Zdravím všechny,
zrovna budu odesílat přihlášku na FS na bakalářské studium kombinovanou formou . Už jsem se tedy dozvěděl že se chodí 12 pondělků za semestr. Tož pro mě jako pracujícího bude znamenat čerpání dovolené . Bohužel ale ne vždy podle mého bude možné si dovču vzít... Bude hektické období v práci a já tady budu muset zůstat...atd.
Je tady někdo,studující kombinovanou formou co by mi mohl říct jak toto studium probíhá,jaká je zde "úmrtnost" atd.
Předem děkuji za odpovědi
Studium formou kombinovaného studia
-
lucanito85
-
santa_cruz
Re: Studium formou kombinovaného studia
Ahoj, jsem ve tretim rocniku kombinovaneho studia, takze ti mohu par veci rict.lucanito85 píše:Zdravím všechny,
zrovna budu odesílat přihlášku na FS na bakalářské studium kombinovanou formou . Už jsem se tedy dozvěděl že se chodí 12 pondělků za semestr. Tož pro mě jako pracujícího bude znamenat čerpání dovolené . Bohužel ale ne vždy podle mého bude možné si dovču vzít... Bude hektické období v práci a já tady budu muset zůstat...atd.
Je tady někdo,studující kombinovanou formou co by mi mohl říct jak toto studium probíhá,jaká je zde "úmrtnost" atd.
Předem děkuji za odpovědi
Vyuka je opravdu 12 pondelku za semestr, ale prednasky povine nejsou. I kdyz na nekterych prednaskach se muze psat zapoctovy test. Nicmene pokud jsi nikdy drive nezkousel studovat podobne zamereni, tak si myslim ze prednasky jsou urcite pro dalkare nesmirne dulezite.
Co se tyce dovelene tak to zalezi na tvem zamestnavateli. Pokud po tobe vyzaduje vyssi vzdelani, tak by ti mel umoznit i studovat. Co ja vim tak ze zakona mas narok na volno, kdyz skaldas zkousku a na dva dny studijniho volna pred zkouskou.
Co se tyce umrtnosti tak ta je pri kombinovane forme hodne vysoka, nas slo do prvaku asi 270 a ted ve tretim rocniku je nas max. 15. Zaver si z toho vyvod sam.
-
lucanito85
Ahoj díky za odpověď,
byla to spíše teorie . Samozřejmě mě zaměstnavatel podporuje ve studiu bohužel někdy se taková krizová situace objeví. No studoval jsem Strojní prumku a chvilku jsem si poseděl v prvním semestru na FS
Takže přibližně vím co to obnáší.
Jen mě zajímá zda se taky tak nesmyslně cestuje mezi Dejvice a Karlákem,zda skládáme zkoušky s normálníma denníma studentama a takové libustky ... Prostě se to zvládnout dá jen musí člověk šlápnout trochu do pedálu
Jestli je na nás brán nějaký ohled ... což předpokládám že asi ne...
No tak nějak povyprávěj ze života studenta
byla to spíše teorie . Samozřejmě mě zaměstnavatel podporuje ve studiu bohužel někdy se taková krizová situace objeví. No studoval jsem Strojní prumku a chvilku jsem si poseděl v prvním semestru na FS
Jen mě zajímá zda se taky tak nesmyslně cestuje mezi Dejvice a Karlákem,zda skládáme zkoušky s normálníma denníma studentama a takové libustky ... Prostě se to zvládnout dá jen musí člověk šlápnout trochu do pedálu
-
santa_cruz
Nastesti se moc necestuje, prednasky jsou v jedne budove tzn. bud v dejvicich (1., 4., 5. semestr) nebo na karlaku (2. a 3. semestr)lucanito85 píše:Ahoj díky za odpověď,
byla to spíše teorie . Samozřejmě mě zaměstnavatel podporuje ve studiu bohužel někdy se taková krizová situace objeví. No studoval jsem Strojní prumku a chvilku jsem si poseděl v prvním semestru na FSTakže přibližně vím co to obnáší.
U zkousek zalezi jak u koho,některé zkoušky se dělaji z dennim studiem, nektere jsou zvlast, zalezi na zkousejicim. Trochu ulevy jsou v mnozstvi referatu. Nemame jich tolik co denni studium. Ale makat se presto musi.
A život studenta? co to je?
