Registrace na STROJARe

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
jukyn
V.I.P.
V.I.P.

Registrace na STROJARe

Příspěvek

Původní nápad byl od spravce, tímto mu děkuji za myšlenku.

Chtěl bych znát váš názor na to, aby se na strojare dalo přihlásit pouze přes školní email, důvod je ten, že zde můžou být i učitelé a přeci jenom pak strojar ztrácí smysl, pokud se stále budou měnit otázky.

Hlavní je názor adminů a hlavně to, zda je to technicky možné nastavit.

Cassal
Veterán
Veterán

Re: Registrace na STROJARe

Příspěvek

jednoznacne suhlasim.

Mr. X
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Což je částečný princip VIP sekce. Tam je registrace přes školní mail. Bohužel je tady pár lidí, kterým vadí adminům prozradit svoji identitu právě školním mailem a spousta lidí neochotná nahrát sem minimum věcí pro získání přístupu a přispívat právě do VIP, kam vyučující přístup nemaj...

alkie
Veterán
Veterán

Příspěvek

Mr.X to napsal spravne. Pokud date zadani zkousky jinam nez do VIP sekce, tak se nedivte, ze si to ucitele ctou. Cili to, co nechete, aby bylo videt vsem, davejte do VIP sekce, proto se tvorila. Loni jsme resily i blokovani skolni IP, ale obavam se, ze s tim by dost lidi nesouhlasilo...dost lidi se sem prave ze skolnich pc prihlasuje.
http://www.speedtest.net/result/1258256262.png - 344 Mbps down, 106 Mbps up ;)

PS: Kdyz neco hledam, pouziju nejdriv fci "hledat" ---> HLEDEJ ZDE a teprve potom neco pisu...
PS2: Pokud neco hledam, co zde nemusi byt, tak hledam zde http://www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/

Mr. X
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Blokování školní IP by nic neřešilo, protože vyučující se taky může přihlásit od jinud.

Je to jen o přístupu lidí tady...

alkie
Veterán
Veterán

Příspěvek

To sice muze, ale rekl bych, ze kdyz uz sem leze, tak ze skoly.

PS: Kdyz neco hledam, pouziju nejdriv fci "hledat" ---> HLEDEJ ZDE a teprve potom neco pisu...
PS2: Pokud neco hledam, co zde nemusi byt, tak hledam zde http://www.si.to.kurva.vy.googluj.cz/

spravce
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

VIP sekce by to z části řešila. Musely by se do přesunout nynější témata, co tam nejsou zařazená a mají trochu smysl...
Kteří učitelé se už například zmínili o tomto fóru? Některý bych dokázal jmenovat...

Cassal
Veterán
Veterán

Příspěvek

ide aj o to ze o nejakom skusajucom tu niekto napise ze je v pohode a nerobi na skuske zbytocne problemy, precita si to veduci ustavu a na dalsom termine vyleti 90%.

kein_nick
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Myslim si, ze skolni mail je zbytecny.. Na to je VIPko. Ta sekce by skvele plnila svuj ucel, jenze spousta lidi se snazi dostat VIP a pak co? Mam pristup, tak budu sosat.. Ale nic nepridam.. A tak to bude porad..
A druhej pohled.. Jsou lidi, ktery tu skolu udelaj nebo maj preruseni nebo neco takoveho.. a nekdy se sem pak mrknou a treba poradi nebo by poradili (a treba info o tom jak treba probihaji posledni mesice skoly nikdo jiny nevi..).. Jak to udelaj kdyz budou ze skoly venku a skolni mail mit nebudou?
A co treba trochu scifi? Udelaj si fiktivniho studenta a maj skolni mail :-D
Spis by to chtelo, aby lidi opravdu spolupracovali - do skoly chodime, na zkousky musime.. a hazeli to do VIPu.. Ale pochybuju..
Jinak ja osobne se ze skoly dost casto pripojuju..
Nevim, je to zacarovany kruh..

EDIT: a chodi sem lidi ze SS.. Ti skolni mail mit nebudou..
NAVZDY
R.I.P. Lokomotiv Jaroslavl 7.9.2011 & Alexander Galimov 2.5.1985 - 12.9.2011
OFF, tesne pod vrcholem ..

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Já bych to udělal jednoduše, kdo to tu chce používat bude používat a i přidávat a prostě bez remcání bych to dal na školní mejly a ať se každý přizpůsobí po svém:-). Toto dohadování to akorát zhoršuje a vznikají tu pak taková témata v Halvní sikuzi jako ta zkouška byla jednoduchá se neuč on to dává zadara...

Jinak! Zítra běžte všichni volit, volby jsou důležité, lepší než si pak stěžovat bez tohoto minima a kdo nepůjde volit? Ten ať pak je z ticha a nechá si to líbit:-)
Je to boj:-)...uvidí se kdo vyhraje:-)

ALbi
Čestný strojař
Čestný strojař

Příspěvek

jukyn píše:Hlavní je názor adminů a hlavně to, zda je to technicky možné nastavit.
Technicky je to asi jednoduše nastavitelné, ale muselo by se to doprogramovat. Myslím že podobný systém mají na VŠE. Dle mého je prozatím vyhovující tato varianta trochu uměle vytvořené VIP, která si postupně získává na popularitě, z čehož mám sám radost.

