Letos uz jen bakalarska zkouska z jayzka?

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
salusa

Letos uz jen bakalarska zkouska z jayzka?

Příspěvek

Letos jsem videl v bile knize pouze kody k zapsani si jazykove zkousky z urovne bakalarska zkouska. Uz tam nebylo nic napsano o ty zkousce pro studenty,ktery v ty dobe uz studovali bakalare, kdyz se to zavadelo. To tedy uz musim slozit tu bakalarskou zkousku z jazyka, kdyz chci delat zkousku ted ve ctvrtaku?

kein_nick
Sponzor
Sponzor

Re: Letos uz jen bakalarska zkouska z jayzka?

Příspěvek

Zdar, taky jsem se u toho pozastavila.. Ja se behem tohoto roku ptala na ustavu, jakou zkousku mam pristi rok skladat a me rekli nizsi nova koncepce... Tak jsem vzala dotycny kod z ustavu jazyku a zapsala... Takze jestli jsi se ptal na ustavu jako ja, tak si to zapis.. Jinak se musis zeptat na studijnim ;-)
NAVZDY
R.I.P. Lokomotiv Jaroslavl 7.9.2011 & Alexander Galimov 2.5.1985 - 12.9.2011
OFF, tesne pod vrcholem ..

muhammad bourgiba

Příspěvek

no já nevim, ale nemyslíte, že na VŠ, tedy v 20 letech a více, by už člověk mohl umět alespoň jeden jazyk na takové úrovni, že by se nějakých bakalářských zkoušek z jazyka na ČVUT vůbec bát nemusel ? Ty zkoušky jsou jednoduché, například Pavlincová z Angličtiny se ani nezmůže na nějakou konverzaci v Angličtině a mluví s vámi česky, Laurich sice umí německy dobře, ale mluví s vámi během zkoušky taky česky, vždyť ty zkoušky jsou spíš k smíchu...přesto je spousta studentů neudělá, protože úroveň výuky zejména Angličtiny na FS nízká, v kurzech vyšší úrovně jsem já a další asi 3 studenti mluvili dobře a zbytek byl sotva schopen dát dohromady větu.

Jenda10
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Já sám zkoušku z jazyka ještě nemám, takže její obtížnost nemůžu hodnotit, ale u té jazykové gramotnosti nemůžu úplně souhlasit.
Vysokoškolák by beze sporu měl alespoň jeden jazyk ovládat, ale je třeba si uvědomit, že většina z nás se začala učit cizí jazyk v době, kdy kvalitních učitelů nebyly zrovna houfy, takže s trochou štěstí jsme narazili na slušnýho jazykáře možná až na střední, nebo vůbec ne. A když potom člověk nemá ani základy, tak jako samouk se potom učí docela obtížně.
A konečně výuka jazyků na FS je skutečně špatná, podle mě až ztráta času (kdo umí, nezlepší se, kdo neumí, nic moc se nenaučí), takže to opět končí na samostudiu.
Rozhodně teda nechci onu negramotnost svádět na nekvalitní učitele, ale výuka cizích jazyků je v našem školství obecně tristní.
Když s někým nelze vyjít, je třeba s ním vyběhnout:-)

Zamčeno

Zpět na „Archiv“