VES nebo ne?

Vše co potřebujete a není to v jiném fóru. Tzn. DOTAZY, PROSBY, SHÁNĚNÍ REFERÁTŮ…
Odpovědět
elcepelcedopekelce
Příspěvky: 8
Registrován: 17. listopad 2010, 16:43

VES nebo ne?

Příspěvek

Ahoj,
budu rád za každou zkušenost nebo názor ohledně VESu, např. od někoho kdo tento obor studuje. Nevím jestli mám na tento obor přejít. Chtěl bych být Ing. ale nejsem si jistý jestli mám na TZSI a na Strojírenství mně zas vadí ten rok navíc. Je možnost dostat se z VESu na magisterský na ČVUTu nebo je šance na jiný škole dodělat magistra a jestli to vůbec má takovýmhle stylem smysl(Jaké dvě školy skombinovat). Za každý info díky. Sám se asi nerozhodnu...

Uživatelský avatar
khamul
Veterán
Veterán
Příspěvky: 120
Registrován: 11. leden 2009, 10:40

Re: VES nebo ne?

Příspěvek

No, osobně bych doporučoval TZSI a raději se s tím poprat, než jít na VES nebo strojírenství. Na navazující studium se sice mohou hlásit všici, ale studenti z TZSI to mají bez přijímaček (tedy, abych dodržel co největší přesnost - prozatím to tak bylo). Ostatní dvě zaměření mají přijímačky z toho, o co byli nestudováním TZSI, ochuzeni. VES je na tom nejhůře, alespoň mi přijde, neb je o ty teoretické předměty, ze kterých se skládají přijímačky, osekán nejvíce.
Sic je tu ta věc, že poslední dva roky (tedy letos a vloni), nemuseli studenti ze Strojírenství a VESu dělat přijímačky, pokud měli průměr pod 2.000, ale nikdo neví jak to bude i v roce příštím.
Kdybych to měl shrnout, největší jistotou, pokud chce jít člověk jít na navazující je TZSI. U ostatních oborů je ta jistota menší, ale nikdo ti neřekne o kolik.

vozi
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 132
Registrován: 31. leden 2009, 16:31

Re: VES nebo ne?

Příspěvek

pro upřesnění, studenti na Strojírenství nejsou ochuzeni o nic, vše jim bylo přidáno do studijních plánů, a navíc ze Strojírenství co jsem tak slyšel nebudou uznány A předměty za bonusové body jak tomu bylo letos. Na druhou stranu na Strojírenství získáš alespoň trochu povědomí o odborných předmětech, okolo kterých v TZSI jen tak proletíš. Ale je pravdou že TZSI je kratší a bez přijímaček, i když nikdo ti nezakazuje to dělat 4 roky... Co se týče VES tak co jsem slyšel, tak je to pro ty opravdu končí jen s bakalářem, také tomu odpovídá studijní plán, když se na něj podíváš tak tam spousta položek, které jsou ve 2 výše jmenovaných oborech zakomponovány... např. mechaniky... ale je to jen na tobě, to je jen subjektivní názor :wink:

arw
Veterán
Veterán
Příspěvky: 218
Registrován: 27. duben 2008, 15:26

Re: VES nebo ne?

Příspěvek

a měl sem tu čest dělat letos přímačky a právě na předmětech, pružnost pevnost, matika 2,3, mechanika 3 to celý stálo a jednoduchý to zrovna nebylo, takže pak nějaký následný rychlo doučko na přímačky by asi neprošlo :|, nehledě na to, že stejně nebudeš mít čas se učit, protože budeš rád, když odevzdáš bakuli včas..

elcepelcedopekelce
Příspěvky: 8
Registrován: 17. listopad 2010, 16:43

Re: VES nebo ne?

Příspěvek

A nevíte jestli na jinou školu jít dělat magistra by šlo? Případně na jakou, aby to mělo náký smysl? :D

Uživatelský avatar
khamul
Veterán
Veterán
Příspěvky: 120
Registrován: 11. leden 2009, 10:40

Re: VES nebo ne?

Příspěvek

Tak zkusit to můžeš kamkoliv, teoreticky je totiž možné cokoliv a nikomu není nic zapovězeno, ale... :-)
Myslím, že letos se dělaly přijímačky i v Brně, u ostatních škol nemám potuchy. Netuším ani to, jaké jsou v jiných školách požadavky na přijímání studentů. Předpokládám, že raději a přednostně budou brát studenty svoje. Ti, kteří se hlásí z jiných škol, musejí doložit výpis z absolvovaných předmětů (tady opět vyvstává to, jak je VES osekaný), případně motivační dopis.

vozi
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 132
Registrován: 31. leden 2009, 16:31

Re: VES nebo ne?

Příspěvek

jj, na VUTu se dělali letos přijímačky, sám jsem se toho zúčastnil. Obtížnost co tam nastavily pro lidi z jiných škol, tak to bylo trochu zarážející. Matika - všechny 4 matiky... i třeba kombinatorika a definice se tam objevily. Mechanika - všechny 3 mechaniky, s některejma věcma co jsem v životě neviděl. A pak Fyzika - klasika obě naše fyziky. No a ještě navíc jsem se tam doslechl, že ti co byly z VUT a nesplinily ten průměr 2,500, tak měli možnost si koupit ve skriptárně po předložení indexu sbírky řešených příkladů k přijímačkám (trochu podpultovka). No tak to jen pro doložení toho, že jak řikal kolega si snaží držet jen svoje lidi... Ale na druhou stranu v Plzni (otevřeli nové a prý kvalitní obory) tak tam brali jen na pohovor.

Odpovědět

Zpět na „HLAVNÍ DISKUZE“