Jak se naučit autoCAD ???

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
flegma

Jak se naučit autoCAD ???

Příspěvek

Ahoj, chtěl jsem se vás zeptat, jak si myslíte, že je nejlepší naučit se rychle pracovat v AutoCADu. Jsem z gymplu a ani nemám potuchy, jak se v tom dělá. Zkouším se tím sám nějak propracovat, ale moc se mi nedaří. Potřeboval bych do toho zavést nějaký systém.

BTW. kdyby někdo věděl, jak změnit na výkresech desetinnou tečku na čárku, u power kót, tak bych byl také vděčen.

Díky za každou radu

FilipCZ

Re: Jak se naučit autoCAD ???

Příspěvek

tutorialy například z youtube..existují výukové programy..napiš do googlu tutorialy autocad a uvidíš kolik ti toho vyjede

robert
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

nejlíp se to naučíš kreslením..:)
a tu tečku na čárku....možná upravit kótovací styl?..je to myslím že v možnostech.

Jizah
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

nevim jakou používáš verzi, ale asi bude všude stejně.. mně osobně třeba pomohlo, když jsem prostě zkoušel proklikávat a na nějakejch jednoduchejch věcech používat jednotlivý tlačítka/nástroje, co jsem kde našel. Pokud to ty hovada Autodeskový nějak brutálně nezprznili, tak by si měl dole dole vidět něco jako příkazovej řádek, kde máš buď lehkou nápovědu, a nebo přímo možný příkazy.
A samozřejmě teda nejlepší možnost, jak se naučit - obkreslovat, či orýsovávat konkrétní věci. Koukni třeba SEM, to jsem kdysi kreslil na jedný CAD soutěži, brr.. podstatný je ale, že je v tom skoro všechno důležitý, co se 2D týče.. občas i zrádný celkem :)
A samozřejmě nemusíš zrovna tohle, tady na foru je, si myslim, hodně výkresů, ale chce to cvičit a hlavně - když nevíš, zeptej se. Myslim, že tady si už většina lidí prošla pořádnou tortůrou, co se ACADu týče :D
a still more glorious dawn awaits. Not a sunrise, but a galaxy rise. A morning filled with 400 billion suns. The rising of the milkyway

HK-racer
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Já jsem se ACAD naučil tim způsobem, že jsem si od skutečnýho profíka nechal ukázat základní věci a dobrý rady a potom jsem se v tom zdokonaloval. Pokud můžu doporučit, tak ACAD ber jenom jako přestupní stanici na nějakej 3D CAD, je to pak úplně u něčem jinym. POkud máš tu možnost, nech si od někoho, kdo už v tom umí, jak se dělaj základní prvky a potom se do toho pust sám. ACAD se dá využít nejen na tvorbu výkresů, ale i schémat aobrázků, např. do laborek atd.
Naposledy upravil(a) HK-racer dne 18. září 2010, 14:03, celkem upraveno 1 x.

..::TV::..
Veterán
Veterán

Příspěvek

když se učíš úplně od začátku pak doporučuju asi hodiny na čvut...teda jetli ti s tím někdo nepomůže :-)

2136031 CAD 1 výuka v češtině
2136032 CAD 2 výuka v češtině
2136033 CAD 3 výuka v češtině

+ 3D
2136013 MODELOVÁNÍ V AUTODESK INVENTORU (MAI)

:-)
Co patří do HLAVNÍ DISKUZE? Otázky,odpovědi,ztráty a nálezy,obecné poznatky,shánění referátů apod.
Co patří do ročníkových sekcí? Vše podstatné. Kvalitní informace a soubory, které ostatním pomůžou při studiu.

khamul
Veterán
Veterán

Příspěvek

CAD 1, 2, 3 je taky jen inventor. Samotný AutoCAD se neučí (asi, pokud ano, tak mne opravte).

kalu1
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

když jsem to měl já,cca. 2-3 roky, tak se prostě zeptali kdo umí v cadu a něco málo jsme tam nakreslili. Ty co uměli šli na inventor, ty co ne učili se cad.

petaa

Příspěvek

ahoj, jeste muzes treba vyuzit na Strahove Autodesk akademii, kde probihaji pres semestr kurzy AutoCadu, Inventoru,...
http://autodesk.siliconhill.cz
bohuzel letos asi nebudou vypsany zimni kurzy (problemy v klubu Silicon Hill)

Zamčeno

Zpět na „Archiv“