Nedostatek kreditů - co dál?

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
Darkover
V.I.P.
V.I.P.

Nedostatek kreditů - co dál?

Příspěvek

Zdravim všechny,
pokud se stane, že nebudu mít dostatek kreditů na postup do dalšího ročníku nebo se mi nepovede udělat předmět na druhej zápis, tak jaký mám možnosti? Vim, že mě vyhoděj...a pokud jsem to správně pochopil, tak budu muset rok čekat...a pak si můžu podat znova přihlášku ke studiu a k tomu žádost o uznání předmětů....měli by mi uznat to, co mám hotový a pojedu normálně dál? Nebo existuje ještě nějaká jiná možnost?
Vim, že nejlepší bude zajít na studijní....a to taky udělám....jenom si chci nejdřív zjistit co nejvíc informací...
Takže jestli s tim někdo máte zkušenosti....nebo prostě jestli o tom někdo něco víte....tak budu vděčnej za každou informaci....
Předem díky všem...
"Nevyčerpá tě, když jdeš příliš rychle, ale to, že jdeš pomalu a začínáš se nudit." - Clifford Lee Burton

kelibor

Re: Nedostatek kreditů - co dál?

Příspěvek

Hochu, to nevypadá dobře. Možnost druhého zapsání prý zrušili, jen existuje nějaké celoživotní vzdělávání nebo co, to je ale spíš pro bohatý, nebo nevim a nehodlam se tim už zabývat. Ono za rok bude zase něco jiného. Řešil jsem taky něco podobného, kredity bych sice dohromady dal, ale měl jsem KON na druhý zápis a jeden pan docent mi neustále vracel výkresy, až jsem se na to vykašlal a řekl jsem si, že na tom, jestli napíšu desetinnou tečku nebo čárku strojařina nestojí a podal jsem si přihlášku do Plzně. Tu žádost jsem teda ještě zkusil podat, jestli by mi nepovolili náhodou ještě jeden zápis. Jsou totiž lidé, kterým to prošlo. Do debaty, jak to udělali, se raději pouštět nebudu. Samozřejmě mi to neprošlo a to ani přesto, že jsem uvedl do žádosti skutečnost, že KON na první zápis jsem nemohl navštěvovat a žádal jsem o jeho vyškrtnutí, přičemž tahle žádost se na studijním oddělení tenkrát ztratila. Podal jsem ji znovu a protože se psal již třetí týden výuky, odpověděli mi NE a že takovou žádost v tomhle termínu raději ani nebudou komentovat. Pak jsem se taky dověděl, že někomu škrtli PP i v polovině semestru a taky nevim jak je to možný. No ale zpět k Tvému problému, když jsem byl naposled u onoho docenta a vyložil jsem mu svůj problém, řekl, že vysoká škola není jen o tom naučit se ze skript, ale také umět jednat, což měl pravdu. Řikal: Musíte se naučit orientovat v životě, umět jednat, zkuste třeba podat na studijní oddělení srdcervoucí žádost, jak jste v těžké životní situaci a uvidíte... To jsem neudělal, ale vyběhal jsem si to na jiným studijním oddělení, v Plzni. Zkrátka jednal jsem :-D Takže, být Tebou, napiš mail Růžičkovi, on Ti koukne na prospěch, kde zjistí, že krom toho, že potřebuješ další zápis Ti chybí i kredity a nepovolí Tě to, ale zkusit to můžeš. Pak je druhá možnost, podat tu srdcervoucí žádost a někde si vyběhat, jak si byl strašně nemocen, nebo jak si se musel sám živit atd. A nebo přestup, ale na ten je asi už pozdě. Na tuhle školu Tě ale už nevezmou, podle toho co vím.

kelibor

Příspěvek

To jsem popisoval tedy jak by to asi mohlo vypadat, kdybys potřeboval druhý zápis a nemáš kredity. Mě neni jasný z toho Tvého dotazu, jestli nemáš kredity, nebo potřebuješ ještě zápis nebo obojí. Pokud jsi pilný student a všechno ostatní máš tak nějak v normě, tak se s Tebou o dalším zápisu předmětu možná bavit budou, podle toho co mi odpověděl Růžička. Ale pokud nejsou kredity, tak je prostě konec.

