Geometricke tolerance

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
mata148

Geometricke tolerance

Příspěvek

Prosim Vas, nevite nekdo, jak tohle spocitat? jsem uz z toho zoufaly...neco mi vyslo, myslim, ze jsem postupoval spravne, ale holt mi to pocitac nebere... pro Vas, kdo to umite nebo to prave resite, je to otazka par vterin, moc by mi to pomohlo, diky

Je zvlastni, ze i kdyz jsem zkousel postupoval analogicky, dle zde uverejnenych navodu, tak i presto mi to nechce brat, nechapu. :(

Pro D1=90mm, šroub ČSN ISO 4017-M12x50-8.8 volte normalizovanou díru z řady střední (D H13).
Vypočtěte hodnotu tolerance polohy T. Za Z1 a Z2 dosaďte označení vhodných základen - viz obrázky.
Příklad zápisu (pište v pořadí T[mm] Z1 Z2):
vyslo mi: 1,5 A N Pro a=46 , b=3 , c=46 , D1=100mm, šroub ČSN ISO 4017-M20x70-8.8 volte normalizovanou díru z řady jemné (D H12).
Vypočtěte hodnotu tolerance polohy T. Za Z1 a Z2 dosaďte označení vhodných základen - viz obrázky.
Dále určete hodnoty x1 a x2 určující polohu vysunutého tolerančního pole.
Příklad zápisu (pište v pořadí T[mm] Z1 Z2 x1 x2):
vyslo mi: 0,5 F B 3 46

dada211

Re: Geometricke tolerance

Příspěvek

Ahoj tohle taky řeším , ale vůbec nevím jak se dostat k hodnotám vysunutého tolerančního pole , to tma jako zadat ty hodnoty pro těsnění a druhou přírubu ?

dada211

Re: Geometricke tolerance

Příspěvek

ahoj tak nevím , ale pokud to řeším správně tak bych to viděl na ten první příklad toleranci polohy 0,385 a toho druhého na 1,165 mm no lae nevím teprve stím začínám , tak jsem sám zvědavý jak to dopadne. Ale taky si myslím , že postupuji správně.

Zamčeno

Zpět na „Archiv“