Diky za pomoc
Referát z pružnost II číslo 15
-
wosa1
- V.I.P.

Referát z pružnost II číslo 15
Ahoj lidi chci se zeptat, zda nemate nahodou referat z PPII číslo 15. Na Brve jich je hafo, ale 15 ne
.
Diky za pomoc
Diky za pomoc
-
Mishutka
Re: Referát z pružnost II číslo 15
Mám stejnej probém se zadáním 24, v přápadě, že ho někdo má, tak se určitě domluvíme
děkuji 
- Jenda10
- V.I.P.

Já tyhle referáty sice nemám, ale neměl jsem co dělat, tak jsem se na ně kouknul
ad 24) Ten rám má dvě osy symetrie a jednu příčku, takže je 2x staticky neurčitý.
Předpokládám, že to zatížení na příčku se z obou stran vyruší (v tomhle předpokladu ale může být chyba, potom by se to počítalo jinak!), aby byla namáhaná jenom na tah. No a potom si teda vyjmu vzhledem k symetrii čtvrtinu rámu a zavedu vnitřní účinky s deformačníma podmínkama (viz obrázek).
Svislý posuv a otočení by mělo jít spočítat Vereščaginem.
ad 15) Je to vlastně totéž, akorát normála bude N = F/2, a tečné síly půjdou opačně, protože ta příčka bude namáhaná tlakem.
Snad vám to takhle bude stačit resp. snad to bude správně, jinak se zeptejte resp. promiňte
ad 24) Ten rám má dvě osy symetrie a jednu příčku, takže je 2x staticky neurčitý.
Předpokládám, že to zatížení na příčku se z obou stran vyruší (v tomhle předpokladu ale může být chyba, potom by se to počítalo jinak!), aby byla namáhaná jenom na tah. No a potom si teda vyjmu vzhledem k symetrii čtvrtinu rámu a zavedu vnitřní účinky s deformačníma podmínkama (viz obrázek).
Svislý posuv a otočení by mělo jít spočítat Vereščaginem.
ad 15) Je to vlastně totéž, akorát normála bude N = F/2, a tečné síly půjdou opačně, protože ta příčka bude namáhaná tlakem.
Snad vám to takhle bude stačit resp. snad to bude správně, jinak se zeptejte resp. promiňte
Když s někým nelze vyjít, je třeba s ním vyběhnout:-)
-
Mishutka
Ahoj, moc dekuji za pomoc, dneska pujdu na konzultaci a pak Ti napisu jestli si to napsal dobre...kazdopadne moc dekuji :]