Kde končí studenti FS ČVUT

Zde je prostor pro nabídky zaměstnání, brigád a spolupráce. Téma vždy výstižně pojmenujte. V příspěvku uveďte informace o pracovní pozici a kontakt.
Odpovědět
Mates
Zakladatel
Zakladatel
Příspěvky: 206
Registrován: 05. únor 2007, 11:43

Kde končí studenti FS ČVUT

Příspěvek

Ahoj všem současným a bývalým studentům.

Po letech jsem zavítal na strojar.com a s nostalgií vzpomínám, jak jsem toto fórum před cca 7 lety zakládal. 8)

Zajímalo by mě, kde tak končí Bc. a ING. z této školy.

Já končil v roce 2009 jako ING. oboru strojírenská technologie.
Následoval rok v Praze - vedoucí logistiky v menší firmě co prodávala světla
2010 stěhování do Českých Budějovic - Robert Bosch
- 1,5 roku technolog výrobní linky
- rok plánování nové výroby na centrále BOSCH ve Stuttgartu
- do teď (2015) nákup strojů

Takže absolutně mimo obor :-) Ale jsem spokojený. To, že jsem technik mi nikdo neodpáře a myslím, že to v konkurenci ekonomů je velké plus.
Jsem mimo Prahu a jsem docela rád. Hektický život v Praze, chodit do práce na 9 a z práce po 18 mi fakt nechybí...

Stávájícím studentům hodně sil do studia a těm co už skončili úspěný pracovní život.

FliegenderZirkus
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 90
Registrován: 10. září 2009, 21:00

Re: Kde končí studenti FS ČVUT

Příspěvek

Ahoj, tak díky za fórum;) Já si teprve práci hledám, ale o to víc by mě zajímaly zkušenosti ostatních. Škoda, že se tu neobjevuje víc „alumni“.

K mojí dosavadní historii: po bakaláři TZSI jsem odešel na magistra do Německa, kde teď dopisuju diplomku a začínám se poohlížet po práci v Praze. Trochu přitom počítám s tím, že nástupní plat bude menší než kolik mám jako stipendium+částečný úvazek na fakultě tady. :D Ale doma je prostě doma.

Matesi, dá se teda tvoje zkušenost vyložit tak, že v ČB je kratší pracovní doba? Nebo prostě větší pohoda obecně? A jak by se tam zařadil ten Stuttgart, když už jsem u těch otázek...Díky!

Lubosrycl
Sponzor
Sponzor
Příspěvky: 7
Registrován: 29. září 2009, 20:40

Re: Kde končí studenti FS ČVUT

Příspěvek

Ahoj,

super diskuze, téma které určitě zajímá ty, co mají končit i ty, kteří už skončili.

Já jsem po psaní diplomky pro Lovochemii odešel do Lovosic pracovat jako projektový manažer. Končil jsem 2014 jako Ing. na Procesní technice. Není to čistá strojařina, je to spíš od všeho něco - stavařina, ekonomika, měření a regulace, chemické technologie...ale o to víc je to zajímavé a poznávám spoustu věcí. Líbilo se mi, že mě dali k projektům, ke kterým bych se asi jinde jako čerstvý absolvent (a předtím i student) nedostal. V práci se rozhodně nenudím. Platy jsou určitě lepší v Praze, ale svojí rozmanitostí mi to práce vynahrazuje a stěžejní bude, jaký nabídnou plat po roce.

Za prací jsem se přestěhoval, což je docela otrava, je to tu opravdu vesnice (i když bydlím v Litoměřicích - okresním městě), ale člověk aspoň pozná něco nového.

Co vy ostatní?

Uživatelský avatar
ALbi
Čestný strojař
Čestný strojař
Příspěvky: 508
Registrován: 16. květen 2007, 15:21

Re: Kde končí studenti FS ČVUT

Příspěvek

Ahoj Všem,

asi bych měl taky přispět se svou trochou do mlýna :)

Po ukončení studia na fakultě Strojírenské technologie, jsem pracoval jako inovační inženýr v Technologii v Aero Vodochody, kde jsem měl to štěstí se motat kolem všeho nového a neprobádaného, od technologie tmelení, přes přípravkovou konstrukci, až po zavádění monitorovacího systému pro sledování výkonnosti obráběcích strojů v celém Aeru. Výhodu tu mělo tu, že za pár dní v novém prostředí jste byl ve velké firmě považován za odborníka na dané téma, což člověka nutilo se neustále vzdělávat a zkoumat další podklady. Byla to skvělá zkušenost, jezdili jsme hodně na výstavy a zkoumali jaké technologie by se u nás dali použít. Něco mi ale říkalo, že chci ještě víc volnosti k tvoření, než mi velká společnost umožňovala.

