Změny v semestru

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
sehom
Sponzor
Sponzor

Změny v semestru

Příspěvek

Tak jsem se včera byl zeptat doc. ing Koláře na obor a přitom jsme se dostali do řeči ohledně změny v semestru. Prý se studium zkrátí jen o jeden týden a týden před zkouškami bude nějaký konzultační týden či co. A o tom, že se prodlouží výuka o 5 minut na jednu hodinu, prej na schůzi taky nic neměli. A s námi co máme úroveň všech zkoušek typu A, prý jdeme automaticky po třetím ročníku do magisterskýho, tudíž se to prý konečně zkrátí ze 4 let na 3, ale týká se to jen "A"čkařů, jak to bude s B jsem se už neptal, ale říkal, něco o tom, že budou mít rok navíc, takže ty 4 roky a prostě musí udělat všechno kde je A:-).. jen se chci podělit o info co jsem se dozvěděl a tak by bylo fajn, kdyby ste sem psali jestli víte taky něco určitého, jelikož sám doc. ing. Kolář mi říkal, že prý dokud to nebude v Bílé knize, tak to je jak " jedna bába povídala":-).... A ještě mi zajímá, když budu mít něco na druhý zápis a pak chci složit zkoušku, tak se v druhým zápise dělá jen na úrovni B co jsem koukal u zkoušek, jenže když budu potřebovat A jak se to pak provede, pokud někdo ví?
Je to boj:-)...uvidí se kdo vyhraje:-)

Slamik
V.I.P.
V.I.P.

Re: Změny v semestru

Příspěvek

Hele delal jsem jen jeden predmet na druhy zapis. Konstruktivni geometrii!! A tam jsem si mohl vybrat jestli chci jit na uroven "B" nebo na uroven "A". To, ze musis mit na druhy zapis uroven "B" plati podle me jen u soucanych tretaku a vyssich rocniku (ty to doposud nemeli). My jsme prvni rocnik co to ma zavedeny, takze si uz muzeme volit stupne obtiznosti jak chceme.

Jenda10
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

No co se zkrácení studia týče, tak nám říkal doc. Mráz něco docela jinýho :)
Údajně by měl vzniknout nový "obor" (nějak to pojmenoval, ale nemůžu si vzpomenout), který bude založený právě na předmětech, resp. zkouškách úrovně "A". Tenhle obor (nebo snad fakulta?) by měl být spuštěn během roku nebo dvou, a přestože je jeho zavedení velmi pravděpodobné, tak musí být ještě akreditován ministerstvem školství. Jestli se tak stane, mělo by to v praxi vypadat tak, že všichni, kdo mají splněny všechny zkoušky úrovně "A", by mohli přestoupit na daný obor a zkrátit si studium, protože tenhle obor bude mít tříleté bakalářské studium. Týkat by se to mělo právě letošních prváků a druháků, kteří si volili úrovně zkoušek.
Tak snad jsem to moc nepřekroutil, každopádně doc. Mráz nám říkal něco v tomhle smyslu :)
Když s někým nelze vyjít, je třeba s ním vyběhnout:-)

Slamik
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Každopádně v tom je bordel jako krá..

Prekel
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Taky si myslim, ze na druhy zapis muzes volit i uroven A. Na studijnim se me pani ptala, jestli chci zapsat napodruhy FY i uroven A a v KOSu si ji ted muzu vybrat. Plati ale asi jenom u letosnich druhaku/prvaku.

alkie
Veterán
Veterán

Příspěvek

Tak pridam moji verzi "jedna pani/pan povidala"... :oops:

Ti, co maji vsechny "A" zkousky jdou na magistra rovnou. Ti, co maji "B" zkousky, budou muset na magistra delat rozdilove zkousky. Neco jako souborku.

Je to dano tim, aby se rozdelily "schopni a mene schopni studenti". Navic "A" predmety jsou ohodnoceny vice kredity, tudiz je vetsi sance na dosazeni stipendia.

Ale co sem slysel naposled tak je to, ze se to zase zrusi a novi studenti se budou hlasit na 3-lety nebo 4-lety Bc. obor, pricemz by to melo byt rozdeleno tak, ze ti, co se prihlasi na 3-lete studium, tak u nich se bude predpokladat dalsi studium a ti, co budou na 4-letem Bc. oboru, tak ti budou pripraveni, na to jit rovnou hakovat.

