Bakalářské studium - souborka a bak. zkoušky zároveň??

Archiv neaktuálních či jinak přebytečných příspěvků.
Zamčeno
GReddy
Veterán
Veterán

Bakalářské studium - souborka a bak. zkoušky zároveň??

Příspěvek

Teď jsem si stáhl bílou knihu že si zapíšu předměty a na samém začátku jsem se dočetl toto (viz příloha). To je vtip? Takže budeme mít souborky a hned zatím zkoušky? Nebude to jedno a to stejné? Trochu nechápu logiku, "k ověření získaných znalostí"....to si přece ověří u závěreček ne? Hlavně že je údajně zrušily....Na téhle škole začínám pomalu ztrácet veškerou motivaci, člověk přeskočí jámu a čeká ho propast.... :cry:
Přílohy
Bez názvu.JPG

GReddy
Veterán
Veterán

Re: Bakalářské studium - souborka a bak. zkoušky zároveň??

Příspěvek

ještě dotaz pro znalé, nově vycházející bílá kniha platí pro všechny nebo jen pro nastupující ročník?

Mates
Zakladatel
Zakladatel

Příspěvek

Platí pro všechny...

ALbi
Čestný strojař
Čestný strojař

Příspěvek

No jedna lepší zpráva za druhou ..asi se pudu zeptat na studijní
Follow your intuition and embrace the change!

GReddy
Veterán
Veterán

Příspěvek

a hlavne tam neni psano nic o prumeru :?: takze to delaji vsichni?

dyt na zacatku rikali ze souborka je zrusena...a to do toho je jeste prijimaci rizeni na magistra nad prumer 2,2 :lol: bomba!!

GReddy
Veterán
Veterán

Příspěvek

Mates píše:Platí pro všechny...

takze bila kniha kterou jsem dostal v roce 2006-2007 je mi od roku 2007 naprosto k nicemu?

Mates
Zakladatel
Zakladatel

Příspěvek

Osobně se domnívám, že ti je naprd, vždy jsem se řídil podle nové... nehledě na to, že jsem si ji nikdy nekupoval a vždy jsem si ji stáhnul ze stránek fakulty a tam je jen ta nová...

To jestli to bude na průměr nebo jestli to budou dělat všichni může být upraveno vyhláškou...my ing. dělali souborku a ta byla v Bílé knize psaná podobně a průměr byl upraven vyhláškou...

Beru to vše podle toho, jak to bylo např se změnou kreditů....jednou se to změnilo a začlo to platit pro všechny a bylo jedno jestli jsi v 1. nebo v 5.

Správně by to mělo být tak, že máš na začátku nějaké podmínky a ty by měly být stabilní po celé studium...jenže tady hold na to všichni se**u

GReddy
Veterán
Veterán

Příspěvek

takze jak jsem zaslechl ze se bude menit bakalar na 3 roky tak by to podle teorie melo platit i pro me co nastupuje do tretiho rocniku :) ne, je to zvlastni..

ty delas magistersky studium od zacatku?
v magistrovi chapu ze je souborka nekde veprostred kdyz tam chybi ty bakalarske zkousky ale kdyz delam "jen" 3 roky bakalare ktere jsou zakonceny zkouskou tak souborka ztraci logiku a vyznam....

Mates
Zakladatel
Zakladatel

Příspěvek

Teď jsem si otevřel Bílou knihu 2007/2008 a 2008/2009 a v obou je tento odstavec naprosto stejný

Kód: Vybrat vše

Na závěr studia bakalářského studijního programu „Strojírenství“ je zařazena bakalářská souborná zkouška, sloužící k souborné kontrole kvality dosažených studijních výsledků. Studium je ukončeno státní bakalářskou zkouškou, jejíž součástí je i obhajoba bakalářské diplomové práce. Po úspěšném vykonání státní bakalářské zkoušky a obhajobě bakalářské diplomové práce absolvent získá akademický titul „bakalář“ (Bc.).
Takže žádná novinka...

Ano dělám magisterské už od začátku. Souborná zkouška byla po dvou letech studia. Průměr byl do 2,2 + něco navíc podle kreditů za volitelné předměty...

Bc. nikdy žádnou souborku nedělali a pochybuju, že ji dělat budou. Od těch Bc. co končí teď v létě jsem o souborce nic neslyšel, ale k tomu by se spíš měl vyjádřit někdo od nich.

Bc. neděláš 3 roky, ale 4. Zatím to tak je a myslím, že se to tak i dojede, pokud jsi nastoupil do 4 letého je tomu přizpůsobena osnova a najednou ti to nemůže nikdo zkrátit.

Teď se předělává celá struktura studia, zavedli se předměty A a B, dělá se Bc na 3 roky, zkoušky na Ing. a tak. Máte několik možností jak zjistit informace...
1) Dojít na studijní za svojí studijní referentkou - tam vám možná něco řeknou, ale 100% tomu nevěřím kolikrát jsem se tam dozvěděl takovou kravinu..
2) Dojít za vedoucím studijního...lepší než 1)
3) Dojít za někým kdo by o tom mohl hodně vědět. Osobně doporučuji Ing.BcA. Podaný Jan Ph.D, je to člen AS a má dobrý přehled na toto téma.
4) Napsat na oficiální fórum FS, třeba někdo odpoví.

kokosy
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek

Měli byste si přečíst podmínky přijetí na mag.studium viz odkaz

Kód: Vybrat vše

http://www3.fs.cvut.cz/web/index.php?id=2113
Citace z vyhlasky:
Podmínky pro přijetí ke studiu

Podmínkou přijetí ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu N 2301 „Strojní inženýrství“ je
řádné ukončení studia v bakalářském studijním programu technického směru. Součástí přijímacího řízení je
přijímací zkouška konaná z předmětů teoretického základu studia.
Uchazečům, kteří absolvovali bakalářský studijní program Fakulty strojní ČVUT v Praze B 2341
„Strojírenství“ s váženým průměrem 2,2 a lepším, bude přijímací zkouška prominuta.

GReddy
Veterán
Veterán

Příspěvek

ale tady o magisterskym studiu nebyla rec, pokud mas nad 2,2 delas prijimaci rizeni ktery se sklada ze 4 okruhu a jeste je to tusim na PC co jsem cetl, my mluvime o soubornych zkouskach jeste v bakalari tesne pred zavereckama. Ale vypada to ze v bily knize je jen zapomenutej odstavec kterej uz davno neplati..

David

Příspěvek

Pánové - naprosto jednoduše, na konci Bc. studia žádná souborka není. Tenhle odstavec je tam už asi dlouho, nicméně já "bakošoval" loni a žádnou bakalářskou souborku po mě nikdo nechtěl :-) Jen státnice a obhajobu BDP v srpnu :-)

Takže klídek. Jediný, co musíte, je odevzdat do konce června indexy. To je vše :-)

GReddy
Veterán
Veterán

Příspěvek

uf, dekuju za uklidneni :)

a jinak tedy predmety si mam zapsat z nejnovejsi bile knihy je to tak? (v minule knize vyzsi mechanika ani pruznost 2 nebyla ale v nynejsi bohuzel je zarazena v mem oboru tak bych si pral aby to tak nebylo :D..)

Mates
Zakladatel
Zakladatel

Příspěvek

No já si myslím, že bys měl mít zapsané předměty z nové B.knihy. Ale pro jistotu, bych se informoval ještě na studijním...

Zamčeno

Zpět na „Archiv“