Bakalarske obory?

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
Jana

Bakalarske obory?

Příspěvek

Taky se nemuzete rozhodnout?? Poprosila bych studenty vyssich rocniku jestli by nam v rozhodovani nepomohli a trosku nepopsali obory, nebo neposlali nejakelepsi odkazy, protoze na strankych ustavu neni vubec ale vubec nic. A aspon vas nebudeme porad otravovat dotazama na brve. diky moc

Otta

Strojirenska technologie versus letadlova technika

Příspěvek

Taky se pridavam s zadosti o radu, nemuzu si vybrat??? Taky se chci zeptat jestli kdyz ma nekdo zajem o letadlovou techniku, tak jestli kdyz je v oboru dopravni a manipulacni technika, tak jestli se tam zabyvaji vseobecne nebo se muze venovat jen letadlum????

milan

technologie

Příspěvek

Nevim co je na tom pravdy ale pry je nejjednonusi technologie a chodi tam jenom lidi co chteji ziskat jenom titul a nevadi jim ze budou mit v hlave kulicky. Ale nevim co je na tom pravda-nejdriv jsem tam chtel jit, ale ted nevim?

novacek

Příspěvek

Zadnej obor neni lehkej pokud ho delas bez zaniceni, takze si vyberte hlavne to co vas bavi.

Save

Re: technologie

Příspěvek

milan píše:Nevim co je na tom pravdy ale pry je nejjednonusi technologie a chodi tam jenom lidi co chteji ziskat jenom titul a nevadi jim ze budou mit v hlave kulicky. Ale nevim co je na tom pravda-nejdriv jsem tam chtel jit, ale ted nevim?
Osobne chodim na technologii...A musim říct proto že mi jde hlavně o ten titul jak si správně řekl a jednak že to je obor s nejširším záběrem. Osobně si myslím že až nastoupím do nějakého podniku tak se mi bude hodit víc příprava,optimalizace a technologie výroby smíchaná s trochou ekonomiky než znalosti biomechaniky,jemné mechaniky či pružnosti a pevnosti..ale je to jen můj osobní názor

jana

letadlova technika

Příspěvek

Cos i myslite o tomhletom obrou?? Me letadla bavi a verim ze by me tenhle ten obor bavil, ale nevim jestli se da najit dobre uplatneni v oboru v praze?? Predse jen jako zena nemam v planu moc cestovat za praci

Killer
Sponzor
Sponzor

Re: letadlova technika

Příspěvek

jana píše:Cos i myslite o tomhletom obrou?? Me letadla bavi a verim ze by me tenhle ten obor bavil, ale nevim jestli se da najit dobre uplatneni v oboru v praze?? Predse jen jako zena nemam v planu moc cestovat za praci
Ja se na tohle podobny ptal kamarada, co studuje leteckou udrzbu na dopravni fakulte a rikal, ze pokud chces mit neco spolecnyho s letadlama, tak je lepsi jit na tu dopravku. Popravde, nic konkretniho jsem o tom oboru u nas neslysel, jen interpretuju to, co mi rikal on...

Ja uvazuju nad dopravni technikou (nejaky info ???), pripadne technikou zivot. prostredi

mm

Re: technologie

Příspěvek

jsme na technologii a je tam pohoda...nikdo uz neotravuje..ale ze by tam chodili jen hloupi lidi a ulejvaci bych nerekl, znam tam spousty lidi, kteri jsou fakt "nabuseni"..ale hele vem to takhle technologie a konstrukce je všude a bude všude...jenže na konstrukci jsou, Heler, pospichal, slanec, denk, Bauer, a trosku prisnejsi ale spravedklivy je i Jančík,..tak jdi si tam:-( ...jinak ty ostatní obory jsou dost zajímave.ale u nekterých bych mel silne obavy o uplatneni..,ale je pravda, ze treba konstrukci i technologii muzes delat potom v praxi taky a nemusis mit na to zamereni..vis uz toho o tom dost--...je to tezke........a jinak skola bohuzel moc nenauci, da jen zaklady..mylsim si, ze praxe je praxe...a tam se budem učit znova:-(..

