VPN na FS ČVUT
-
FliegenderZirkus
- V.I.P.

VPN na FS ČVUT
Ahoj, používáte někdo VPN podle návodu: http://net.fs.cvut.cz/guides/vpn/ ? Snažím se to rozchodit, ale zatím marně. Mobility heslo mám nastavené a Eduroam mi s ním funguje. Případně uvítám tipy, jak v zahraničí získat českou IP adresu, což je mým cílem.
Předem díky
- MRAK
- Sponzor

Re: VPN na FS ČVUT
jop, mě to funguje. Musíš si nastavit DNS server a nebo používat rovnou IP adresu školy ... zkus tohle http://mechanika2.fs.cvut.cz/software/fe-safe.JPG
-
FliegenderZirkus
- V.I.P.

Zkusil jsem a nic se nezměnilo. V tom návodu co jsem posílal já o DNS nic nepíšou, takže by to snad nemělo být potřeba...? Když už mám v DNS tu příponu fsid.cvut.cz, tak do jména serveru na VPN píšu celé vpn.fsid.cvut.cz nebo jen vpn? No zkoušel jsem oboje tak je to vlastně jedno. Firewall vypnutý, už mě nic nenapadá. Co jsi myslel tou IP adresou školy?
- Jizah
- V.I.P.

asi zbytečná otázka, ale na těch to nejvíc padá.. přihlašuješ se pod jménem einstein, anebo pod svým vlastním cvut loginem?
a still more glorious dawn awaits. Not a sunrise, but a galaxy rise. A morning filled with 400 billion suns. The rising of the milkyway
- MRAK
- Sponzor

zkus misto vpn.fsid.cvut.cz pouzit rovnou 147.32.160.7, pripadne zkus jestli vubec vpn.fsid.cvut.cz pingneš
(v prikazovem radku napis ping vpn.fsid.cvut.cz a enter, nemelo by to napsat Time out)
(v prikazovem radku napis ping vpn.fsid.cvut.cz a enter, nemelo by to napsat Time out)
-
FliegenderZirkus
- V.I.P.

Jizah: to ne, ale řikal jsem si, že ten Einstein až taková bedna není, když si nastavil heslo zrovna „DUPS-mobility“ 
MRAK:
Ten ping píše:
jinak žádná změna, zkoušel jsem všechny kombinace s tou příponou DNS i bez...pořád nic. Díky za spolupráci, podporuješ můj bohulibý záměr sledovat ČT4 přes internet, což v Německu nejde 
MRAK:
Ten ping píše:
Kód: Vybrat vše
Odpověď od 147.32.160.7: bajty=32 čas=13ms TTL=1
Statistika ping pro 147.32.160.7:
Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (z
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 13ms, Maximum = 13ms, Průměr = 13ms- MRAK
- Sponzor

hm, tak to je divný, server pingneš, to znamená že by ses měl připojit pokud máš funkční heslo.
Ale je tu jeste jedna možnost a to, že škola blokuje VPN ze zahraničí...zkus třeba požádat důveryhodnou osobou at vyzkouší VPN pres tvůj login z CR ...
Ale je tu jeste jedna možnost a to, že škola blokuje VPN ze zahraničí...zkus třeba požádat důveryhodnou osobou at vyzkouší VPN pres tvůj login z CR ...
-
PeSt
trochu mimo téma, ale tohle: http://www.zapni.tv/stat.php?id=34 v zahraničí nefunguje? Ptám se, vyzkoušeno nemám. (zkus obě verze televize pro VLC player, tak i tu flashovku co je na netu). Snažím se podporovat tvůj záměr se sledováním ČT4, bohužel nevím jak vyřešit problém s připojením