KON

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
kelibor

KON

Příspěvek

Zdravim?
Jak je to na KON s těma montážkama? Mám být v pondělí u pana Slance se všim a že to opraví nevim do kdy. Ale to to zase přeškrtá a vrací? Jinak montážku 12/2 tu někdo neměl? Je to plnič kompenzátorů.

..::TV::..
Veterán
Veterán

Re: KON

Příspěvek

no, tak zaprve toho "pana" bych vynechal...jinak jestli ti tam neco poskrtal, tak to se nediv...to on rad...uz se chudak nudi...to vis v jeho veku... :lol:

doporucuju opravit hlavni chyby a zajit tam (popr. se domluvit pres mail - ten ovlada :mrgreen: )...ja mu tam minuly semestr nesl napotreti ventil a ani se na to nepodival...a zapocet dal :roll: , tak buh vi jak to dela...asi jen proste zdrzuje...
Co patří do HLAVNÍ DISKUZE? Otázky,odpovědi,ztráty a nálezy,obecné poznatky,shánění referátů apod.
Co patří do ročníkových sekcí? Vše podstatné. Kvalitní informace a soubory, které ostatním pomůžou při studiu.

kelibor

Příspěvek

No právě, mam z toho docela strach. Tenhle týden mi řikal, že už to mam mít dávno schválené a odevzdávat a ani ty výkresy nechtěl vidět, jenže některé výkresy mi už opravil, resp. přeopravil snad 5x. Montážku uvidí v pondělí prvně, tak předpokládam, že ten zápočet asi neseženu.

Kdybyste byli tak laskaví, a podívali se na ty 3 spojení, jestli na tom něco neopravit, nevylepšit.
Přílohy
1.jpg
(83.89 KiB) Zatím ještě nestaženo
2.jpg
(131.75 KiB) Zatím ještě nestaženo
3.jpg
(89.69 KiB) Zatím ještě nestaženo

Kravtsoft

Příspěvek

Tak ti tu, necham sve vykresy a ty co jsem kreslil, chodim ke Slancovi ve cvtrtek, a taky mi furt opravuje. Tak von mi vzal vsechny vykresy a rek aby jsem se zastavil ve stredu v 8. Dofam ze to je naposled.
Přílohy
Drawing1.dwg
(163.97 KiB) Staženo 105 x
Kolo1.dwg
(164.22 KiB) Staženo 86 x
Hridel1.dwg
(132.19 KiB) Staženo 76 x

kelibor

Příspěvek

Děkuju :)

Jizah
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

noo cchceš chyby?

Tak k tomu prvnímu: když už teda kotuješ hlavovej průměr, tak bych případně i připsal průměr roztečnýho prvku, neboli kružnice Dt tušim, dále pak by mě zajímalo, na jakym že drážkovanym hřídeli to bude nasazený, a nebo je to snad snad natočený na závit? Zároveň taky... zkus vyrobit hřídel a náboj nez zkosení hran a pak to na sebe nějak nasadit, nepujde to... tzn zkosení na konci hřídele. Dále pak bych ještě připsal nějakej ten rozměr k průměrům, aspoň závit + nějakou tu toleranci, tzn třeba M42x4.5 H6/g6. Rovnou bych si teda ještě spočítal rozměrovej obvod a určil si vzdálenost díry závlačky od nějakýho odstupňování hřídele, případně i nějak označit ten zápich tam a samozřejmě přihodit i nějakou tu geometrickou toleranci (házení, totální házení, základny...). Zároveň taky neni od věci udělat polovinu matice+podložky v řezu aby byl vidět výběh metrického závitu. A co se týč popisu jednotlivých nenormalizovaných součástí tak aspoň přidat polotovar, materiál a případně ještě hmotnost ať je to dokonalý. A zároveň bych i okotoval dýlku toho distančního kroužku.

