Ahoj, nemáte někdo tenhle výrobní postup? Morduju se s tim už několik dní a nemůžu s tím hnout...Jak začít je mi jasný!
1.Uříznout
2.čela
3.důlky,vyvrtat díry-v té hlavní ose
4.soustružit ty neexcentrický průměry,ale tady mi to nesedí s tim polotovarem průměr 75-178...,protože když to budu mít uchycený v ose polotovaru na průměru 75 a budu soustružit,tak mi už nezbyde materiál na ten excentr a sem v koncích a nevim co s tim! Kdyby ste to někdo měl tak dyžtak písněte soukromou zprávu nebo na email (cvutlock"zavináč"seznam.cz) a nějak se domluvíme! Nebo jestli mi někdo poradí.
výrobní postup-excentrická hřídel
-
jabuke
- krpa
Re: výrobní postup-excentrická hřídel
CAu, ja mel neco podobneho minulej rok, kdyz budes soustruzit "Ty neexcentricky prumery" tak pak to musis upnout do pripravku vyoseneho o tu danou excentricitu... Doufam ze staci..._?? 
-
jabuke
A myslíš že bys mi to mohl poslat? Aspoň pro inspiraci,já sem totiž vázně v koncích...
- ALbi
- Čestný strojař

já osobně jsem to nesl na zkoušku a pak jsme to rozebírali u zkoušky. Jediné řešení jsou ty excentrické přípravky. Jo a pro začátek je výhodné zarovnat čela a navrtat důlky na : Zarovnávačce čel. Jestli teď koukáš, že jsi o tom nikdy neslyšel, nezoufej, takové stroje skutečně jsou a jsou skvělé. Zarovnáš obě čela na jeden zátah a pak už jen navrtáš středící důlky do centrální osy. Upneš do excentrického přípravku a začneš soustřužit.
Follow your intuition and embrace the change!
- cackler
- V.I.P.

to teda koukam, zarovnávačka čel 
Měl jsem za to, že pokrok jde směrem - jedno velké obráběcí centrum a voni jsou zarovnávačky čel
příště bude obráběčka průměru 50 
Měl jsem za to, že pokrok jde směrem - jedno velké obráběcí centrum a voni jsou zarovnávačky čel
-
jabuke
To albi: a nemáš prosimtě pro inspiraci ten excentrický přípravek nebo něco k tomu výrobáku? Já sem našel na netu excentrické soustruhy,kde jde mě záhadným způsobem upnout klasicky a rovnou soustružit excentr (nějak pomocí vyvažování) ale nevim jestli by to prošlo...
- ALbi
- Čestný strojař

no excentrickej soustruh nepotřebuješ. Stačí jak říkáš, upnout do přípravku a vyvážit to tak aby to neházelo při rotaci kolem posunuté osy. Prostě napiš upnout do excentrického přípravku, to naprosto stačí:)
-
jabuke
Jo táák. Dikes! Snad s tim pochodim...
- krpa
To: jabuke
Ja bych Ti to klidne poslal, kdybych to mel u sebe, odevzdaval jsem to myslim na zkousce... Ale je to docela jednoduche.. Nejprve me s tim na cviku vyhodil a pak mi to uz vzal... Kdyztak mi napis na mail
Ja bych Ti to klidne poslal, kdybych to mel u sebe, odevzdaval jsem to myslim na zkousce... Ale je to docela jednoduche.. Nejprve me s tim na cviku vyhodil a pak mi to uz vzal... Kdyztak mi napis na mail
-
Agog
Podle mě by nebylo potřeba to ani vyvažovat pokud nebudou moc velké otáčky. Ono samo o sobě to vyvažování by bylo asi docela složité v běžných podmínkách.ALbi87 píše:no excentrickej soustruh nepotřebuješ. Stačí jak říkáš, upnout do přípravku a vyvážit to tak aby to neházelo při rotaci kolem posunuté osy. Prostě napiš upnout do excentrického přípravku, to naprosto stačí:)
Taky se to ještě bude předpokládám brousit podle povrchu 0,4. Ale vyosení +-0,1 je v pohodě.
A když na to koukám, je tam pouze jeden vyosený průměr. Přemýšlel bych o upnutí na VMC, vystředit na osu a excentrický průměr vyfrézovat.
Přípravkování na brusce bychom se asi stejně nevyhnuli.