Nový banner

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
ALbi
Čestný strojař
Čestný strojař

Nový banner

Příspěvek

Po delším rozhodování, jsem se rozhodl prostřednictvím strojar.com oslovit ty z Vás, kteří o iniciativě VYMENTE POLITIKY.cz nevíte.

Jako jedna z mála občanských předvolebních iniciativ mi přijde názorově neutrální ( politicky nezabarvená) a proto jsem se rozhodl jí podpořit. Je to takový vykřičník pro ty, kteří k volbám ať už z jakéhokoliv důvodu jít nechtějí. - Mrkněte na jejich web, a budu jedině rád, když změníte názor.

Pro nás všechny myslím bude výhra, když do voleb promluví mladá generace. Ta generace, která jednou ponese následky tohoto rozhodnutí. Proto se i já přidávám k výzvě : " Vyměňte politiky! "

http://www.youtube.com/watch?v=N1y2kC2gLAE

ALbi

EDIT: hezky zpracované info o volbách http://www.snemovni-volby.cz/
Follow your intuition and embrace the change!

alkie
Veterán
Veterán

Re: Nový banner

Příspěvek

Naprosto souhlasim s Albim. Jik k volbam by mela byt moralni povinnost kazdeho z nas. Jake strany si zvolime, takove nam budou vladnout a pak bychom na ne nemely nadavat. Ikdyz...v politice je mozne vse a vseobecne je znamo, ze mnoho politickych slibu je mazani medu kolem huby. Je tedy na kazdem z nas, komu dame hlas, at je to zprava, zleva, zhora, ze zdola nebo ze stredu.

PS: Pokud nekdo nemuze jit volit ve svem bydlisti, neni probem si udelat karticku a jit volit treba tady v Praze.
PS2: Nezapomente, ze na politiku remcaji nejvic ti, kteri volit nesli...
http://www.speedtest.net/result/1258256262.png - 344 Mbps down, 106 Mbps up ;)

PS: Kdyz neco hledam, pouziju nejdriv fci "hledat" ---> HLEDEJ ZDE a teprve potom neco pisu...
PS2: Pokud neco hledam, co zde nemusi byt, tak hledam zde http://www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

S tím PS2 bohužel musím souhlasit, často slýchávám v hospodách debaty dědků s pivy a když se zeptám koho volili tak začnou jak jsou volby na nic atd...smutný fakt jejich inteligence
Je to boj:-)...uvidí se kdo vyhraje:-)

HK-racer
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Já se přiznam, že politickou situaci tady v ČR sleduju víc jak 10 let a k volbám chodim, od tý doby co můžu volit, pravidelně.
Takže za tohle téma tady jsem docela rád. A právě pro to, že to sleduju nějakej pátek, tak si myslim, že volby v naší zemi jsou jen jedno velký divadlo a šaškárna. Tomu, že na naší politický scéně proběhne nějaká velká "myšlenkově-kulturní" revoluce, dávno nevěřim, je to jenom taková rotace politků v parlamentu.
A vzhledem k tomu, že mi připadá, že si dnešní mladá generace demokracie neváží, tak si myslim, že právě pro ní by měla bejt volební účast povinná.

alkie
Veterán
Veterán

Příspěvek

No dobre, psat sem to nechtel, ale musim. U nejvetsich koryt se stejne budou stridat 2 politicke strany. Jednou vladnou modri, pak oranzovi a zase obracene a tak porad dokola. Cervena strana ztraci volicskou zakladnu tim, ze duchodci umiraji. Otazka je, kolik mladych jich nahrazuje. Rekl bych, ze posledni dobou docela dost.

Jedinou zmenu vidim v tom, ze by se musely hodne zmenit clenske zakladny jednotlivych stran, tzn. v konecnem dusledku, aby kazda strana mela stejny pocet lidi v zakladne. Potom by se videlo, ktera strana zvitezi. At tak ci onak, proste jdete k volbam a volte tu stranu, kterou uznate za vhodnou.