David

Příspěvek

kelibor: Jen bych podotkl, že tu "srdcervoucí žádost" bývá potřeba něčím taky trochu doložit :roll:

Jinak možnost CŽV tu je, zapíšeš si na "celoživotku" předměty, které bys jinak měl v dalším ročníku (případně ty, které potřebuješ dodělat) a studuješ je, uděláš normálně zkoušky/zápočty, které, až se zase zapíšeš "normálně", si necháš uznat... Po ten rok CŽV prostě budeš chodit "normálně do školy", dělat zkoušky, zápočty, akorát nebudeš mít kartu ČVUT, levnější obědy v menzách a místo indexu budeš mít jen takovej arch formátu cca A5 s fotkou :-)

Pár informací k CŽV, respektive jeho rozdílu oproti normálnímu studiu:

- nemáš statut studenta (aspoň myslím) ve smyslu daňových úlev, levnějších tramvajenek atd.
- platí se myslím cca 600/kredit (za tu částku ale ruku do ohně nedávám), čili pokud uvažujeme běžných 30 kreditů na semestr, dělá to nějakých 18 000 na semestr, respektive 36 000 za rok

Je už na Tobě, jestli budeš rok čekat a ztratíš ho, nebo jestli zkusíš zamakat (je-li to potřeba a nejsi "za vodou") a ten rok "celoživotka" si zaplatit. Nevím, jestli je to "jen pro bohaté", znám lidi co to takhle dělali a synáčkové milionářů to nejsou. Narozdíl od různých "restartů", které škola omezuje co to dá (protože je to pro ní finančně ztrátové) by ti tady nikdo neměl dělat potíže a dá se na to dostat i teď.

kelibor

Příspěvek

No však píšu, že by si to musel vyběhat u nějakého doktora. Ty restarty už údajně zrušili. Jinak to celoživotní, je to asi jako bys to šel studovat a bylo Ti víc jak 26, to je taky taková nějaká částka.

Darkover
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Díky moc všem za rady a info.
Asi jsem se ne úplně přesně vyjádřil. Jde mi o to, že když mi prostě ukončí studium (z důvodu nedostatku kreditů nebo že jsem neudělal předmět na druhej zápis), tak jediná moje možnost je prostě rok počkat a pak si podat znova přihlášku do prvního ročníku. A když mě vezmou, tak si podat žádost o uznání předmětů, který jsem už udělal. Je to tak?
Nebo to celoživotko, ale to pro mě neni zrovna ideální.
Předpokládám, že nějaká možnost jako třeba prodloužit si o rok studium tak, že v průběhu příštího roku bych dodělal to, co mi chybí, a pak pokračoval normálně dál, neexistuje.
"Nevyčerpá tě, když jdeš příliš rychle, ale to, že jdeš pomalu a začínáš se nudit." - Clifford Lee Burton

Darkover
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

A ještě něco....co je to přesně ten restart? Všichni mluví o restartu, ale ještě mi nikdo pořádně nevysvětlil, jak to v praxi vypadá. Díky

kelibor

Příspěvek

No restart je právě to co Ty popisuješ. Nechat se vyhodit a znovu zapsat. A to asi už zrušili. Dřív tady ta možnost byla, jedna tedy.

David

Příspěvek

kelibor: No to není tak docela přesný... Nechat se vyhodit... Problém řešení "nechat se vyhodit" je v tom, že ti ukončí studium většinou až na konci září či začátkem října, kdy už se nedostaneš na zápis. Vtip skutečného "restartu" byl právě v tom, že jsi sám ukončil studium v době, kdy už si věděl, že to nedáš, ale udělals to dostatečně brzo na to, abys stihl třeba druhé kolo PZ v srpnu nebo tak... Nemluvě o tom, že pokud ses tam necpal v říjnu, tak během září tě tak nějak "mimo pořadník" nakonec zapsali vždycky, co jsem tak slyšel od restartérů :-)

EDIT: Aby bylo jasno - vtip mnou popsaného "restartu" je v tom, že tam neztratíš onen rok čekáním :-)

Milan
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Já mám s vyhazovem pdoobný problém. Stále nemám mechaniku 2 na druhej zápis. Bohužel v případě vyhazovu je jistej 1 rok čekání. Jiná možnost není.
Avšak co by mě také zajímalo, jestli po tom roku čekání mi uznají všechny předměty, jelikož mám jít nyní do 4. ročníku a nerad bych pak ztratil třeba rok doděláváním dalších předmětů co jsem už kdysi dal. To bych se na to asi vybodnul.

David

Příspěvek

Milan: Já myslím, že nejlepší budeš mít zeptat se třeba Růžičky nebo tak. Ono s tím uznáváním je to různý, někdo tvrdí že "v pohodě všechno" a jinej zase že mu dělali problémy, být tebou, tak spíš než spoléhat na informace typu "kámošovi kámoše to před rokem a půl v pohodě uznali" se jdu zeptat. Za to ti hlavu nikdo neutrhne, nejsi první ani poslední, co má tenhle problém :-)

kein_nick
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Milane ja nastupovala pred rokem po rocni pauze.. Uznavaji vsechno az na volitelny predmety.. Takhle to bylo.
NAVZDY
R.I.P. Lokomotiv Jaroslavl 7.9.2011 & Alexander Galimov 2.5.1985 - 12.9.2011
OFF, tesne pod vrcholem ..