Zkusil jsem tedy startup, který vyvíjel a vyráběl jedny z prvních 3D tiskáren v Čechách. Díky kombinaci náhod jsem tam získal místo Technického ředitele, kdy jsem zodpovídal za celý vývoj - mechanická konstrukce, elektronika, software a kompletní výroba a měl kolem desítky podřízených. Z řadového zaměstnance mladým technickým manyžerem přes noc. Jedna z nejhustších zkušeností jakou jsem kdy zažil. Bylo toho tolik, co jsem se za půl roku naučil, koho jsem poznal a co jsem společně s klukama vytvořil... Pak mi moje tělo dalo jasně najevo, že tohle tempo, špatné vztahy se šéfem a z toho plynoucí stres není dlouhodobě udržitelné. Rozhodl jsem se tedy odejít.

Jelikož se mi ale ta volnost a možnost řídit svůj svět natolik líbila, neuměl jsem si moc představit, že se půjdu nechat někam zaměstnat. Volba padla na podnikání. Dál následuje klasicky šílená story - málo peněz na účtu, občasné zakázky ve strojírenství (od poradenství, přes konstrukci a vývoj po tvorbu www stránek aby bylo na chleba) a velká chuť změnit svět.

Založil jsem vlastní firmu, kterou jsem pojmenoval Technovo (http://www.technovo.cz/), zpočátku jen konstrukční kancelář, nyní už vývoj a kovovýroba na zakázku - komplexní služba. Ano je to rizikové, jsou chvíle kdy je to opravdu těžké, strojařina není snadný obor, ale já to prostě miluju. Mít tu možnost něco zhmotnit a aby to pak fungovalo jak má je prostě pocit k nezaplacení, který přebije všechny ty nesnáze s tím spojené. Tímto tedy apeluji na všechny, kdo mají chuť něco dělat, jděte na sebe. Klidně se mi ozvěte, rád poradím jak do začátku, sám jsem si tím prošel.

Mám za sebou rok podnikání ve strojařině, pracuju skoro pořád, ale daří se a doufám, že se dařit bude.

Držte se techniky, bude vás dobře živit, pokud budete umět své schopnosti prodat. Otevřete si hlavy a učte se všechno co Vám přijde do cesty, nikdy nevíte, kdy to budete moct s výhodou použít!

Strojařině zdar!
Martin

EDIT (18.5.2017)
*******************
Follow your intuition and embrace the change!

martin190
Sponzor
Sponzor
Příspěvky: 47
Registrován: 23. únor 2007, 13:35

Re: Kde končí studenti FS ČVUT

Příspěvek

Ahoj,
já studoval na ústavu dopravní techniky, specializace Kolejová vozidla, přihlásil jsem se do Individuálního studijního plánu od firmy Siemens.
Tam jsem hned po státnicích v roce 2011 nastoupil jako konstruktér kolejových vozidel.
Nejdřív mě vyslali na půl roku do Vídně, zlepšil jsem si němčinu a zaučil se, sedím sice v Praze, ale všechny záležitosti řeším výhradně s rakouskými kolegy.
Starám se o zástavbu vnějších vstupních dveří do vozidel metra. Moje práce je vidět ve vozech metra ve Vídni, Oslu, Mnichově, Varšavě, Kuala Lumpur, teď dělám dveře do metra pro Rijád.

Zaměstnání v Siemensu mohu každému doporučit, nutná je znalost němčiny nebo angličtiny a ochota cestovat
--
Martin
Naposledy upravil(a) martin190 dne 29. prosinec 2016, 18:03, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
k3k
Příspěvky: 2
Registrován: 12. březen 2010, 14:48

Re: Kde končí studenti FS ČVUT

Příspěvek

Zdar,
po dokončení bakalářského studiu na ústavu Procesní a zpracovatelské techniky jsem kvůli prodloužení studia o jeden semestr měl volnou chvíli před Ing. studiem. Sáhl jsem mimo obor a tak nějak rok byl adminem v jednom eshopu v ČR. Nastoupil do magisterského studia a ve jeho 3/4 musel skončit, jelikož potřeboval peníze.

Šel jsem do automobilového průmyslu (odpůrcem kterého delší doby byl) a ho zamiloval. Současně skoro rok pracují v BOSCH'e v Českých Budějovicích jako technolog v sériové výrobě a postupně začínám dělat v oblasti zavedení nových projektu. Momentálně se vracím ke studiu (za týden jsou přijímačky) a proto vzpomenul jsem na Strojaře a píšu tento příspěvek :)

Moje práce je sice v technice, ale pozice technologa obnáší i spoustu organizačních věci okolo. Takže svoje technické dovednosti nevyužívám na 100% (bohužel). Ale jako první technolog strojař v našem oddělení (divil jsem si hodně... ale pak přišli a další) dobře rozumím jak vývojářům a dodavatelům strojů tak i samotným mašinám. Určitě FS dává skvěly základ pro práce i v jiných směrech, něž čemu se učil.