Spíš bych pomalu otevřel trochu jinou debatu a to o pomalém předání kormidla strojaře novým a služebně mladším. Tato otázka je primárně mířena právě pro Vás, VIP uživatele, kteří máte o forum jako takové zájem. Máte někdo zkušenosti s phpBB forem, či přímo moderováním?
Pokud ano a chtěli byste se zapojit do mašinerie strojaře, klidně mi napište PM a uvidíme co dál. S klukama sme se shodli na tom, že je akorát na čase začít zaučovat služebně mladší z vás.

Nakonec použiju hlášku z mé oblíbené pohádky:

"Kdo se hlásí dobrovolně?" :)
Follow your intuition and embrace the change!

cackler
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

ono by nevadilo emailem prozradit identitu administratorum, ale lidem co se registrovali za 2 poslední roky nejde skrýt email, takže ho vidí všici. Aspoň já v nastavení to zaškrtávátko na to nemam, možná by se na to moh podívat.

jukyn
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Dobře, je tedy možné jednat o přesunutí hlavně zkouškových témat?hodnocení vyučujíících u zkoušek? To je to, oč tu běží:)

ALbi
Čestný strojař
Čestný strojař

Příspěvek

Koknul jsem na to, a měl si pravdu. Emaily jsou opět skryté. Vidí je jen moderátoři a admini.
Follow your intuition and embrace the change!

kokos

Příspěvek

Já pořád nevim, co tu řešíte? Přece nechcete školu vystudovat tak, že vše opíšete ze Strojaře. To co tady je, beru jako inspiraci. Zjistím si tak co je podle zkoušejících důležitý a víc se na to zaměřím. Proto mně vůbec nevadí, když to budou číst učitelé. Učitel vymyslí nové otázky, ale časem mu dojde dech, protože se začne cyklicky opakovat.

Michal

Příspěvek

kokos píše:Já pořád nevim, co tu řešíte? Přece nechcete školu vystudovat tak, že vše opíšete ze Strojaře. To co tady je, beru jako inspiraci. Zjistím si tak co je podle zkoušejících důležitý a víc se na to zaměřím. Proto mně vůbec nevadí, když to budou číst učitelé. Učitel vymyslí nové otázky, ale časem mu dojde dech, protože se začne cyklicky opakovat.
Přesně s tímto názorem souhlasím. Osobně, jsem vždy i takto strojare.com vnímal. Jako inspiraci na co se zaměřit, ale nikdy jsem nespoléhal na to, že když si tady sosnu pár testu, tak to díky nim udělám...

Ps.: Čvut jsem dodělal letos v lednu a na strojaře stejně občac juknu, abych byl tak trochu pořád v kontaktu... Celkem by mě mrzelo, kdybych ztratil přístup, kvůli tomu, že už nemam školní mail...

Pss.: Je taky otázkou, kolik vyučujících sem chodí... Já vím například o dvou, věkově poměrně mladších (doktorandi), kteří ani nevěděli, že nějaký strojař existuje... Vysvětlení je celkem jednoduché, když jsou ve škole tak mají své práce dost. No a pídit se z domova co je kde na strojaři (a že něco takového vůbec je), jen aby to mohli honem změnit do další zkoušky??? Proč, pokud vás bude chtít zkoušející vylejt, tak vás stejně dostane. Nebo, abych to napsal jinak, test byl vždy jen jedna část... Z 95% následovala ústní, kde zkoušející velice rychle pozná, jestli umíte a nebo neumíte....
Pro výměnu odkazů s katalogem http://www.venceni.4fan.cz a http://www.besr.cz mne kontaktuje pomocí soukromé zprávy.

spravce
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

toto celé začalo taky kvůli tomu, že se tu píše o učitelích, kteří ty zkoušky nebo zápočty "moc neřeší" nebo neřeší docházku, a pak maj kvůli to mu problémy, protože si to tu čte jejich vedení...
Jde o to, že oni pak zpřísňují a akorát se škodí těmto učitelům, protože je zato buzerujou...

jukyn
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Jsem tudíž proto, aby se diskuze o učitelích a zkouškách přesunula do VIP sekce, prosím adminy, aby se s tím něco udělalo, pokud si na to najdou čas. Pro normální sekce bych nechal podklady a hlavní diskuzi, která by byla vymezena čistě v ohledu výuky, ne řešení zkoušek a učitelů...

alkie
Veterán
Veterán

Příspěvek

Spis bych apeloval na prispivajici, aby se naucili psat "neverejne" poznamky ke zkousce, ucitelum atd. do VIPka. Hromadne se to totiz presunout neda, resp. da, ale nevim, kdo by ted projizdel predmet po predmetu a kontroloval, co by se melo presunout.

jukyn
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Vím, je to hodně práce, pokud to není složité a extra tolik práce, tak ač mám koncem srpna státnice, tak bych s tím minimálně přes prázdniny pomohl:)

Zamčeno

Zpět na „Archiv“