Obejktivnost při hodnocení zkoušek (VT)
- mekánik
- Veterán

Obejktivnost při hodnocení zkoušek (VT)
//Toto vlákno bylo odděleno od diskuze o Vývoji techniky http://strojar.com/viewtopic.php?t=649
1) Kdo jste byl dnes (19.2.), nebo posledně (14.2.) na zkoušce z VT, nevíte pls, jak se jmenuje ten mladej nabušenej týpek, co rozdával známky? (a dnes i vedl zkoušku).
update: Pavel Jurda, je to on?
2) Máte někdo zkušenost s oficialní stížností na neobjektivní hodnocení zkoušky?
3) ohledně materiálů zde uploadnutých - schéma pro ot. 18 je nefunkční a znamená 0 bodů z otázky a hodnocení 4, bez odhledu na to, co napíšete kolem. Mimochodem když se někdo bude snažit, tak bude vždycky nefunkční, že. To byste museli tu lokomotivu nakreslit do posledního šroubku.
1) Kdo jste byl dnes (19.2.), nebo posledně (14.2.) na zkoušce z VT, nevíte pls, jak se jmenuje ten mladej nabušenej týpek, co rozdával známky? (a dnes i vedl zkoušku).
update: Pavel Jurda, je to on?
2) Máte někdo zkušenost s oficialní stížností na neobjektivní hodnocení zkoušky?
3) ohledně materiálů zde uploadnutých - schéma pro ot. 18 je nefunkční a znamená 0 bodů z otázky a hodnocení 4, bez odhledu na to, co napíšete kolem. Mimochodem když se někdo bude snažit, tak bude vždycky nefunkční, že. To byste museli tu lokomotivu nakreslit do posledního šroubku.
- Prekel
- Sponzor

Ten "mladej nabušenej týpek" byl Jurda. Taky se mi nelibil pristup zkousejiciho, ale nedelam si iluze, ze neceho dosahnes, spis si jenom ztrpcis zbytek zkouskovyho. VT neni matika, to je predmet, kde si muze zkousejici jako hodnoceni vydupat cokoliv a vzdycky se obhaji. Ale ty se prece ucis kvuli sobe, ne? Nebo ti pripada, ze se ti nikdy nehodi znalosti z historie spradacich stroju?
I kdyz uz to skoro vypada jako OT, tak z pripravy na zkousku je nejdulezitejsi vedet, co po nas budou u zkousky chtit. A jestli bude zkouska probihat ve vetsine pripadu takhle, tak studentum dojde, ze se staci nasprtat 20 spolu neprovazanych otazek a dojit si pro trojku. Pritom je ta ucebnice tak hezky napsana (az na pasaze o spradacich metodach):D
I kdyz uz to skoro vypada jako OT, tak z pripravy na zkousku je nejdulezitejsi vedet, co po nas budou u zkousky chtit. A jestli bude zkouska probihat ve vetsine pripadu takhle, tak studentum dojde, ze se staci nasprtat 20 spolu neprovazanych otazek a dojit si pro trojku. Pritom je ta ucebnice tak hezky napsana (az na pasaze o spradacich metodach):D
- mekánik
- Veterán

Jenže mě to právě nestačí, všechny ostatní předměty mám za 1 na první pokus. Nejde o to, že bych byl zhrzenej, že mám z tohoto už dvě čtyřky v KOSu (btw. zajímavý kontrast), ale že tím pádem jsem se na ty ostatní známky drtil úplně zbytečně, protože jakmile budu mít byť jedinou trojku, zavírají se pro mě dveře určitých výhod a nadále nemá smysl studovat jinak, než s průměrem 3,0. To mě trochu mrzí. A pak taky to, že se systém známkování ala krasobruslení + konstalace hvězd objevuje na ČVUT. Třeba na přírodovědě se takto hodnotí většina předmětů, ale tam nehledáš systematické racionalisty. Když srovnám svojí poslední písemku z VT (za 4) s tím, za co spolužák dostal o nějaký termín dřív 2 - měl jsem toho tam o dost víc a daleko "hezčí"
jak po mě bylo vyžadováno (viz výše). Takže nadrtit se 20 otázek a počítat s trojkou nestačí, nejde to téměř ovlivnit znalostmi.
Problémů ze stížnosti se nebojím, už mám vyplněnou přihlášku na matfyz
tohle prostě nevydejchávám; jen chci proti tomu bezpráví ještě zabojovat pro blaho všech 
Souhlasím, že se to zvrhává v OT, končím s touto diskusí, pak sem akorát hodím svojí naskenovanou přípravu.
Problémů ze stížnosti se nebojím, už mám vyplněnou přihlášku na matfyz
Souhlasím, že se to zvrhává v OT, končím s touto diskusí, pak sem akorát hodím svojí naskenovanou přípravu.
- ALbi
- Čestný strojař

