Ahoj odborníci,
výkresy do školy, se snažím tvořit v AutoCadu, jsem samouk a moc s ním neumím, ale už jsem nějaký ten zápočet dostal. Jenže teď jsem narazil na problém.
Dřív, když jsem kurzorem klikl na objekt (např. čára), tak na začátku, u prostřed a na konci vyskočily malé čtverečky. Na které, když jsem najel, tak se mi objevily údaje o čáře(např. úhel)
Jenže teď (určitě mou chybou) se mi tato informace nezobrazuje a hodně mi zpomaluje práci.
Proto je můj dotaz je jednoduchý: jak a kde a čím tuto funkci obnovit???
mám verzi 2011, ale asi to bude u všech verzí podobné
Předem děkuji K.
dotaz k AutoCADu
-
kop
- ..::TV::..
- Veterán

Re: dotaz k AutoCADu
ahoj, vím co myslíš, ale nevím jak nato...
zkus tuhle stránku...jsou tam lidé, kteří by mohli vědět...popř tam koukni do FAQ
zkus tuhle stránku...jsou tam lidé, kteří by mohli vědět...popř tam koukni do FAQ
Kód: Vybrat vše
http://www.cadforum.cz/Co patří do HLAVNÍ DISKUZE? Otázky,odpovědi,ztráty a nálezy,obecné poznatky,shánění referátů apod.
Co patří do ročníkových sekcí? Vše podstatné. Kvalitní informace a soubory, které ostatním pomůžou při studiu.
Co patří do ročníkových sekcí? Vše podstatné. Kvalitní informace a soubory, které ostatním pomůžou při studiu.
- pelcinu
Zdarec, pravděpodobně si vypnul fci Object Snap. Měla by to být ikonka na spodní liště (je tam i zapínání/vypínání fce Ortho atd.). Ve verzi 2010 je to čtvereček s takovou oranžovou hvězdičkou v rohu. Tak si to kliknutím zapni. Pokud to máš zapnuté a nejde ti to, tak si klikni pravým a vyber si ty možnosti zobrazování bodů, které se ti hodí.
- cackler
- V.I.P.

tomu se řiká uchopování objektů
dej menu Nástroje - Nastavení kreslení - Nastavení kreslení... a tam si vyber za co chceš uchopovat.
dej menu Nástroje - Nastavení kreslení - Nastavení kreslení... a tam si vyber za co chceš uchopovat.
-
kop
To uchopování to není, to znám, ale jinak jste mě navedli fakt dobře. Procvakal jsem iokny a ta správná fce se jmenuje "Dynamická zadání" a je to mezi těma ikonama v dolní liště.
Děkuji všem, sám jsem to hledal složitě v nastavení (asi měsíc)a ani jsem nevěděl jak to nazvat
Děkuji všem, sám jsem to hledal složitě v nastavení (asi měsíc)a ani jsem nevěděl jak to nazvat