PS: Kdyz neco hledam, pouziju nejdriv fci "hledat" ---> HLEDEJ ZDE a teprve potom neco pisu...
PS2: Pokud neco hledam, co zde nemusi byt, tak hledam zde http://www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/

ALbi
Čestný strojař
Čestný strojař

Příspěvek

Lidi to neni o tom, že modří a oranžový jsou neměnitelní. Čistě teoreticky se do sněmovny ani dostat nemusí - to by nastalo tehdy pokud by nedostaly dostatečný počet hlasů. Stačí nevolit ze setrvačnosti a když nás jedni štvou tak prostě zvolíme jiné. Když to takhle udělají všichni může vládnout třeba TOPka, VV nebo jiná mladší strana.

Jelikož jsme defacto jejich zaměstnavatelé, můžeme se tak ichovat. Pokud zklamou, vyměnit a zvolit jiné. Neříkám že všichni politici co tam sou teď sou špatný, to je z principu hloupost tvrdit. Jen sou nejvíc slyšet ty dutější, kteří nejvíc duněj. Takže budu krozužkovat ty dle mého slušnější. Opět platí, že když to tak udělají všichni voliči, pak to musí klapnout:)

pro ty co mi nevěří pár faktů hezky shrnutých ( http://vymentepolitiky.cz/co-mozna-nevite )

Jediné co mě mrzí, že nevolíme takhle i prezidenta..

Běžte volit, každý dle svého, ale hlavně běžte! :)

Jenda10
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Možná jsem moc velkej skeptik, ale podle mě je tahle vize "výměny politiků" hrozně naivní. Souhlasím s tím, že by se měla dát příležitost někomu novýmu, jenže z mýho pohledu je většina těchhle alternativ stejně k ničemu, o čemž jsme se už v minulosti několikrát přesvědčili.

K samotný vyměnitelnosti, určitě jsou teoreticky všichni vyměnitelní, ale dokážete si to představit prakticky, že by najednou měla vládnout třeba TOPka? Nakonec, kolik lidí z TOPky, VV, SPO a dalších znáte? A měly by vůbec tyhle strany kompetentní lidi do jednotlivých resortů? (tím nechci říct, že ODS nebo ČSSD je má! :) ) I kdyby, tak politika není jenom otázka 200 zákonodárců, v praxi to chodí prostě jako v "Jistě, pane ministře", a tuhle politiku (nejen tuzemskou, tak to chodí i v mnohem vyspělejších demokraciích) těžko můžete změnit pouhou výměnou 200 lidí.

Takže podle mého skromného názoru mnoho povyku pro nic. Nicméně jsem moc rád, že ta iniciativa není typu "přemluv bábu" (ať zprava nebo zleva), protože podobný agitace mě poslední dobou hodně vyčerpávají :)

A možná budu vypadat jako cynik, ale nezlobte se na mě, ty řeči typu: "generace, která ponese následky....", "morální povinnost jít volit.." jsou trochu patetický, nemyslíte? :wink:

A ještě k tý volbě prezidenta. Musím souhlasit s politologem Kubáčkem, který řekl, že dalších špinavých kampaní by rád zůstal ušetřen :) Ono už jenom s přihlédnutím k jeho pravomocem se nehraje o tolik, spíš aby nám nedělal takovou fajn euro-klimatickoskeptickou nálepku :)
Když s někým nelze vyjít, je třeba s ním vyběhnout:-)

cackler
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Tenhle názor zastávám od začátku co můžu volit, když nejdu volit, tak v podstatě podpořim ty co nechci. Tak radši jdu a dám hlas nějaký menší straně, ale nikdy se neshodne dost lidí na jedný malí straně, aby jí protlačili až nahoru...

