Strojaři, takhle ne....

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
muhammad bourgiba

Strojaři, takhle ne....

Příspěvek

přicházím s takovým tématem, trochu na odlehčení, ale se strojírenstvím to souvisí...Škoda Plzeň dnes představila novou tramvaj Škoda 15t pro Prahu. Ovšem, podle mého názoru se design vůbec nepovedl - taková ošklivá, nevýrazná, designově pěkně zastaralá a bez nápadu - srovnejte to s konkurencí jako Bombardier. Prostě "pan" designér Kotas vždy kritizuje konkurenci, když nevyhraje, ale tentokrát předvedl, že on teda rozhodně nedělálá hodnotný design. S dnešními technologiemi se dá vyrobit i v Plzni daleko odvážnější designové řešení, jak ukazuje třeba nádherná tramvaj Škoda 14T "Porsche", která se naopak mimořádně povedla. Jaký je váš názor?
http://technet.idnes.cz/dnes-poprve-vyj ... ortaze_rja

GReddy
Veterán
Veterán

Re: Strojaři, takhle ne....

Příspěvek

žádný zázrak, koukám že s praktičností na tom bude podobně špatně jako porsche tramvaj...

kokosy
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Podle mého názoru.Je tato tramvaj o mnohem praktičtější než předchozí verze Porsche
1)je celá nízkopodlažní
2)přední dveře nejsou daleko od předku(jako u P.
Ale vzhledově se mi zas tolik nelibí.

MRAK
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

S tím já tedy nesouhlasím.
Nemůžu zatím hodnotit novou 15T z jiné stránky než designové ale ve srovnání s "Porsche" 14T mi příjde nová patnáctka velice povedená. Působí na mne snadou o navázání na desegin klasických pražských modelů jako je T3 a T6. Až mi příjde že jejich naprosto logickým pokračováním.

Například to šikmé přední okno u porsche je hnus, všechny staré modely se striktně držely rovných linií a 15T to ,dle mého názoru, díkybohu dělá taky.

Tess

Příspěvek

Co se designu tyce, tak ta predchozi byla modernejsi, ovaznejsi, ale velmi neprakticka... podle fotek vnitrku bych soudila, ze pro cestujici bude lepsi nez predchozi model.

Killer
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Porsche se mi taky nelibi a nova 15T je podle me velice povedena. Jak jiz bylo receno, navazuje na linii predchozich modelu, coz je imho dobre. Problemem vsech nizkopodlaznich tramvaji je ovsem minimum prostoru ve srovnani se starymi typy. Nechapu proc musi byt nizkopodlazni cela. Copak potrebuji vsichni podlahu u zeme? Si myslim, ze vice jak polovina populace do 3 schodu v pohode vyleze a radeji by privitalo vice prostoru.

Jsem ted 2 mesice v Koline nad Rynem, kde tenhle problem vyresili uplne jinak: tramvaje nizkopodlazni nejsou, ale nastupiste je ve vysce podlahy(resp. koleje jsou nekde zapusteny do zeme), takze prostoru je v uvnitr vozidla daleko vic.
It's good to be bad

Kubajz

Příspěvek

Tak po tom "poj...nym" Porsche konečně pořádná tramvaj, zaplať pánbůh má otočný nápravy a ne jako ten T14 bazmek, kterej se po zlikvidování několika křižovatek přeplácaval na nezávislý kola.

David

Příspěvek

Jako jestli je Porsche dobrá tramvaj tak já jsem čínskej papež... Možná vypadá hezky, ale jinak je na exkrement... Bráno tedy z pohledu cestujícího...:roll:

guru

Příspěvek

Killer píše:Problemem vsech nizkopodlaznich tramvaji je ovsem minimum prostoru ve srovnani se starymi typy. Nechapu proc musi byt nizkopodlazni cela. Copak potrebuji vsichni podlahu u zeme? Si myslim, ze vice jak polovina populace do 3 schodu v pohode vyleze a radeji by privitalo vice prostoru.
Protoze nizkopodlazni dopravni prostredky taky snizuji dobu nastupu a vystupu cestujicich, tedy jsou rychlejsi.

petagne2

Příspěvek

Jedna opožděná reakce:).
Design je samozřejmě subjektivní, ale mně se ta nová tramvaj docela líbí (aspoň podle těch mála fotek, co jsem viděl).
Na rozdíl od "Porsche"!!! Ne vždy je odvážnost správná cesta.
Ale co je bez diskuze, tak to je totálně pohnojený prostorový uspořádání Porsche (+ to rozmístění dveří, madel, ...) . Snad to těch u nových zlepšili.
Ale i podle jiných projektů tomuhle designérovi (p. Kotasovi) fandím. :wink:

David

Příspěvek

guru píše:
Killer píše:Problemem vsech nizkopodlaznich tramvaji je ovsem minimum prostoru ve srovnani se starymi typy. Nechapu proc musi byt nizkopodlazni cela. Copak potrebuji vsichni podlahu u zeme? Si myslim, ze vice jak polovina populace do 3 schodu v pohode vyleze a radeji by privitalo vice prostoru.
Protoze nizkopodlazni dopravni prostredky taky snizuji dobu nastupu a vystupu cestujicich, tedy jsou rychlejsi.
Jo, zvlášť u "poršáka" tohle bezesporu platí... Jelikož v té úzké uličce mezi sedadly se balancovat za jízdy moc nedá, tak zejména starší ročníky se začnou zvedat opravdu až tramvaj zastaví a subjektivně mi přijde, že vystoupení sedícího staršího občana trvá podstatně déle, než ze "staré" tramvaje, ale hádat se tu o tom nebudu...

Porsche je pro mě z pohledu cestujícího neskutečný výblitek a doufám, že další bude lepší...

Zamčeno

Zpět na „Archiv“