ahoj, prochazim si testy z kon1 a vubec mi neni jasny jeden typ prikladu, pocita se tam nejaky kvocient...poradi nekdo?? diki
př.( je tam vic tech prikladu, ale treba trochu pozmeneny)
S přesností na tři desetinná místa napište hodnotu kvocientu řady vyvolených čísel, když počet členů řady je 5, první člen má hodnotu 5 a poslední 1000.
KON1 kvocienty???
-
Návštěvník
-
I
Re: KON1 kvocienty???
No já se teda na kon ještě neučim,ale řek bych že to je klasická aritm. nebo geometrická posloupnost. Myslim že to byla hned 1. přednáška a v matice sme to brali na střední
-
dedaa
Ahoj je to tak že máš zadaný a1=5, a5=1000 kvocient q vypočítáš q= 4odmocnina(a5/a1)
snad to z toho pochopíš.Vždycky pod tou odmocninou máš vyšší člen lomeno nižší a rozdíl těch členů (kolikátý člen to je) je vždycky to na kolikátou odmocninu to máš ( v našem případě čtvrtá odmocnina je to proto že 5člen -1 člen : 5-1=4)
snad to z toho pochopíš.Vždycky pod tou odmocninou máš vyšší člen lomeno nižší a rozdíl těch členů (kolikátý člen to je) je vždycky to na kolikátou odmocninu to máš ( v našem případě čtvrtá odmocnina je to proto že 5člen -1 člen : 5-1=4)
-
Návštěvník
jj, jsem se na to dival podrobneji v tech testech a tak nejak to je...dik za pomoc...pokracuju dal v uceni...mejte se...
Naposledy oživil Anonymous v 05. listopad 2008, 04:42