...

pristrojova a ridici technika

Příspěvek

Cus,
sem na Pristrojove a ridici technice - smeruju se do automatizace. Velkej odbornik na matiku nejsem a sem tam celkem v klidu. Trochu hnusna je Pravdepodobnost a statiska - tu si davat nemusis. Ale pasaze z Pravdep. a stat. sou pak treba v Identifikaci soustav a to je uz povinny. No chutovky sou predmety Matematicke a simulacni modely, ale celkem se to odcvici, dal Teorie automatickeho rizeni. Treba ctvrtak se mi libil(zajimavy predmety) nebyla tam sama teorie jako v ted v pataku.

ludovik

Obory

Příspěvek

COjsem slyšel já, tak k těm nejjednoduším patří technologie a technika prostředí,ale nevím jestli je i jako navazující obor po bakalářském studiu. Jinak já chodím na Procesní inženýrství, takže pokud budou dotazy k tomu oboru, jsem k dispozici.

Luděk

jan

procesni technika

Příspěvek

A o co tak jde ve tvym oboru?? je to spis hodne o chemii nebo je tam i neco z techniky??

Návštěvník

Příspěvek

Killer píše:
jana píše:Cos i myslite o tomhletom obrou?? Me letadla bavi a verim ze by me tenhle ten obor bavil, ale nevim jestli se da najit dobre uplatneni v oboru v praze?? Predse jen jako zena nemam v planu moc cestovat za praci
Ja se na tohle podobny ptal kamarada, co studuje leteckou udrzbu na dopravni fakulte a rikal, ze pokud chces mit neco spolecnyho s letadlama, tak je lepsi jit na tu dopravku. Popravde, nic konkretniho jsem o tom oboru u nas neslysel, jen interpretuju to, co mi rikal on...

Ja uvazuju nad dopravni technikou (nejaky info ???), pripadne technikou zivot. prostredi
Nechapu, ze lidi z dopravky vubec poslouchate. Jsou to chudaci. At si studuji oprasovani a zametani letadel. Je to fakulta onicem. Stejne jako ten jejich slavny profesionalni pilot. Je to jen sprosta komerce! Tak se nenechte ovlůivnovat hloupockyma debilkama z dopravky!

Antonio

Příspěvek

Anonymous píše:
Killer píše: Ja se na tohle podobny ptal kamarada, co studuje leteckou udrzbu na dopravni fakulte a rikal, ze pokud chces mit neco spolecnyho s letadlama, tak je lepsi jit na tu dopravku. Popravde, nic konkretniho jsem o tom oboru u nas neslysel, jen interpretuju to, co mi rikal on...

Nechapu, ze lidi z dopravky vubec poslouchate. Jsou to chudaci. At si studuji oprasovani a zametani letadel. Je to fakulta onicem. Stejne jako ten jejich slavny profesionalni pilot. Je to jen sprosta komerce! Tak se nenechte ovlůivnovat hloupockyma debilkama z dopravky!
Sice to sem nepatri,ale dovolte abych odpovedel.. Znam par lidi z dopravky a myslim si,ze jejich deti v 5 letech budou chytrejsi nez ty noumo. Slintas sracky a nemas ani paru,co se tam uci. Zjisti si,kolik budes brat,kdyz dostudujes jedno jakej obor FS. Pak si zjisti,co vi lidi z tohohle oboru a kolik za to berou. Pak muzes neco navrhnout nebo prohlasit,ale hlavne takhle bezduse neprskej nesmysle.. Pro spravne mineni vsech ;)

jan

Aplikovana mechanika

Příspěvek

Ahoj potreboval bych poradit. Tenhle obor me moc zaujal, muzete mi k nemu neco napsat ohledne zamestnani, studia......

Návštěvník

Příspěvek

Antonio píše:
Anonymous píše: Nechapu, ze lidi z dopravky vubec poslouchate. Jsou to chudaci. At si studuji oprasovani a zametani letadel. Je to fakulta onicem. Stejne jako ten jejich slavny profesionalni pilot. Je to jen sprosta komerce! Tak se nenechte ovlůivnovat hloupockyma debilkama z dopravky!
Sice to sem nepatri,ale dovolte abych odpovedel.. Znam par lidi z dopravky a myslim si,ze jejich deti v 5 letech budou chytrejsi nez ty noumo. Slintas sracky a nemas ani paru,co se tam uci. Zjisti si,kolik budes brat,kdyz dostudujes jedno jakej obor FS. Pak si zjisti,co vi lidi z tohohle oboru a kolik za to berou. Pak muzes neco navrhnout nebo prohlasit,ale hlavne takhle bezduse neprskej nesmysle.. Pro spravne mineni vsech ;)
Hihi! A co jsi mi tim chtel rict? Jen napsat bezduchy nazor? Co tobe je do mych deti? A co do platu? Tebe mozna uspokoji penize, me vsak ne! Jednou to pochopis, az tve chytre deti budou fetovat a ty budes v praci jen narikat jak te to nebavi! Ale penizky si uzijes! Preju ti je! PS: Ja napsal alespon jeden fakt, co se tyka PP, ty vsak bohuzel ne! Jen jsi se me snazil urazit a kopal jsi do blata! ... Takze paaa ROZUMBRADO