Alex

diCarlo
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 40
Registrován: 15. leden 2008, 18:33

Re: Kde končí studenti FS ČVUT

Příspěvek

Ahoj,

díky za tohle téma. Občas sem na fórum kouknu a přemýšlím, kam se všichni poděli a jestli se vůbec věnují tomu, čemu věnovali pár let studií.

Končil jsem na Ústavu strojírenské technologie po absolvování magisterského oboru Výrobní inženýrství a nastoupil jsem obratem do firmy, ve které jsem již pracoval na 1/2 úvazku během školy. Firma se zabývá ohýbáním trubek a profilů a pracoval jsem ze začátku jako technolog. Momentálně pracuji jako manažer technologie a mám na starosti tým technologů a obráběcí centrum. Jelikož jsme menší firma (okolo 80 zaměstnanců) a nemáme na každou činnost partu lidí, zajišťujeme jak provozní věci, tak výrobu přípravků.
Nicméně to, že jsme menší firma, neznamená, že to tu není zajímavé. Vyrábíme kompletní celky (ohýbané, svařované, lakované,...) pro takové firmy jako je Caterpillar nebo Zetor. Je to trochu o cestování a dost o práci s lidmi...
Na fakultu vzpomínám jak v dobrém - vždycky si na svařovně vzpomenu, jak říkal Ing. Kolařík, "že se základní materiál svařuje a vařej se brambory", tak v trochu zlém - když člověk přijde na jednání v angličtině a blekotá, tak si říkám, že ty jazyky měli do nás hustit přece jen o trochu víc...

Uživatelský avatar
..::TV::..
Veterán
Veterán
Příspěvky: 456
Registrován: 14. leden 2008, 11:27

Re: Kde končí studenti FS ČVUT

Příspěvek

Ahoj, tak já taky... :D

konečná na ŘEPu v roce 2014.


Při škole jsem pracoval pro jednu projekční společnost, řešil jsem nakupování dílů na projektovanou techniku, sestavy rozpočtů apod. Tak jsem vydržel ještě necelý rok po ukončení. Pak jsem se obrátil jiným směrem. Nyní již druhým rokem oceňuji v jedné bance movité věci, které berou do zástavy. Teď mě čeká další studium - dálkově dvouroční kurz oceňování v Brně. Časem bych se rád osamostatnil a dělal odhadce/znalce. Uvidíme jak to dopadne.
Co patří do HLAVNÍ DISKUZE? Otázky,odpovědi,ztráty a nálezy,obecné poznatky,shánění referátů apod.
Co patří do ročníkových sekcí? Vše podstatné. Kvalitní informace a soubory, které ostatním pomůžou při studiu.

rusjan
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 17
Registrován: 29. leden 2008, 09:20

Re: Kde končí studenti FS ČVUT

Příspěvek

Ahoj! končila jsem s Albim v roce 2012 na výrobním inženýrství.
Motala jsem se díky roční stáži v Aero Vodochody kolem kvality a to mi do teď zůstalo:)
Odstěhovala jsem se do rodného Olomouckého kraje.
Hned po škole jsem nastoupila do Mora Moravia jako vedoucí vstupní kontroly a externí auditor QMS.
Potkala jsem se s výrobou různých komponent a poznala jsem alespoň namátkově chod jiných společností po celé Evropě.
V září 2015 jsem nastoupila do společnosti Montáže Přerov a.s. jako vedoucí oddělení kvality a začala jsem se víc zaobírat svařováním (černá, nerez) + systémy dle EN 1090-1,2 do EXC3 a ISO 3834-2...trochu jsem zapadla i mezi NDT (zatím VT,PT Level2) docela mě to chytlo...
Jsem "velitelka" 10 chlapů a jezdím s nimi na stavby (cementárny, vápenky - mlýnice, rotační pece, filtry...) - USA, Evropa...
Do toho jsem hlavní přejímač při výrobě odlitků - čela mlýnů a ozubených věnců...

Práce mám hodně, baví mě a jsem ráda, že jsem si strojařinu zvolila. ČVUT tady má velké jméno:)
Pokud nějakému budoucímu kolegovi nevadí stěhování přiďte do tohoto kraje, práce je tu pro stojaře hodně.

Všem kolegům přeji hodně štěstí v zaměstanání :)
Jana

Odpovědět

Zpět na „Pracovní nabídky“