Termomechanika I - dotaz - laborky
- GReddy
- Veterán

Termomechanika I - dotaz - laborky
Kdo uz jste meril laborky ulohu L1(odstredivy ventilator) kolik mereni s vama dotycny provedl?
kdyz se divam na vypracovane laborky vsude jsou 4 mereni ale my jsme namerili T1/T2/Tref/a 2 delta P jen jednou...tak nevim jestli na ostatni mereni zapomnel nebo se jsou ty hodnoty nekde zadane podobne jako v technologii..
diky za odpoved
kdyz se divam na vypracovane laborky vsude jsou 4 mereni ale my jsme namerili T1/T2/Tref/a 2 delta P jen jednou...tak nevim jestli na ostatni mereni zapomnel nebo se jsou ty hodnoty nekde zadane podobne jako v technologii..
diky za odpoved
- mdd
-
Mlyeko
- GReddy
- Veterán

-
Milan
- V.I.P.

-
Mlyeko
-
Milan
- V.I.P.

- ALbi
- Čestný strojař

Pochopil jsem jediné. Pro první měření (účinnost ventilátoru) jsou grafy požadovány. Měřilo se jednou a to stačí k tomu aby jsi odvodil ROVNICE křivek z nichž utoříš graf.
Přiznám se že jsem vymyslel určitý postup pro výpočet izobar a polytropy ,ale nezaručuju správný výsledek. Pokud někdo chcete mohu se o to podělit.
Vyjdou docela hezky,ale je tam dost spekulací,když jsem to probíral s kámošema tak měli něco podobnýho,v pondělí se půjdu optat u Šafaříka:-)
Kolik Vám vychází účinnost a tak? Mě asi 46% a polytropický n=2,581 což značí že je něco špatně,ikdyž kámošům to někdy vychází i hůř a to jsou v termu dobrý. Těžko říct kde se stala chyba:-)
Přiznám se že jsem vymyslel určitý postup pro výpočet izobar a polytropy ,ale nezaručuju správný výsledek. Pokud někdo chcete mohu se o to podělit.
Vyjdou docela hezky,ale je tam dost spekulací,když jsem to probíral s kámošema tak měli něco podobnýho,v pondělí se půjdu optat u Šafaříka:-)
Kolik Vám vychází účinnost a tak? Mě asi 46% a polytropický n=2,581 což značí že je něco špatně,ikdyž kámošům to někdy vychází i hůř a to jsou v termu dobrý. Těžko říct kde se stala chyba:-)
Follow your intuition and embrace the change!
-
Milan
- V.I.P.

-
pepik
to ALbi87:
nebylo by mozny sem dat ten postup tvorby izobar a polytrop.sedim nad tim, ale nak na to nemuzu prijit.
je tam vzorec: T=T1*e^((s-s1)/cv) a vubec mi neni jasny co s a co s1. chtej izobaru p1 a p2. Tak predpokladam, ze T1 je teplota pri tlaku p1, cv taky znam. ale co je s a co je s1?
dik moc
nebylo by mozny sem dat ten postup tvorby izobar a polytrop.sedim nad tim, ale nak na to nemuzu prijit.
je tam vzorec: T=T1*e^((s-s1)/cv) a vubec mi neni jasny co s a co s1. chtej izobaru p1 a p2. Tak predpokladam, ze T1 je teplota pri tlaku p1, cv taky znam. ale co je s a co je s1?
dik moc
- ALbi
- Čestný strojař

jo mám to potvrzený,ten můj postup na ty izobary i tu polytropu je dobře. Dneska jsem se ptal Doubravy na přednášce a on říkal že je to správně. Sice mi to nevyšlo podle teorie,ale prej to je dobře. Jelikož to měření je šíleně nedokonalý takže tam je možný cokoliv,máme to prej zahrnout do závěru.
Až budu doma pošlu sem ten návod,neni to nic světobornýho:-)
Až budu doma pošlu sem ten návod,neni to nic světobornýho:-)
-
pepik
- ALbi
- Čestný strojař

-
Milan
- V.I.P.