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Ale lepší něco udělat a dát ten hlas, než jen nečinně sedět na zadku a řvát okolo jak je to na dvě věci:-)

alkie
Veterán
Veterán

Příspěvek

Jenda10: No tou moralni povinnosti je mysleno prave to, jak uvedl cackler. Kdyz volit nepujdes, das hlas automaticky nejake jine strane.
Albi: Nejvetsi srany se do snemovny dostanou a vis proc? Schvalne se podivej na vek tech, kteri nejvic voli nase nejsilnejsi strany a potom na vek, kteri voli strany mensi, kteri se do snemovny ani nedostanou...

GReddy
Veterán
Veterán

Příspěvek

jenže ti co jdou volit malou stranu jakoby nevolili protože těch co volí čssd je stále více..trochu nechápu tuhle naivitu...dobře pořád lepší než sedět doma jenže díky tomu si ten klaun oranžovej nabere nejvíc hlasů u důchodců, maminek a dalších vyžírků státního rozpočtu, kterým vyhovuje že budou mít 16. plat nebo 50tis porodný nebo když za každou socku na pracáku bude platit podnikatel dvojnásobné zdravotní pojištění..chce to brát trochu s nadhledem a uvědomit si to že pokud někdo půjde volit malé strany tak to dopadne tak že ve vedení bude jYrka a náš stát půjde finančně ještě víc do háje...

takhle to dopadlo minule když mladí lidi volil zelený protože si mysleli že to bude hrozně super a trochu si neuvědomili následky..

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Gredy: Z mladých lidí neznám snad nikoho kdo volil zelené mozky, ale toto byla a je strana plna amatérů, však taky tak skončili, ikdyž nyní nic nemám nic proti Liškovi, který dokonce chodí jako jediný poslanec na studentské debaty a nikdy nepropaguje názory své strany, jen rozproudí debatu na téma besedy.
A k tomu volit malé strany, či nové strany, dle mého názoru to určitě má smysl, raději zkusit něco nového, než tam nechat to co tam je nyní a každý ví co od nich očekávat a TOP09 není strana amatérů, je tam hodně bývalých politiků, tudíž by to za pokus stálo.

GReddy
Veterán
Veterán

Příspěvek

pokud novou stranu tak top09 i když tam se to zase tak moc lišit od ods nebude a tak jako tak udělají s ods koalici takže tam je to jedno.. taky se rozmýšlím jestli top09 nebo ods

alkie
Veterán
Veterán

Příspěvek

Ha, uz se nam to tady zvrhava v agitaci...proto zde s diskuzi koncim. Nema cenu tu psat o modrych ptacich, oranzovem Jirokovi, zelenych mozcich atd.

GReddy: to neni pravda, ti co voli male strany nevoli automaticky CSSD, ale KSCM, duchodcu je stale vice ;)

GReddy
Veterán
Veterán

Příspěvek

kscm a jejich preference už upadají protože díky tomu jak jirka rozdává z rozpočtu tak si naklání k sobě důchodce a socky kteří chtějí podpory za to že budou sedět doma na zadku a podnikatelé na to dojedou a každý kdo podniká a odevzdává daně tak ví co mám na mysli.. až vystudujete a budete podnikat a platit 40% na sociální z výdělku za sebe a za jednoho vydřiducha navíc tak si to třeba někteří uvědomí
..mě je víceméně jedno kdo bude mít nejvíce křesel, jen nechci aby se tam dostala strana oranžových, kteří neustále fňukají jak se jim ubližuje a ani bych se nedivil že si ty útočníky čssd sama platí aby vypadali jako chudinky..u nich bych se nedivil ničemu

http://www.novinky.cz/domaci/199604-par ... ebate.html

Jenda10
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

GReddy píše:.....důchodců, maminek a dalších vyžírků státního rozpočtu......
Škoda, že původní smysl tohohle vlákna se takhle zvrhnul, takže tu taky končím, ale tuhle poznámku si neodpustím.

Hochu, nebýt důchodců, kteří tu celý svůj život odváděli daně, nebýt maminek, z nichž jedna i tebe kdysi porodila, tak bys ty nemohl studovat zadarmo respektive bys tady ani nebyl. Ale když se podívám na tvůj způsob vyjadřování a pravopis (nejen v tomhle vlákně), tak se vlastně nad tvým intelektem a neúctou nemusím vůbec pozastavovat.

