TOlerance na výkresu

Vše co potřebujete a není to v jiném fóru. Tzn. DOTAZY, PROSBY, SHÁNĚNÍ REFERÁTŮ…
Odpovědět
Ulma
Příspěvky: 2
Registrován: 14. leden 2020, 11:37

TOlerance na výkresu

Příspěvek

Zdravím, chtěla bych se poptat ohledně tolerancí dle zadaného výkresu, nejsem si jistá, zda je to správně. Díky za rady. :-)

hax28
V.I.P.
V.I.P.
Příspěvky: 177
Registrován: 27. září 2009, 12:22

Re: TOlerance na výkresu

Příspěvek

Dobry den,

nejak nechapu dotaz. Ale pokud to mate do skoly .. asi bych zacal tim ze je potreba tam mit stredici dulky .. do stredicich dulku umistit zakladny A a B a tema predepsat souoosost prumeru pod loziska ktere bych toleroval 15k6 pripadne j6. Dale bych dal hazivost na celo pro opreni kola. tam bych misto radiusu dal zapich neco jako F nebo G. Nevim co a jak bude na konci hridele ale pokud tam bude naboj tak asi nechci aby mi koukal hridel pres naboj ven tak bych dal tolernaci spis -0,3mm. Dale ten vystupni prumer nema toleranci .. dal bych js6. Drazka pro pero je dle st na sirku to je P9 na hloubku to je myslim -0,1 a -0,2 z hlavy nevim. Prumer 13,8 je z ST taky tolerovan myslim h13. Dale na obe cela kam prijde lozisko a kolo dat toleranci kolmosti. na zavit dat tolernaci -6h nebo 6g... hlavne predelat vsechny smery sipek vetsina je spatne. neco je zakotovano 2x .. za kotu se nepisou jednotky. chyby druh vypocru drsnoti Ra, Rz? Drsnosti se umistuji nad rohove razitko ..taky tam chyby drsnost pro plochu drazky pro pero tam neni 3,2 ale 6,3... nevim jestli rozmer 0,2x45°je realne vyrobne dosazitelnej a jak by se kontroloval :D delka pera je taky zakotovana spatne ... navic chybi jeho tolerance delky ktera je taky v st ... treba tam najdé nekdo neco dlasiho ..

Ulma
Příspěvky: 2
Registrován: 14. leden 2020, 11:37

Re: TOlerance na výkresu

Příspěvek

Ano, do školy. Součást se pak reálně vyrábí na soustružnicko-fréz. stroji. "Kvalita" výkresu je zjevná, ten jsem dostala již hotový do ruky. Na mě je pouze vytvořit technologii. Děkuji za odpověď, určitě to pomohlo. :)

Odpovědět

Zpět na „HLAVNÍ DISKUZE“