GReddy
Veterán
Veterán

Příspěvek

Kdy se budou vybirat obory? kterej semestr/rocnik? v te dopravni a manipulacni technice je tam obor zabyvajici se automobilama a designem? videl jsem diplomovy prace kluku z CVUT kdy delali navrhy na novy skodovky, to by me hodne bavilo. ted je to vylozene pretrpet prvni dva roky :(

jana

Příspěvek

ve druhym rocniku musis do nejakeho 12.4. odevzdat prihlasku a 5.semester uz ses na oboru

Ano.nym

Příspěvek

jana píše:ve druhym rocniku musis do nejakeho 12.4. odevzdat prihlasku a 5.semester uz ses na oboru
Jo, má to jedinej háček. De facto až do šestého semestru je pořád ještě základní etapa a společný předměty... Jsem ve čtvrťáku Bc. studia a teprve poslední dva semestry jsem měl pocit, že doopravdy studuju oborové studium a ne základní etapu s pár oborovkami "aby se neřeklo"....

Marfel

Příspěvek

Anonymous píše:
Killer píše:
!!!!

Kdyby se tenhle příspěvek dal bodovat, dal bych mu 150 bodů.
Přesně tak to je.

Clubber Von TT

Příspěvek

Presne tak, lidi s dopravky prece nemuzete poslouchat, ty nic nevedí, ty josu radi ze si sednou na dispecink treba v zeleznici a celej zivot prekolujou vlaky!!!!!!!!!!

Clubber Von TT

Aplikovaná mechanika versus Dopravni a manipulaci

Příspěvek

co si myslite ze je lepsi studovat kdyz chci potom na letadla, anebo co je lehci nebo kde se vice maká??????? dííík

Lemondog
Veterán
Veterán

Příspěvek

Na každém oboru po tobě něco budou chtít, žádnej není bez práce, takže si zvol podle toho co tě baví (resp. co by tě mohlo bavit) a nenech se příliš ovlivňovat tím co je lehký obor a co ne...
Per aspera ad astra...

Killer
Sponzor
Sponzor

Re: Aplikovaná mechanika versus Dopravni a manipulaci

Příspěvek

Clubber Von TT píše:co si myslite ze je lepsi studovat kdyz chci potom na letadla, anebo co je lehci nebo kde se vice maká??????? dííík
jestli chces letadla, tak si dej DMTB, ale pocitej ze budes mit state z pruznosti, vyssi mechaniku, atd. spousta predmetu je ale stejne pro vsechny obory stejny - CMS, projekt, elektro, aut. rizeni...
It's good to be bad

Marfel

Příspěvek

Killer píše:
Clubber Von TT píše:co si myslite ze je lepsi studovat kdyz chci potom na letadla, anebo co je lehci nebo kde se vice maká??????? dííík
jestli chces letadla, tak si dej DMTB, ale pocitej ze budes mit state z pruznosti, vyssi mechaniku, atd. spousta predmetu je ale stejne pro vsechny obory stejny - CMS, projekt, elektro, aut. rizeni...
Na konstrukci draků letadel - to je přece jasné - podívejte se na předměty mechaniky pro bakaláře a pak na předměty magisterskýho letadla. Pokud teda chcete dělat tvůrčí práci.
Pokud chcete být jen u letadel je nejvhodnější kurz F-Air v Benešově, je tam krásné letiště. Do konstrukční kanceláře se letadlo nevejde.
Pokud chcete studovat a být u letadel, obecně se doporučuje PP na dopravce, což je trapný tříletý kurz "řidiče dopravního prostředku", nebo v lepším případě dispečer velmi drahého parkoviště.
Ach jo, kam se to hrabe na strojařinu.... :-)

Marfel

Příspěvek

:-)
Good Duck
Naposledy upravil(a) Marfel dne 16. duben 2008, 20:04, celkem upraveno 1 x.

Marfel

Příspěvek

Kdo se chystá na automatizaci? :-)

Naposledy oživil Anonymous v 05. listopad 2008, 00:56

Zamčeno

Zpět na „Archiv“