Všem ostatním přeju šťastnou volbu :wink:

ALbi
Čestný strojař
Čestný strojař

Příspěvek

Přiznám se, že když sem tohle vlákno zakládal hodně sem zvažoval, zaprvé jak ho uvést a zadruhé jak bude propagace této iniciativy vypadat na webu.

Záměrně sem se vyhýbal tomu koho budu volit, nebudu volit a na koho mám jaký názor. To mělo být v tomto vlákně vedlejší, ostatně jste všichni dospělí, tak se rozhodněte jak chcete:)

Debatu nad tématem bych takto předčasně neuzavíral, jen bych poprosil zúčastněné, aby se vyvarovali agitací, přehazování hnoje a jiných podobných aktivit:)

Podstatou této diskuze je rozproudit debatu o volbách i mezi strojaři, a zanechat ji tak trochu v obecné rovině, ač chápu že to je složitý, zkuste to. Díky!

Jinak k debatě:
Jenda10 píše:A možná budu vypadat jako cynik, ale nezlobte se na mě, ty řeči typu: "generace, která ponese následky....", "morální povinnost jít volit.." jsou trochu patetický, nemyslíte?
Ano je to trochu patetické, byl to vlastně i účel. Trochu lidi popíchnout a zároveň neurazit.

Malé strany vs. velké strany - co dělá z velké strany velkou a z malé malou? Počet členů? Spíš bych řekl, že počet voličů.
A stejně tak jak se do parlamentu může dostat Honza z Horní dolní, pokud ho lidi budou milovat, může se tam dostat i ostřílené jméno. Ano tohle co tu píše je TEORIE, ale takhle se věci mají. Proto nesouhlasím že volbou malých stran podporuješ někoho většího. Z principu je to hloupost. Buď tady má nastat změna a bude si každý volit podle svého nejlepšího mínění a nebo bude volit, jak tomu často bývá, menší zlo. Já jsem pro tu variantu aby každý volil toho, kdo je mu nejbližší. Když se takových lidí najde cca 300 000 bude to stačit aby se ta strana dostala do parlamentu a už to najednou nebudou vyhozené hlasy:)

howk

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Albi87 má pravdu, taky jsem se trochu nechal unést, ale na druhou stranu by to chtělo vládu stran a lidí, kteří by dokázali říci nahlas, že ta druhá strana má dobrý nápad, ale takto by jej vylepšila apod...ale tohoto se asi nikdy nedočkám.

GReddy
Veterán
Veterán

Příspěvek

Jenda10 píše:
GReddy píše:.....důchodců, maminek a dalších vyžírků státního rozpočtu......
Škoda, že původní smysl tohohle vlákna se takhle zvrhnul, takže tu taky končím, ale tuhle poznámku si neodpustím.

Hochu, nebýt důchodců, kteří tu celý svůj život odváděli daně, nebýt maminek, z nichž jedna i tebe kdysi porodila, tak bys ty nemohl studovat zadarmo respektive bys tady ani nebyl. Ale když se podívám na tvůj způsob vyjadřování a pravopis (nejen v tomhle vlákně), tak se vlastně nad tvým intelektem a neúctou nemusím vůbec pozastavovat.

Všem ostatním přeju šťastnou volbu :wink:

koukám že ti trochu unikají souvislosti...za dob kdy nás naše maminky porodily dostávaly snad 30tis porodné a k tomu mateřskou? Důchodci 14. důchodů? atd atd.. nic takového nebylo, tak proč by to mělo začínat i teď...

no když už jsi tak slabomyslný, že máš potřebu brát to do osobní roviny a vytahovat zde pravopis nebo to jakým způsobem se vyjadřuji nebo můj intelekt a neúctu(ke komu? k tobě? :)..) tak nemá cenu to dál řešit když se neumíš držet faktů a řešit jestli někde udělám chybu v pravopisu.. :wink:

Jenda10
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Já jsem nikde nepsal, že by důchodci měli brát 14. důchod, nebo maminky 30 tisíc porodného. Jinými slovy jsem nehájil politiku ČSSD, jenom se mi nelíbil způsob, jakým ses o důchodcích a maminkách vyjadřoval.

