Ahoj, chtěl bych poprosit někoho ze starších ročníků, jestli by mohl stručně sdělit své pocity a dojmy ze zvoleného oboru. Teď je předemnou rozhodnutí, jestli si zvolím kolejová vozidla nebo auta (spalovací motory)... Pořád se rozhoduji a rád bych slyšel názor starších.
Děkuji a omlouvám se pokud už to tu někde je, ale já sem nic nenašel.
Volba zaměření na DMT
-
jenda123
-
k
-
HK-racer
- V.I.P.

Re: Volba zaměření na DMT
No jak jsi správně napsal, tak máš na DMT možnost zvolit si ze 3 oborů- kolejová vozidla, motorová vozidla (MV) a spalovací motory (SM). Na kolejový vozidla si zapíšeš nějaký speciální předměty, na MV a SP si zapisuješ příslušenství spalovacích motorů. Víceméně o SM a MV rozhoduje, jakej si zapíšeš projekt a později i bakalářku, ty na sebe ale nenavazujou, jinak je všechno stejný.
Moje pocity jsou docela rozporuplný, třeba cvičení z motorů stojej za h...o, cvičení z převodů jsou o něco lepší, i to ale sklouzává k opisování z tabule. Laborky na julisce celkem ujdou, ale žádnej zázrak to taky neni. Doktoranti na projekt jsou tak trochu na baterky a taky k ničemu (toť ale moje zkušenost, muj konzultant na projekt II byl děsnej).
Osobně jsem z toho zklamanej, čekal jsem lepší přístup a taky trochu praktičtější výuku...
Moje pocity jsou docela rozporuplný, třeba cvičení z motorů stojej za h...o, cvičení z převodů jsou o něco lepší, i to ale sklouzává k opisování z tabule. Laborky na julisce celkem ujdou, ale žádnej zázrak to taky neni. Doktoranti na projekt jsou tak trochu na baterky a taky k ničemu (toť ale moje zkušenost, muj konzultant na projekt II byl děsnej).
Osobně jsem z toho zklamanej, čekal jsem lepší přístup a taky trochu praktičtější výuku...
- GReddy
- Veterán

Re: Volba zaměření na DMT
co se týče dobrých lidí a dobrých předmětů a logika uvažování ve vedení oboru a výuce je spíše horší než lepší, respektive lepších lidí je tam méně než těch špatných, co se týče osazenstva jsou v pohodě až na vyjímky skoro všichni jenže hodně z nich je v pohodě až moc a nic nenaučí, projekty vám odkývají a nic se nedozvíte, ono je fajn tím předmětem prolézt, ale jestli to pak stojí za průser u obhajoby nevím, takže asi tak.. za mě taky rozporuplné, podruhé bych šel možná i na technologii s tím že bych nějak ty lidi na horský musel zkousnout..