Bakalářské studium - souborka a bak. zkoušky zároveň??
- GReddy
- Veterán

Bakalářské studium - souborka a bak. zkoušky zároveň??
Teď jsem si stáhl bílou knihu že si zapíšu předměty a na samém začátku jsem se dočetl toto (viz příloha). To je vtip? Takže budeme mít souborky a hned zatím zkoušky? Nebude to jedno a to stejné? Trochu nechápu logiku, "k ověření získaných znalostí"....to si přece ověří u závěreček ne? Hlavně že je údajně zrušily....Na téhle škole začínám pomalu ztrácet veškerou motivaci, člověk přeskočí jámu a čeká ho propast.... 
- GReddy
- Veterán

Re: Bakalářské studium - souborka a bak. zkoušky zároveň??
ještě dotaz pro znalé, nově vycházející bílá kniha platí pro všechny nebo jen pro nastupující ročník?
-
Mates
- Zakladatel

Platí pro všechny...
- ALbi
- Čestný strojař

No jedna lepší zpráva za druhou ..asi se pudu zeptat na studijní
Follow your intuition and embrace the change!
Follow your intuition and embrace the change!
- GReddy
- Veterán

a hlavne tam neni psano nic o prumeru
takze to delaji vsichni?
dyt na zacatku rikali ze souborka je zrusena...a to do toho je jeste prijimaci rizeni na magistra nad prumer 2,2
bomba!!
dyt na zacatku rikali ze souborka je zrusena...a to do toho je jeste prijimaci rizeni na magistra nad prumer 2,2
- GReddy
- Veterán

Mates píše:Platí pro všechny...
takze bila kniha kterou jsem dostal v roce 2006-2007 je mi od roku 2007 naprosto k nicemu?
-
Mates
- Zakladatel

Osobně se domnívám, že ti je naprd, vždy jsem se řídil podle nové... nehledě na to, že jsem si ji nikdy nekupoval a vždy jsem si ji stáhnul ze stránek fakulty a tam je jen ta nová...
To jestli to bude na průměr nebo jestli to budou dělat všichni může být upraveno vyhláškou...my ing. dělali souborku a ta byla v Bílé knize psaná podobně a průměr byl upraven vyhláškou...
Beru to vše podle toho, jak to bylo např se změnou kreditů....jednou se to změnilo a začlo to platit pro všechny a bylo jedno jestli jsi v 1. nebo v 5.
Správně by to mělo být tak, že máš na začátku nějaké podmínky a ty by měly být stabilní po celé studium...jenže tady hold na to všichni se**u
To jestli to bude na průměr nebo jestli to budou dělat všichni může být upraveno vyhláškou...my ing. dělali souborku a ta byla v Bílé knize psaná podobně a průměr byl upraven vyhláškou...
Beru to vše podle toho, jak to bylo např se změnou kreditů....jednou se to změnilo a začlo to platit pro všechny a bylo jedno jestli jsi v 1. nebo v 5.
Správně by to mělo být tak, že máš na začátku nějaké podmínky a ty by měly být stabilní po celé studium...jenže tady hold na to všichni se**u
- GReddy
- Veterán

takze jak jsem zaslechl ze se bude menit bakalar na 3 roky tak by to podle teorie melo platit i pro me co nastupuje do tretiho rocniku
ne, je to zvlastni..
ty delas magistersky studium od zacatku?
v magistrovi chapu ze je souborka nekde veprostred kdyz tam chybi ty bakalarske zkousky ale kdyz delam "jen" 3 roky bakalare ktere jsou zakonceny zkouskou tak souborka ztraci logiku a vyznam....
ty delas magistersky studium od zacatku?
v magistrovi chapu ze je souborka nekde veprostred kdyz tam chybi ty bakalarske zkousky ale kdyz delam "jen" 3 roky bakalare ktere jsou zakonceny zkouskou tak souborka ztraci logiku a vyznam....
-
Mates
- Zakladatel