Jestli si dobře vzpomínám, tak tady bylo celkem nedávno vlákno o školném (ta vypjatá debata s Cassalem :) ), ve kterém jsi byl na straně bezplatného školného (jestli se pletu, tak mě oprav). Není na tom celkem nic nepřirozeného, každý přece volí toho, kdo mu "jde na ruku". Znamená to ale, že jsi vyžírka státního rozpočtu, protože chceš studovat zadarmo? Nebo budeš vyžírka ve chvíli, kdy budeš coby podnikatel volit stranu, která prosazuje pro tebe nižší daňové odvody? Ne, jenom volíš pro sebe tu nejlepší možnou variantu. Možná ty sám jsi nebo budeš výjimkou, ale drtivá většina lidí nevolí proti "vlastní peněžence", to ti řekne každej sociolog. Ano, elektorát ČSSD je mnohdy "plebs", co hází hlasy za kus žvance, ale má právo na svůj hlas stejně jako ty.

Reagoval jsem tak prudce proto, že mi vadí, když někdo (tím spíš vysokoškolák) vidí věci jednostranně, a tvůj příspěvek mi tak připadal. Ty řeči o pravopisu a intelektu byly hodně stupidní, se slušnou debatou neměly nic společného. Uznávám a omlouvám se :wink:

David

Příspěvek

Porád tu každej mele o morálním právu atd., ale poraďte, chytráci, co dělat, když fakt NEMÁM KOHO volit? Já abych nějakou stranu volil, tak pro mě musí být "programově" kompatibilní, ale také "personálně důvěryhodná". Letos jsem se zařekl, že nebudu volit ŽÁDNOU stranu parlamentní, čili vybírám "mimo"... No a tam je to buď o tom, že je to halda podovných existencí s celkem dobrým programem, nebo rovnou program na prd a naprosto jednoúčelový (ČPS například)...

Takže já možná zvolím tu cestu, že k volbám půjdu, ale rozhodnu se až za plentou, případně hodím lístky do koše a půjdu... Fakt nemám koho :-(

alkie
Veterán
Veterán

Příspěvek

Ja s tebou castecne nesouhlasim. Nikdy se nenajde takova strana, ktera by se ti programove i lidsky libila, takze vzdy volis nejblizsi vhodnou. Popripade pokud mas jiny nazor, zaloz si vlastni a zkus prorazit do sveta koryt a kopyt :P

update 27.5.: Ac nerad, tak to sem musim napsat. V utery jsem byl na prazskem vystaviti na akci vymente politiky. Uz si nemyslim, ze by to byla nezavisla skupina lidi. Pivko bernard stalo 10Kc, stejne jako na predvolebnich akcich politickych stran. Vsichni vime k jake strane ma vztah samotny pan Bernard. Nehlede na to, ze moderator vecera furt mlel jak je spatnej Paroubek, Schwarzenberg, John atd. Ale o jedne velke strane nepadlo ani slovo. Alespon do te doby, nez jsem z akce odesel...Jeste ze ta klobasa za 50Kc nebyla modra...

ALbi
Čestný strojař
Čestný strojař

Příspěvek

Bohužel tohle nemůžu posoudit, jelikož jsem tam nebyl. Ale k panu Bernardovi. Je známý tím, že je politicky aktivní a vesměs je mi jedno koho volí, nebo propaguje, každý propagujeme někoho:) On aspoň nabízí bečku piva těm studentům, kteří půjdou volit. V Čechách myslím fajn motivace, píšou o tom i zahraniční noviny.

Volby sou zítra, tak hlavně běžte volit!

Zamčeno

Zpět na „Archiv“