TK- uč. 261b krabicka 2016 (vykovek)

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
spashett

TK- uč. 261b krabicka 2016 (vykovek)

Příspěvek

chchi se zeptat zda nemate nekdo narýsovaný rys na TK z učebny 261b krabička 2016. jedná se o nějakou součástku do převodovky u auta nebo co říkal profesor. mě to připadá jak nějaka podkova. je to vykovek a samy kulaty hrany. vůbec si s tim nevim rady a nejsem bohuzel ze strojarny. je tu nekdo prosim kdo mi pomuze? diky

Styxer
Veterán
Veterán

Příspěvek

Asi by bylo lepší, kdyby jsi to vyfotil (mobilem) a hodil sem obrázek...je možný, že to bude mít třeba někdo z minulých ročníků.

Mates
Zakladatel
Zakladatel

Příspěvek

a jestli máš problémy s "kulatýma hranama" tak se tomu většinou říká radiusy nebo zaoblení :D ... a ty se kreslí jen v řezu... takže moc velká věda to není...nebo to načrtni a hoď sem, určitě ti někdo může poradit a ne jen čekat až to někde najdeš...

Mr. X
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Na strankach ustavu jsou obsahy krabicek nafoceny. Pro ucebnu 261b je to tenhle sobor, kterej by mel soucasti obsahovat

Kód: Vybrat vše

http://www.fs.cvut.cz/cz/U2081/Skripta/TK/foto/odlitky/odl261b.exe
Najdi svuj odlitek, priloz fotku a ptej se ;)

spashett

Příspěvek

zdravim ok, nasel jsem to. problem je v tom ze opravdu nevim jak delat ty radiusy.prijde mi ze tam budu muset mit hrozne moc pohledu aby bylo videt jak ten vykovek vypada z leva, zprava, zepredu, zezadu a pak nejak vymyslet ten rez pro urceni stoupní nebo klesání toho zeebra nebo jak se to jmenue.jo a jeste asi mistri rez pro zobrazeni tech zavitu. poradte prosim jak a kolik mi staci pohledu atd. diky moc zde je muj zazrak
http://img115.imageshack.us/my.php?image=2016ga1.jpg

Mates
Zakladatel
Zakladatel

Příspěvek

No vidíš, to se pak dá snadno poradit.

Hlavní pohled bude asi shora... pak by stačil pohled z boku, kde bude vidět jak stoupá ta hrana, dolní osazení, výška...víc asi ne, možna zepředu (pohled mezi těma čelistma), ale ten už je takový informativní.

Snaž se to udělat tak, aby co nejvíc radiusů bylo stejných. Odlitky i výkovky se dělají tak, že se volí většinou jedna velikost radiusu pro vnitřní a jedna pro vnější zaoblení.
Pokus se přijít na to jak to bylo dělané, tzn. dělící rovina a od té jsou i trochu úkosy, ale ty tam asi nebudou tak vidět, tak bych je asi moc nehrotil...
Pokud bys byl důkladný, tak by se dal udělat řez tím ramenem, abys vystihl přesně tu hranu, ale to zaleží na cvičícím, já bych jí asi nedělal...

Je to odlitek nebo výkovek takhle nevím, takže žádný extra přesný rozměry, spíš se snaž najít nějaký celý rozměr, žádný desetiny. A spíš věnuj pozornost těm obrobeným plochám (funkčním) díry, ty zfrézované plochy a tak. Stačí?

Klidně to načrtni a pošli výkres, můžem na to kouknout...

spashett

Příspěvek

díky za tipy. o vikendu na t o kouknu.. ted se jdu ucit na KonGo:-(diks

kokokok

Příspěvek

já měl to samé jak ty,jenže mě to z té krabičky někdo jaksi "ukrad" prostě tam nebylo nic, tak sem si mohl, vybrat něco lehčího a jsem i rád, že to zmizlo :)

Naposledy oživil Anonymous v 05. listopad 2008, 01:40

Zamčeno

Zpět na „Archiv“