David

Příspěvek

No právě, o to jde, že to bylo před rokem, je evidentní snaha takříkajíc "neplaceným restartérům" trošku ztížit cestičku, tak bych si to radši ověřil (čímž rozhodně nezpochybňuju to, co tady tvrdí kein_nick, jen říkám, že se to může měnit).

kein_nick
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

David: presne tak, at zajde na studijni, nejlepe za Ruzickou ;-). Ja jen reagovala na Tvuj prispevek, ze je to s uznavanim ruzny.. Tak jestli to nekoho zmatlo, tak se omlouvam.
Nez jsem nastupovala o5 ja, kolovaly taky ruzny zvesti.. Ale na zapisech nam to bylo vsechno vysvetleno, az se clovek divil..
NAVZDY
R.I.P. Lokomotiv Jaroslavl 7.9.2011 & Alexander Galimov 2.5.1985 - 12.9.2011
OFF, tesne pod vrcholem ..

arw
Veterán
Veterán

Příspěvek

tzn, že když sem teď ve 3. a nedám v zimě druhej zápich a požádám o ukončení studia před 30.4. a podám přihlášku, že to nepude? Navíc teda nevím, jestli v zimním nějak kontrolujou ty druhý zápisy..pokud jo, tak by mě asi vyhodili teda a v tom případě by to šlo hned v září nastoupit znova?

alkie
Veterán
Veterán

Příspěvek

Je to presne tak, jak rikas. Nedas 2. zapich, podas si prihlasku a ukoncis studium k datu x.y. Kazdej rok je datum jiny, tak nejlip udelas, kdyz se zeptas na studijnim nejlepe p. Ruzicky.V zimnim se nic nekontroluje, pokud nejsi prvak. Coz nejsi. Takze by te kontrolovaly az v zari a az potom vyhodily, coz je pro tebe pozde. Takze sam ukoncis, pujdes na pracak a v zari te skola opet privita.
http://www.speedtest.net/result/1258256262.png - 344 Mbps down, 106 Mbps up ;)

PS: Kdyz neco hledam, pouziju nejdriv fci "hledat" ---> HLEDEJ ZDE a teprve potom neco pisu...
PS2: Pokud neco hledam, co zde nemusi byt, tak hledam zde http://www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/

salusa

Příspěvek

taky sem slysel, ze pokud vite ze vas vyhodi, je lepsi zazadat sam o ukonceni studia. je to pro vas pak lepsi pri dalsim jednani

koffr

Příspěvek

čau, mám dálkový studium, jsem ve 3. semestru a mám zapsáno 16 kreditů, protože zbytek mám uznaný. avšak jeden docent mi pravděpodobně nedá zápočet za dva kredity (konstruování). je nějaká možnost získat od vedení fakulty výjimku při kontrole studia jen na 14 kreditů místo patnácti? díkes :(

Mr. X
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Kontrola na 15 kreditů je jen v prvním semestru. Potom za I. ročník celkem 30 kreditů a pak už je kontrola vždy jen na konci každýho akademickýho roku (ročníku) a je nutný mít 40 kreditů za oba semestry. Takže 14 teď a 26 potom v letním.

Pokud teda dálkaři nemaj jiný požadavky, ale to asi ne.

koffr

Příspěvek

je to opravdu jen v prvním semestru nebo prvním semestru studia? to je totiž dost velkej rozdíl, protože jsem v druhém ročníku, třetím semestru ale prvním roce a semestru studia (bo jsem nastoupil do druháku).

koffr

Příspěvek

tak jsem to našel, budu muset žádat o snížení. zkoušel to někdy někdo? je tu šance?

Kontrola bude provedena u všech studentů, kteří byli v roce 2009 zapsáni do studia některého studijního programu fakulty strojní a u kterých bude zimní semestr akademického roku 2009/2010 prvním semestrem jejich studia. Reálně se tato kontrola bude týkat nových nebo znovu přijatých studentů v bakalářském studijním programu (povinnost získání 15 kreditů) a nových nebo znovu přijatých studentů navazujícího magisterského studijního programu (povinnost získání 20 kreditů).

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Pokud je to restartér, tak jede jako od prvního semestru, jen má uznané předměty, tudíž musí mít 15 kreditů po prvním semestru, jinak jen na konci ročníku :-), ale to zde nikde nepsal
Je to boj:-)...uvidí se kdo vyhraje:-)

David

Příspěvek

koffr píše:čau, mám dálkový studium, jsem ve 3. semestru a mám zapsáno 16 kreditů, protože zbytek mám uznaný. avšak jeden docent mi pravděpodobně nedá zápočet za dva kredity (konstruování). je nějaká možnost získat od vedení fakulty výjimku při kontrole studia jen na 14 kreditů místo patnácti? díkes :(
Ehm... A proč se na to ptáš tady? Už ze slova "výjimka", které jsi použil, je průměrnému jedinci jasné, že jde o výjimečné (čili dost pravděpodobně i individuálně posuzované) opatření... Zkusil bych tedy dotaz přímo na odpovědných místech... Možná že kreditek by ti prominout mohli... Upřímně ale, pokud jsi restartér a zase jsi to pos... s KONem, tak... no nic, smát se nebudu :mrgreen:

Zamčeno

Zpět na „Archiv“