Co se druhýho týče: podívej se na stránku ústavu a tam je vzorový spojení kuželovýho náboje s hřídelem, to zaprvý, a za druhý... proč proboha mezi matici a řemenici dáváš distanční kroužek? Dyť stačí obyčejná podložka - normalizovaná ke všemu. Dále bych přidal základnu pro geometrickou toleranci a... 1,5x45° je normalizovanej rozměr zkosení? Asi ne hele, obvykle je to 0.8 , 1 , 1.25 , 1.6 atd... viz Renardova řada (či tak nějak). A když už teda koutuješ řemenici, tak bych spíš tohle všechno napsal do toho popisku, tzn např řemenice SPA 01 průměr 118, k samotný kotě průměru ještě přihodit toleranci průměru a při nejlepšim i toleranci tvaru a polohy samotnejch drážek. A ubec, víš ty, že šroub je vždy nadřazenej vůči matici? Asi ne jak tak koukám. Zároveň mám takovej dojem, že MB podložka se šrafuje trochu jinak, neboli v místě kde je ten ohyb pod úhlem 30° se už nešrafuje (viz horní polovina podložky). A když už teda přidáváš drsnosti pro drážku, tak tam přidej i drsnost boků drážky pro pero... obvykle Ra 3.2 (Mezi Ra a číselnou hdonotou je obvykle mezera pokud se nepletu), případně i Ra pro stykovou plochu hřídel/ náboj. opět viz vzorový spojení na stránce. A jinak, když děláš ten řez A-A, tak by mělo být vidět vše, co je za rovinou řezu... tzn i ten větší průměr hřídele, tzn bych radši ten řez směroval na druhou stranu.

A k tomu třetímu: Jakej má proboha účel, když zakotuješ všechny kružnice na ozubený řemenici, tohle se přece řídí normou, když už, tak zakotuj průměry hřídele, přidej drsnosti, zkosení hran, a případně i označ zápich. Zároveň by mě zajímalo... to pero je normalizoavný? Myslim teda předvším jeho dýlku, pač tohle vypadá poněkud extremně. Potom už snad jen celkovou šířku náboje (řemenice) a případně vzdálenost díry pro závlačku od nějakýho průměru. A pak už asi viz to co výše...

edit: mírnej edit :)
Naposledy upravil(a) Jizah dne 18. červen 2009, 12:14, celkem upraveno 1 x.
a still more glorious dawn awaits. Not a sunrise, but a galaxy rise. A morning filled with 400 billion suns. The rising of the milkyway

kelibor

Příspěvek

Nerad zas otravuju, ale kdybyste se koukli na ten obrázek-nemůžu nějak přijít na to, co tam je špatně. Ty tolerance závitu mi zakroužkoval a ty kóty průměru všechny škrtnul a připsal mi k tomu: Jak se zapíše? Díky
Přílohy
chyby.jpg

Jizah
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Slanec? Nevim jistě, ale co se závitů týče - koukni do tabulek, a zjistíš, že neexistuje hrubá rozteč pro M32. A jinak mě nic nenapadá, vadí mu snad, že nepoužíváš závity první řady... ?
závity

A s průměrama to bylo dycky těžký, buď mi vytýkal, že jsou koty přílíš daleko od sebe, potom zase, maj moc velký písmo a potom zase, že by se daly posunout tak, aby byly blíže k součástce a tak dále a tak dále... a nebo jen chtěl, aby byly číselný udaje ještě víc roztažený do stran :P
a still more glorious dawn awaits. Not a sunrise, but a galaxy rise. A morning filled with 400 billion suns. The rising of the milkyway

sehom
Sponzor
Sponzor

Příspěvek

Tak nějak jak píš tady kolega nade mnou. Jinak já bych ještě podotknul k té válcovitosti, takto se to prý neznačí. Musí to být hned u té šipky a drsnost dáš nad ten obdélník (divím se, že ti to nechal, mě s tím peskoval u ventilu:-)). Dále čáry kóty se nesmí protínat a ani s osou rotace
Je to boj:-)...uvidí se kdo vyhraje:-)

Jizah
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

no já nevim, válcovitost vztažená na kotu? Dyžtak na tolerance je dobré toto

Zamčeno

Zpět na „Archiv“