Proč myslíš? Nechápu jediný důvod proč Tě jedna trojka nutí studovat na průměr 3,0 ?mekánik píše:protože jakmile budu mít byť jedinou trojku, zavírají se pro mě dveře určitých výhod a nadále nemá smysl studovat jinak, než s průměrem 3,0
Problém neobjektivnosti tu byl,je a nejspíš i bude ,holt sme na ČVUT a člověk si postupem času zvykne,popř se naučí vyhýbat profesorům,kteří si v ničení studentů libujou:-) Jde o zvyk.
btw:
// Rozděluji toto vlákno,a přesouvám do Hlavní diskuze
Follow your intuition and embrace the change!
- mekánik
- Veterán

Trojkou končí šance na diplom s vyznamenáním, pokud je mi známo?
Jinak prospěchový stýpko a odpuštění přijímaček na magistra se mě bohužel jako dálkaře netýká, ať už mám známky sebelepší ... takže pak už není žádný rozdíl v tom, jestli budu mít průměr 1.1 nebo 3.0 a honění známek je jen ztráta času. Pravda, přednost u přijímání do nabitých oborů s omezenou kapacitou, to je fakt, takže beru zpět. Každopádně to není zase tak dramatický motivátor a ten rozdíl ve vynaloženém úsilí a času je obrovský; kór při zaměstnání je to lahůdka. Takže dobrý prospěch čistě pro dobrý pocit - a to se vyplatí
Máš recht, je to velká zkušenost. Dneska jsem to dal napotřetí za 1 u Češpíry a nemám pocit, že bych to napsal o moc hůř, když jsem dostal 4 u Jurdy ... takže tomu se do budoucna vyhýbat. Jenže jak? Konkrétně u VT se přihlásím na zkoušku a pak můžu jen napjatě čekat, kdo přijde.
Jinak prospěchový stýpko a odpuštění přijímaček na magistra se mě bohužel jako dálkaře netýká, ať už mám známky sebelepší ... takže pak už není žádný rozdíl v tom, jestli budu mít průměr 1.1 nebo 3.0 a honění známek je jen ztráta času. Pravda, přednost u přijímání do nabitých oborů s omezenou kapacitou, to je fakt, takže beru zpět. Každopádně to není zase tak dramatický motivátor a ten rozdíl ve vynaloženém úsilí a času je obrovský; kór při zaměstnání je to lahůdka. Takže dobrý prospěch čistě pro dobrý pocit - a to se vyplatí
Máš recht, je to velká zkušenost. Dneska jsem to dal napotřetí za 1 u Češpíry a nemám pocit, že bych to napsal o moc hůř, když jsem dostal 4 u Jurdy ... takže tomu se do budoucna vyhýbat. Jenže jak? Konkrétně u VT se přihlásím na zkoušku a pak můžu jen napjatě čekat, kdo přijde.
- ALbi
- Čestný strojař