Tak, nevim jestli jste to pochopily, pac pisu zmatkovite, ale ve zkratce:

"A" predmety :arrow: na magistra bez prijimacek
"B" predmety :arrow: rozdilove zkousky ( byvala souborka )

Novy typ studia:
3-lete Bc. :arrow: predpoklad dalsi studia, vcetne doktorandskeho atd.
4-lete Bc. :arrow: studenti budou pripraveni primo do praxe ( cili hakovat )
http://www.speedtest.net/result/1258256262.png - 344 Mbps down, 106 Mbps up ;)

PS: Kdyz neco hledam, pouziju nejdriv fci "hledat" ---> HLEDEJ ZDE a teprve potom neco pisu...
PS2: Pokud neco hledam, co zde nemusi byt, tak hledam zde http://www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Mě se spíš než nějaká souborka, zdá reálné to co jsem už několikrát slyšel od profesorů, že ti co jsou na B, tak budou mít rok navíc a tam si doplní látku co byla navíc z úrovně A, už Linkeová na kongu říkala, že se vyplatí držet se A, jelikož za 4 roky se zas učit kongo a zbytek?:-) A taky prostě jsem slyšel, že nejde, aby si šel na magistra bez znalostí co bylo na úrovni A a třeba udělal jen nějakou souborku:-)... tohle dává celkem logiku:-), pokud jsem to logicky napsal:-D :D

Jenda10
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

No podle mého skromného názoru by bylo dost zvláštní, kdyby se poslední rok "áčkařům" odpustil. Když opomenu fakt, že by se starší studenti nejspíš cítili (a naprosto po právu) znevýhodněni délkou studia, tak přeci jenom......nechyběl by ten poslední rok v navazujícím studiu? Přece když je ve studiu nějaká struktura, tak nemůžu kus odejmout, aniž by to nebylo někde vidět :)
Mně připadá zatím nejlogičtější tahle verze: prominutí zkoušek na magisterské studium "áčkařům", a co se zkrácení týče, tak přestoupení na nový, tříletý, bakalářský program. Logika věci ale nemusí být rozhodující :)
Když s někým nelze vyjít, je třeba s ním vyběhnout:-)

pepas87
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

hlavně jak si predstavují konec třeťáku??

na magisterský nemůže jít člověk dokud nemá hotový bakalářský studium...

a co se obtížnosti A a B týče, dle mě v tom nejsou žádné rozdíly, již několikrát se mě stalo, že se zkoušející ptal na obtížnost až při zápisu do indexu....

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

To je už problém zkoušejícího, ale dle toho že ve studiu B a ve zkouškách B se lecco odpouští, tak to není to samé:-)... tedy B je lehčí:-) proto se mi jako A nevyplatí chodit na B přednášky, ale naopak se vám to zas vyplatí, takže máte možnost vybírat v rozvrhu z více hodin:-)...aspoň tak to vidím já :D

lubikzr
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Mě by nejvíc zajímalo, když budu mít všechny áčka a bakaláře sfouknu za tři roky, jak ten třeťák bude zakončen, jestli se bude dělat nějaká bakalářka, nebo nějaká zkouška...práce ve třeťáku bude určitě dost a ještě k tomu bakalářku by byl asi docela masakr :o

pepas87
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

sehom píše:proto se mi jako A nevyplatí chodit na B přednášky, ale naopak se vám to zas vyplatí, takže máte možnost vybírat v rozvrhu z více hodin:-)...aspoň tak to vidím já :D
ale taky se ti nesmi stat, to co se stalo nyni me... v pulce zkouskoveho jsem si zapsal do rozvrhu MEC2 na urovni A a dale to jiz neresil, prisel jsem na prvni hodinu a s udivem jsem zjistil, ze chodim na B...
rikal jsem si, ze jsem asi debil, ale nakonec jsem zjsitil, ze stejny problem ma polovina skupiny se kterou chodim na cviceni... z toho vyplyva, ze si zase ustav mechaniky na konci zkouskoveho rekl, ze tento kruh bude B a nikomu nedal nic vedet...
takze chodim na B, protoze vsechny prednasky A se me kryji s PP1...

alkie
Veterán
Veterán

Příspěvek

lubikzr: bakule bude urco a s ni i statni zaverecne Bc. zkousky.
http://www.speedtest.net/result/1258256262.png - 344 Mbps down, 106 Mbps up ;)

PS: Kdyz neco hledam, pouziju nejdriv fci "hledat" ---> HLEDEJ ZDE a teprve potom neco pisu...
PS2: Pokud neco hledam, co zde nemusi byt, tak hledam zde http://www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/

Zamčeno

Zpět na „Archiv“