Teď jsem si otevřel Bílou knihu 2007/2008 a 2008/2009 a v obou je tento odstavec naprosto stejný
Takže žádná novinka...
Ano dělám magisterské už od začátku. Souborná zkouška byla po dvou letech studia. Průměr byl do 2,2 + něco navíc podle kreditů za volitelné předměty...
Bc. nikdy žádnou souborku nedělali a pochybuju, že ji dělat budou. Od těch Bc. co končí teď v létě jsem o souborce nic neslyšel, ale k tomu by se spíš měl vyjádřit někdo od nich.
Bc. neděláš 3 roky, ale 4. Zatím to tak je a myslím, že se to tak i dojede, pokud jsi nastoupil do 4 letého je tomu přizpůsobena osnova a najednou ti to nemůže nikdo zkrátit.
Teď se předělává celá struktura studia, zavedli se předměty A a B, dělá se Bc na 3 roky, zkoušky na Ing. a tak. Máte několik možností jak zjistit informace...
1) Dojít na studijní za svojí studijní referentkou - tam vám možná něco řeknou, ale 100% tomu nevěřím kolikrát jsem se tam dozvěděl takovou kravinu..
2) Dojít za vedoucím studijního...lepší než 1)
3) Dojít za někým kdo by o tom mohl hodně vědět. Osobně doporučuji Ing.BcA. Podaný Jan Ph.D, je to člen AS a má dobrý přehled na toto téma.
4) Napsat na oficiální fórum FS, třeba někdo odpoví.
Kód: Vybrat vše
Na závěr studia bakalářského studijního programu „Strojírenství“ je zařazena bakalářská souborná zkouška, sloužící k souborné kontrole kvality dosažených studijních výsledků. Studium je ukončeno státní bakalářskou zkouškou, jejíž součástí je i obhajoba bakalářské diplomové práce. Po úspěšném vykonání státní bakalářské zkoušky a obhajobě bakalářské diplomové práce absolvent získá akademický titul „bakalář“ (Bc.).Ano dělám magisterské už od začátku. Souborná zkouška byla po dvou letech studia. Průměr byl do 2,2 + něco navíc podle kreditů za volitelné předměty...
Bc. nikdy žádnou souborku nedělali a pochybuju, že ji dělat budou. Od těch Bc. co končí teď v létě jsem o souborce nic neslyšel, ale k tomu by se spíš měl vyjádřit někdo od nich.
Bc. neděláš 3 roky, ale 4. Zatím to tak je a myslím, že se to tak i dojede, pokud jsi nastoupil do 4 letého je tomu přizpůsobena osnova a najednou ti to nemůže nikdo zkrátit.
Teď se předělává celá struktura studia, zavedli se předměty A a B, dělá se Bc na 3 roky, zkoušky na Ing. a tak. Máte několik možností jak zjistit informace...
1) Dojít na studijní za svojí studijní referentkou - tam vám možná něco řeknou, ale 100% tomu nevěřím kolikrát jsem se tam dozvěděl takovou kravinu..
2) Dojít za vedoucím studijního...lepší než 1)
3) Dojít za někým kdo by o tom mohl hodně vědět. Osobně doporučuji Ing.BcA. Podaný Jan Ph.D, je to člen AS a má dobrý přehled na toto téma.
4) Napsat na oficiální fórum FS, třeba někdo odpoví.
-
kokosy
- V.I.P.

Měli byste si přečíst podmínky přijetí na mag.studium viz odkaz
Citace z vyhlasky:
Podmínky pro přijetí ke studiu
Podmínkou přijetí ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu N 2301 „Strojní inženýrství“ je
řádné ukončení studia v bakalářském studijním programu technického směru. Součástí přijímacího řízení je
přijímací zkouška konaná z předmětů teoretického základu studia.
Uchazečům, kteří absolvovali bakalářský studijní program Fakulty strojní ČVUT v Praze B 2341
„Strojírenství“ s váženým průměrem 2,2 a lepším, bude přijímací zkouška prominuta.
Kód: Vybrat vše
http://www3.fs.cvut.cz/web/index.php?id=2113Podmínky pro přijetí ke studiu
Podmínkou přijetí ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu N 2301 „Strojní inženýrství“ je
řádné ukončení studia v bakalářském studijním programu technického směru. Součástí přijímacího řízení je
přijímací zkouška konaná z předmětů teoretického základu studia.
Uchazečům, kteří absolvovali bakalářský studijní program Fakulty strojní ČVUT v Praze B 2341
„Strojírenství“ s váženým průměrem 2,2 a lepším, bude přijímací zkouška prominuta.
- GReddy
- Veterán

ale tady o magisterskym studiu nebyla rec, pokud mas nad 2,2 delas prijimaci rizeni ktery se sklada ze 4 okruhu a jeste je to tusim na PC co jsem cetl, my mluvime o soubornych zkouskach jeste v bakalari tesne pred zavereckama. Ale vypada to ze v bily knize je jen zapomenutej odstavec kterej uz davno neplati..
-
David
Pánové - naprosto jednoduše, na konci Bc. studia žádná souborka není. Tenhle odstavec je tam už asi dlouho, nicméně já "bakošoval" loni a žádnou bakalářskou souborku po mě nikdo nechtěl
Jen státnice a obhajobu BDP v srpnu 
Takže klídek. Jediný, co musíte, je odevzdat do konce června indexy. To je vše
Takže klídek. Jediný, co musíte, je odevzdat do konce června indexy. To je vše
- GReddy
- Veterán

uf, dekuju za uklidneni 
a jinak tedy predmety si mam zapsat z nejnovejsi bile knihy je to tak? (v minule knize vyzsi mechanika ani pruznost 2 nebyla ale v nynejsi bohuzel je zarazena v mem oboru tak bych si pral aby to tak nebylo
..)
a jinak tedy predmety si mam zapsat z nejnovejsi bile knihy je to tak? (v minule knize vyzsi mechanika ani pruznost 2 nebyla ale v nynejsi bohuzel je zarazena v mem oboru tak bych si pral aby to tak nebylo
-
Mates
- Zakladatel

No já si myslím, že bys měl mít zapsané předměty z nové B.knihy. Ale pro jistotu, bych se informoval ještě na studijním...