Diplom s vyznamenáním alias červený diplom se uděluje podle průměru. Ne podle toho jestli máš trojky nebo ne. Máš na konci průměr okolo 1,5? Okej máš diplom,nehodnotí se jestli máš trojky a nebo ne,jako třeba na střední.
A s tím vyhýbáním jsem narážel spíš na cvičení. Že si čteš fora a zjištuješ kdo jakej je a podle toho se chováš. Ovšem jak se říká,kolik lidí,tolik názorů a ne každý je objektivní. To už musíš posoudit sám:-)
Gratuluju k VT
A s tím vyhýbáním jsem narážel spíš na cvičení. Že si čteš fora a zjištuješ kdo jakej je a podle toho se chováš. Ovšem jak se říká,kolik lidí,tolik názorů a ne každý je objektivní. To už musíš posoudit sám:-)
Gratuluju k VT
-
xxxxxxxxxxxxx
3ka=není červený diplom
KDE JSI PŘIŠEL NA TO, ŽE STAČÍ PRŮMĚR DO 1,5?
Já teda oficiální stanovisko čvut neznám, ale myslel jsem si, že jedna troka znamená stop červenému diplomu....
mužeš mi říci, odkuď máš tuto informaci?
Já teda oficiální stanovisko čvut neznám, ale myslel jsem si, že jedna troka znamená stop červenému diplomu....
mužeš mi říci, odkuď máš tuto informaci?
- ALbi
- Čestný strojař

- mekánik
- Veterán

anonym: No neříkej? To víš jistě? Že by ho ČVUT zrušila? Všude jinde to funguje ... a školu to nic nestojí, proč nemotivovat studenty lepším výkonům? To mi přijde divný...
albi: všude to je většinou tak, že musíš mít do 1.5 + žádnou trojku (někde akceptujou jednu až dvě) + ze všech "velkých věcí" (bakule apod.) jedničku. Že by to bylo u nás benevolentnější, se mi moc nezdá, tady jsou všichni hrozní elitáři, jak pozoruju
albi: všude to je většinou tak, že musíš mít do 1.5 + žádnou trojku (někde akceptujou jednu až dvě) + ze všech "velkých věcí" (bakule apod.) jedničku. Že by to bylo u nás benevolentnější, se mi moc nezdá, tady jsou všichni hrozní elitáři, jak pozoruju
- ALbi
- Čestný strojař

Kód: Vybrat vše
http://www.student.cvut.cz/view.php?cisloclanku=2004111504*******************
-
pepik
Na VT tam byli strasny kokoti. To, ze sem mel dostat za 1 a kamos taky o tom nebylo sporu, proste sem to umel, otazky mi sedli a smitec. Ja nakonec odesel s 3 a kamos 4. Diskuse se zkousejicim nemozna... Proste tam je banda idiotu. Ale co, zkousnul sem to. Nenechat si to napsat neni u tohohle predmeru zrovna nejlepsi napad. Podobna situace nastala ve 3.semestru. Nekteri cvicici ze ZAPG pro jistotu zlepsily cele paralelce znamku o 2 stupne, jini prozmenu zapich nedavali vubec.... Serte na cervenej diplom-jestli vubec existuje. Prumer mi VT nezkazil(na rozdil od ZAPG), zvlast kdyz vtom prvaku neni prumer cca 1,2-1,4 vubec zadnej problem.
Cus
Cus
-
Shadowlord
Občas ještě sleduju tohle forum, i když už jsem v lednu skončil. Proto asi můžu napsat aspoň něco o tom diplomu. Červený diplom se opravdu pořád dává (teda aspoň já jsem ho tuhle středu dostal), podmínka je průměr (myslím, že 1,5) a maximálně jedno hodnocení dobře.
Problém, aspoň podle mě, byl v některých předmětech prvních dvou ročníků, to je občas docela ruleta a závisí hlavně na štěstí. V dalších letech už se to nechalo (teď to bude časově rozložené jinak, šel jsem ještě rovnou na magisterské studium, na obor jsme šli od 4. ročníku).
A co se VT týká, asi je to pořád stejné. Za nás to většinou fungovalo (možná jen náhoda, nevím) - čím víc toho napíšeš, tím horší známka.
Problém, aspoň podle mě, byl v některých předmětech prvních dvou ročníků, to je občas docela ruleta a závisí hlavně na štěstí. V dalších letech už se to nechalo (teď to bude časově rozložené jinak, šel jsem ještě rovnou na magisterské studium, na obor jsme šli od 4. ročníku).
A co se VT týká, asi je to pořád stejné. Za nás to většinou fungovalo (možná jen náhoda, nevím) - čím víc toho napíšeš, tím horší známka.