O tříletém bakaláři se podle mě dost málo mluví a hlavně píše. Přitom je to podle mě ideální cesta (nejmenšího odporu) k magisterskému studiu. Dost lidí se chodí ptát na studijní, případně se dozvídají informace jinde. Bylo by dobrý ty nejpodstatnější hodit sem.
Jestli to chápu dobře, tak příští rok je první možnost to zkusit, ale mám dost pochybnosti jestli do toho jít nebo ne.
Takhle z hlavy mě napadá několik věcí:
1) budou mít B3 bakaláři k dispozici 4+1 nebo 3+1 let zdarma? A je individuální studijní plán plnohodnotné studium se všemi výhodami jako (nedejbože
2)Předměty jako PPII budou buď společně s magistrama nebo jenom pro B3 bakaláře? V druhém případě může být mizerná tvorba rozvrhu a minimum termínů zkoušek...
3) Kolik lidí do toho půjde
4) Dá se to tak nějak v klidu zvládnout? Jasně, že záleží na každém, ale jestli je třeba rozumný dělat bakalářku a projekt v jednom semestru
5)Co se stane když člověk nedá jeden nebo víc předmětů... Bude to znamenat prodloužení o půl roku nebo o rok, nebo průšvih?
6)Jak bude vlastně ovlivňovat volba oboru studium B3? Beru že projekt a bakalářku, ale to je tak všechno. Nebudou lidi z B3 v nevýhodě oproti čtvrťákům při řešení bakalářky nebo vybírání školitele?
Btw. nedá se náhodou 3letý bakalář "využít", když si člověk rozepíše ty předměty na dva roky? To by znamenalo 2roky flákání a přeskočení několika předmětů (hlavně teda oborových) oproti 4letým bakalářům.
Má k tomu někdo něco?