navazující studium - co si zvolit??

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
vosa

navazující studium - co si zvolit??

Příspěvek

Ahoj študáci...
Patrně zázrakem jsem se dostal až na navazující stuidum a teď si mám zvolit tři předměty z pěti!
Ocenil bych tak pomoc především borců, kteří už mají aspoň první rok navazujícího studia za sebou... co jsou nejschůdnější předměty (co se týče úkolů během semestru a obtížnosti zkoušky, kdo je dobrý cvičící a zkoušející, existují semináře, atd.) ?

na výběr je:
1.) matematické aplikace v řízení (MAR)
2.) pružnost a pevnost 2 (PP2)
3.) mechanika 3 (ME3)
4.) přenos hybnosti, tepla a hmoty (PHTH)
5.) algoritmy pro inženýrskou informatiku (AII)

Díky za každou radu...

jukyn
V.I.P.
V.I.P.

Re: navazující studium - co si zvolit??

Příspěvek

Sám jsem též teď zapsán an navazující, nemám to za sebou, ale pokusím se poradit...
Dle ohlasů i tady ze strojaře, tak Mechanika a PP není tak težká jako tomu bylo v minulosti....
Znám pár lidí, kteří si dali tu hybnost a pak hodně nadávali, prý to není zrovna easy....
Doporučuji proto nedávat hybnost a přenos tepla, mechanika je zase dle zkušeností známých jednodušší než PP...víc bohužel poradit nedokáži....vše je založeno na subjektivním hodnocení 2-3lidí....

Ať vybereš dobře:)

vosa

Příspěvek

tuší někdo o čem je MAR? je to s kožíškem nebo ne?
a kam se na to chodí, na horskou nebo karlák nebo kam???

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Neřekl bych, že mechanika trojka je lehčí jak PP2, oba dva předměty jsem měl již v bakalářském studiu (DMT obor)... mechaniku trojku budu opakovat:-/
Je to boj:-)...uvidí se kdo vyhraje:-)

Los(t)
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

sehom:ty jsi ale na bakalarskem studiu cili ty mas mechaniku 3 jako vyšší mechaniku (a to mas pravdu, že to nebyla procházka ružovým sadem) a ta co je na magisterskem studiu to je jiná je to mechanika mechanizmu a co jsem slyšel od kolegu co jí meli tak rikali že to neni nic extra težkeho (mluvím porad o magistrech ne o tech co meli mechaniku mechanizmu na výrobných strojích na volitelný predmet).

Los(t)
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

jukyn:taky jdu na navazující studium a netuším na co mohli nadavat na to PHTH učí to Jirout,kterého jsme meli na jeden predmet v bakalarskem studiu a nemužu si stežovat a zkouška s nim nepatrila mezi ty težší(u zkoušky se snažil i radit což mnoho učitelu nedela).Pisemná část probiha prave u nej jde tam jen o test kde mas nejakou otázku a 4 odpovedi k tomu a ty mas vybrat tu spravnou.Další veci jsou na 2 priklady.Pote když to udelas odevzdas a on ohodnotí body se snaží hledat co jsem tak videl minulý rok a potom je tam ustní u toho co ma prednášky)mluvím pouze o tom co jsem videl jak to probihalo jelikož když jsem byl na zkoušce z toho predmetu na bak.studiu tak tam s nami byli aj magistri co byli na zkoušce PHTH) ... mas asi 10 otázek takových zakladních co musíš umet a pak par otázek kde mužeš zlepšit známku ... a když poctive budeš chodit na prednášky tak si myslím že ten predmet nebude patrit mezi težké zkoušky(dokonce jsem videl i nejaké testy tady na strojaři cili ani ty prednášky možná nebudou potreba a teorii projedeš z tech testu) ... problem asi tady bude v tech prikladech kdy cvika jsou pouze jednou za 14dni cili se asi toho moc nestihne.Cili zaverem nemužu hodnotit predmet ale myslím si že jirout je fakt hodnej človek a hlavne rozumnej cili bych se toho tolik nebál nevím jak jeho kolega na prednášky.

J.Cole_10

Příspěvek

ASi budu trochu idealista, ale zvol si to co tě baví :)

gogolima

Příspěvek

1.) matematické aplikace v řízení (MAR)
Učí Kračmar a Kožíšek, každý půl semestru. Měli jsme to v Dejvicích, první hodinu přednáška, druhá hodina cvičení. Kračmar to ale měl jen jako přednášky (matika a zase matika) a Kožíšek pak na té druhé hodině dělal i příklady. Dělala se tam i metoda, kterou už máte za sebou z jiného jeho předmětu - nějaká ta simplexová tabulka....
Zkouška u Kožíška v Horské a klasicky jeho způsobem - 3 otázky, napsat co nejvíc, ....= a bylo to fakt lehčí než SŘJ, kterou už myslím Kožíšek nemá a taky lehčí než STRA. Statistika v dalším semestru pak je horší věc, ale tomu se nevyhnete.

2.) pružnost a pevnost 2 (PP2) - nevím, z doslechu prý to není taková hrůza
3.) mechanika 3 (ME3) - nevím, tyhlety předměty nemiluju

4.) přenos hybnosti, tepla a hmoty (PHTH) - cvičení Jirout - SUPER, ta druhá cvika měl Dostál myslím, taky si nikdo nestěžoval. Doporučuju seminář, taky SUPER, taky s Jiroutem, protože cvika byly jen jednou za 14 dní a to je na tenhle předmět fakt málo. Na přednášky jsme chodili též, to chce pevné nervy, protože je to samý integrál, vzorec, integrál, vzorec, vzorec a ještě asi milion vzorců. Docela šly na nás mdloby. Ale nakonec zjistíš, že jsou si ty vzorce v každém tématu dost podobné, to věc ulehčuje. Taky ty cvika a semináře dost prozradí, které ty vzorce stojí za to si pamatovat. Možná se je někdo snažil i pochopit a napsal by sem, že je to vlastně docela zábavný předmět, to ale není můj případ.
A nakonec u zkoušky - jak už tady někdo psal:
1)písemná - Jirout - testy tady někde jsou na strojaři a dali jsme to všichni skoro na plný počet, 2 příklady ke kterým dostaneš podklady (vzorce), nemusím psát, že to věc taky značně ulehčilo, plus Jirout se tam skutečně snaží najít každý bodík
2)ústní - základních 9 nebo deset otázek, už nevím, ty je potřeba fakt umět, ale je to zase jen pár základních vzorců a pak se losuje nějaká ta teoretická otázka ze seznamu. To už bývá horší, ale třeba mě to zachránilo, protože příklady stály za houby.

5.) algoritmy pro inženýrskou informatiku (AII) - nevím, ale podle vyprávění úplně v pohodě

Zamčeno

Zpět na „Archiv“