeho obliba neklesá. Vyučující zde mohou získat nezkreslenou zpětnou vazbu, která může pomoci zvýšit kvalitu výuky. Studentům může zase pomoci rada, upozornění na chybu či odpověď na dotaz, který by si třeba jinak netroufli položit.

:?: Proč bych měl/a využívat zrovna Strojaře?
Strojař je mezi studenty známý, příjemný na ovládání, stabilní a vždy dostupný. Funguje úspěšně a nepřetržitě již řadu let. Zde své dokumenty budete mít vždy k dispozici vy i vaši studenti.

:?: Je Strojař důvěryhodný, stabilní a spolehlivý?
Fórum pohání moderní systém, který běží na vysoce kvalitních serverech u jedné z největších hostingových společností v ČR. O jeho chod se stará zkušený tým administrátorů a moderátorů. Pro řadu studentů je Strojař hned po informačním systému KOS nejdůležitějším webem na fakultě, čehož jsme si vědomi. Za celou dobu existence Strojaře nebyl jeho provoz přerušen (vyjma plánovaných odstávek, samozřejmě). Dostupný je vždy a všude, bez ohledu na používaný webový prohlížeč či mobilní zařízení. S čistým svědomím můžeme prohlásit, že svou stabilitou, spolehlivostí, dostupností i uživatelskou přívětivostí předčí mnohé weby a služby provozované přímo zaměstnanci školy.

:?: Potřebuji mít k přispívání vytvořený účet?
Ano, z bezpečnostních důvodů požadujeme, aby každý uživatel, který chce na fórum přispívat, byl registrován. Registrace je zdarma.

:?: Bude mnou sdílený obsah dostupný mým studentům? Potřebují také uživatelský účet?
Toto subfórum, ve kterém se nyní nacházíte, je dostupné pro čtení všem. Studenti se tedy přihlašovat nemusí, dokud nebudou chtít sami přispívat.

:?: Jak se studenti k informacím dostanou?
Svým studentům můžete poslat odkaz na vaše téma či přímo na konkrétní příspěvek. Fórum má i funkci pro zasílání upozornění, pokud do daného fóra či tématu přibude nový příspěvek. Komunikovat lze i e-maily či soukromými zprávami.

:?: Budu mít své soubory pod kontrolou?
Každý uživatel může své soubory přehledně a pohodlně nejen nahrávat, ale i odstraňovat. Na přání Vám můžeme dle potřeby nastavit i přístupová oprávnění, oprávnění ke čtení či zápisu, komentování atp. Fórum je pravidelně zálohováno a k uživatelským údajům přistupujeme velmi zodpovědně.

:?: Jak dlouho bude Strojař fungovat?
Strojař běží nepřetržitě od jeho spuštění v roce 2007. Nedávno jsme provedli jeho úplnou rekonstrukci a modernizaci a neustále pracujeme na jeho zlepšování. Rozhodně nepředpokládáme, že by měl Strojař v budoucnu jen tak skončit.

:?: Studenti opisují z vypracovaných dokumentů, které tu již jsou!
To může značit, že je někde problém. Možná dostatečně nerozumí probírané látce, nemají dostatek kvalitních a srozumitelných podkladů pro výuku, přehledných vypracovaných ukázkových příkladů či dostatek času pro splnění zadaných úkolů. V tomto směru jim můžete nejvíce pomoci právě vy. Strojař je jen služba pro usnadnění sdílení a uchování dokumentů. Jistě chápete, že způsob nakládání s informacemi zde získanými nemůžeme ovlivnit.

:?: Fórum umožňuje anonymní přispívání. Bojím se zneužití.
Všichni uživatelé jsou vázáni pravidly, na jejichž dodržování dohlížíme. Fórum rovněž disponuje širokou škálou ochranných, reportních a banovacích funkcí. Zatím jsme je však byly nuceni použít jen ve velmi výjimečných případech.

:?: Rád/a bych zde přispíval/a, ale mám specifická přání a potřeby.
Napište nám. Pokud to bude v našich silách, rádi vám pomůžeme.

:arrow: V případě jakýchkoliv problémů či dotazů, kontaktujte prosím některého z administrátorů. Využít můžete také našeho kontaktního formuláře.

Těšíme se na spolupráci :-)
SPONZORING      V.I.P      PRAVIDLA      ZPĚTNÁ VAZBA

Zamčeno

Zpět na „Studijní materiály od vyučujících“