-
J.Cole_10
Na denim taky dyt v prvaku bylo cca 2200 lidí a ted je cca 250santa_cruz píše:Co se tyce umrtnosti tak ta je pri kombinovane forme hodne vysoka, nas slo do prvaku asi 270 a ted ve tretim rocniku je nas max. 15
- Neo
Kdes to sebral, ze 2200? Vitek mi rikal, ze uz hodne dlouho nenabrali pres 1500 lidi.
-
kiksa
- V.I.P.

Tak to by mě taky zajímalo jaká je úmrtnost na prezenční formě a kolik nás bylo na začátku...ale kde to zjistit?
- Neo
Ve Vyrocni zprave. Pokud je muj predpoklad spravnej, tak tohle http://www3.fs.cvut.cz/web/uploads/media/VZ_2006.pdf plati pro letosni tretaky. Prijato sice 2358, ale nastoupilo 1406 ...
-
gogolima
jsem "deňák". Nastoupilo nás v roce 2005/2006 celkem 1620 (to se mi dobře pamatovalo, tak to vím jistě) a teď je nás tak 250. Jinak - večery a víkendy mám taky na referáty, jen si nemyslete. Když člověk pendluje mezi Dejvicema a Horskou tak z toho dne skutečně mnoho nezbyde.
- mekánik
- Veterán

No tak my jsme letos přejížděli jak vzteklí, snad se tahle politováníhodná záležitost nebude opakovatsanta_cruz píše: Nastesti se moc necestuje, prednasky jsou v jedne budove
lucanito85:
Nějaké úlevy od referátů jsou spíše u okrajovějších předmětů, jinak moc nepočítej, že by to bylo nějak výrazně lehčí, než denní formou. U zkoušky z matiky nikoho nezajímá, jestli jsi dálkař - proč taky - požadavky jsou stejné jako na denním a zkouška se dělá společně. Obecně je kombi forma navržená docela logicky, ale ne každému ten systém musí vyhovovat.
Jestli máš problém s dovolenou v práci: během semestru nemusíš chodit skoro vůbec. Technicky vzato stačí, když se ve škole ukážeš cca 3x koncem sem., jenže to aby sis pak vzal o zkouškovém měsíc dovolené v kuse a stejně bys to asi nestihl. Absence přednášek a cvičení je sice fajn, ale některé předměty je skoro nemožné naučit se jen ze skript, ve kterých si nějaký docent masíruje svoje vědecké ego a pro přípravu na zk jsou prakticky nepoužitelná.
Zvaž své možnosti a počítej s tím, že někdy přijdeš z práce v rozkladu a to učení prostě nepůjde. Někdy je těžké najít energii na druhou směnu. Chce to hodně chtít, nekašlat na to, být hodně samostatný a kousnout některá specifická úskalí, kterými nás fakulta imunizuje proti nepřátelskému světu
I'm your father!
-
lucanito85
Jasně , samozřejmě nepočítám s tím že by jsem se celý semestr flákal a na zkouškách bych prošel v klidu . To neočekávám a v podstatě ani nechci očekávat .
S tou dovolenou jsem to bral jen teoreticky , chtěl jsem mít jistotu že je možné to některý den položit a věnovat se tomu co mě živý .
Tak uvidíme . Přihlášku jsem podal ,takže uvidíme jak se bude dařit . Od přítelkyně mě čeká podpora takže se nemusím bát "druhých směn"
A učení jako takový mi nevadí . Co má člověk dělat ty dvě hodiny denně co cestuje do práce
Šlápnu do toho a buď to zvládnu nebo zjistím že na to nemám . Ale chuť to dotáhnout do zdárného konce je opravdu silná . Snad mě neopustí
Zatím díky za odpovědi
Kdyby byl ještě někdo tak hodný a řekl na co si dávat v prvním ročníku pozor a čemu věnovat zvýšenou pozornost
S tou dovolenou jsem to bral jen teoreticky , chtěl jsem mít jistotu že je možné to některý den položit a věnovat se tomu co mě živý .
Tak uvidíme . Přihlášku jsem podal ,takže uvidíme jak se bude dařit . Od přítelkyně mě čeká podpora takže se nemusím bát "druhých směn"
Šlápnu do toho a buď to zvládnu nebo zjistím že na to nemám . Ale chuť to dotáhnout do zdárného konce je opravdu silná . Snad mě neopustí
Zatím díky za odpovědi
Kdyby byl ještě někdo tak hodný a řekl na co si dávat v prvním ročníku pozor a čemu věnovat zvýšenou pozornost